Lipanj 29, 2025, 12:37:33 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: pomoć, tarantula ne jede...  (Posjeta: 5138 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gocalejmer

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć, tarantula ne jede...
« u: Svibanj 29, 2009, 20:59:35 poslijepodne »
Pozdrav svima na forumu, novi sam i zao mi je sto nisam jos prije dosao do ovog foruma,al eto, valjda nije kasno.
Imam sljedeci problem.Prije godinu dana cura mi je poklonila tarantulu Grammostola rosea, i prodavacica je rekla da se u trgovini presvukla.
problem je da vec par mjeseci ne jede.pokusao sam s crvima brasnarima, malim crvicima, leptirima i muhama.Temperatura u akvariju je uvijek oko 26-27 stupnjeva, vlaga je na 80 posto.pokusao sam i smanjiti vlagu, ali opet isto.Na drugom forumu mi je receno da je to normalno.Moja boo normalno hoda po noci, radi mreze, ali brine me sto nakon malog gustera prije nekih 5 mjeseci uopce nece jesti.i jos se nije presvukla.imam par slika,

Offline gocalejmer

• Novi član
  • *
Odg: pomoć, tarantula ne jede...
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2009, 21:14:24 poslijepodne »
jos par slikica....

Offline mislav 13

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2009, 21:20:11 poslijepodne »
Ja se baš u pauke i ne razumijem ali koliko znam to je normalno.Može se dogoditi da ne jedu po godinu dana.Nadam se da bude pojeo nešto.  :D
1000 razloga za teraristiku.

Offline gocalejmer

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2009, 21:30:48 poslijepodne »
da, i ja se nadam....

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2009, 21:42:26 poslijepodne »
Za rosee ti je to skroz normalno jedan moj frend ima grammostolu roseu i zna mu se desit da ne jede i po par mjeseci tak da ono nemas brige ;)

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Svibanj 29, 2009, 21:51:32 poslijepodne »
Ako se normalno kreće i vidiš da nije bolesna, sve OK. Moja smithi nije jela niti se presvlačila pola godine. Tek je nedavno, kad je došlo toplo vrijeme, presvukla se i počela jesti iako imam grijanje u terariju. I oko dva do tri tjedna prije presvlačenja prestane jesti. Isto tako dva do tri tjedna poslije presvlačenja ne zna što bi sve pojela.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline gocalejmer

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Svibanj 29, 2009, 23:32:37 poslijepodne »
zato sam i stavio slike da sami vidite kako to sve izgleda.trbao bi novi terarij, ali dok cura napravi -?,
a i trebao bih ga ponovno namjestiti, staviti neakvo drvce, ili od vinove loze panj.citao sam da se one vole zavlaciti i ukopavati, da li da ostavim treset kao do sad, ili
pokusam s nekom drugom podlogom?znam da zvuci glupo, ali ovo je rosea, zar ne?ako temperatura padne ispod 20 stupnjeva, jel to ok za nju?
oprostite na pitanjima, do sad je cura to sve rjesavala, ali sad sam solo nasukan s paukom, pa mi treba pomoc.znam samo da je zaista super, i nakon cijelog dana pred racunalima, stvarno joj se obradujem.Oprostite na gnjavazi....

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2009, 10:35:33 prijepodne »
zato sam i stavio slike da sami vidite kako to sve izgleda.trbao bi novi terarij, ali dok cura napravi -?,
a i trebao bih ga ponovno namjestiti, staviti neakvo drvce, ili od vinove loze panj.citao sam da se one vole zavlaciti i ukopavati, da li da ostavim treset kao do sad, ili
pokusam s nekom drugom podlogom?znam da zvuci glupo, ali ovo je rosea, zar ne?ako temperatura padne ispod 20 stupnjeva, jel to ok za nju?
oprostite na pitanjima, do sad je cura to sve rjesavala, ali sad sam solo nasukan s paukom, pa mi treba pomoc.znam samo da je zaista super, i nakon cijelog dana pred racunalima, stvarno joj se obradujem.Oprostite na gnjavazi....

Terarij ti je ok,funkcionalan!Ja bi jedino dignuo treset do one pregradice naprijed,pa od tamo ukoso/uvis prema zadnjoj stranici terarija.Da mu smanjis visinu.
Zbog toga jer ako ti rosea padne sa "stropa" na npr. posudicu za vodu moze doc do ozljede.Ovaj terarij bi prije bio za arborealne tarantule jer je visi nego duzi.
Vazu bi malo vise ukopao,tako da malo vise lici na neku rupu za skrivanje...
To sta  temperatura padne ispod 20 nije bed,mogu one to izdrzat bez problema ali ti nece bit aktivne i nece jest bas nesto....
Zato bi mogao,posto imas samo jedan terarij,kupit onaj grijac koji se ljepi za staklo.
Nema beda sa pitanjima,zato i postoji ovaj forum...
BTW: zato mi ove rosea-e nisu bas neke tarantule za pocetnike jer su premirne,tj. onaj ko prvi puta nabavi T ocekuje od nje da ona nesto radi,jede,neznam sta...a na kraju ona samo stoji i ne radi nista...
Nabavi jednu A.geniculata-u pa ces vidjet sta je glad ili P.irminia-u posto vec imas arborealni terarij...
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Svibanj 30, 2009, 11:22:30 prijepodne »
Ako se normalno kreće i vidiš da nije bolesna, sve OK. Moja smithi nije jela niti se presvlačila pola godine.

...Smithi je opet druga priča, ameri ga zovu pet rock, pitam se zašto! :)Teško je nekome tko nije iskusan primjetit da je pauk bolestan, a grammostole se ne kreču puno previše, u principu skoro ništa. nemoraju jesti dugo,dugo. Nemožeš odredit jel bolestan, i jedino šta možeš, možeš pogledat pauka malo bolje da vidiš dal ima kakvih nametnika na njemu, jel teško je odredit neko normalno ponašanje tog pauka. on može jednostavno bit mjesecima na istom mjestu, ti češ mislit da nešto nije u redu s njim, a s njim je sve u savršenom redu, a opet s druge strane može bit aktivan i opet sve pet. na ovim slikama grammostola izgleda sasvim u redu, kolko se da vidjet iz slika, abdomen mu je ok velicine i jednostavno nije gladna. moja je jela zadnji put u 17.01. i još uvijek nije zainteresirana za hranu. veličine cca 15 cm raspon nogu. Ne brini sve je to normalno! ;)

Offline gocalejmer

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Svibanj 30, 2009, 22:28:53 poslijepodne »
ljudi svaka cast na brzim odgovorima.zaista ste od velike pomoci,kod mene je sve pocelo tako da mi je cura poklonila pauka.Zivim solo u stanu, cura upravo dovrsava drugi terarij, pa pocinjem razmisljati o jos jednom paukicu.jos samo jedan i to je to. -?, inace, trebao bih presloziti ovaj terarij, od kad je pauk u njemu nije preslozen i ociscen.hvala puno za savjete za uredjenje terarija, pokusat cu kad budem slagao i to nekako izvesti, pa ce biti slika.Slike sam i stavio bas zato da sami vidite pauka,koliko se uopce moze vidjeti na slikama, i da vidite kako to sve izgleda.
Mali upit, uzeo bih jos jednog pauka, savjete ste vec davali ljudima koje uzeti.Pitat cu striceka matiju, ali u cjenovnom rangu oko cca 300kn, neka malo zivlja zivina,tipa onog plavkastog paukica, ili onog sa crven/ljubicastim abdomenom koji radi guste mreze, ima ga netko vidio sam sliku tu na forumu....

veliki pozdrav od goca iz siska...

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #10 u: Svibanj 30, 2009, 23:04:10 poslijepodne »
Valjda mislis na neku tarantulu iz roda avicularia, to su ti aborealne vrste tak da im treba drugaciji oblik terarija, treba im terarij koji ide vise u visinu jer one zive na drvecu i pletu vrlo cvrste mreze.
Mislis da ces ako budes nabavljo jos pauka to biti samo jedan al to smo mi svi mislili pa ih sad imamo malo vise paukova ;)

Aj super jos netko iz Siska!

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #11 u: Svibanj 30, 2009, 23:22:12 poslijepodne »
taj plavi paukić je avicularia versicolor,kažu da je dosta aktivan paukić...i sigurno ćeš ga naći za manje od 300kn

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #12 u: Svibanj 31, 2009, 07:20:09 prijepodne »
Ok,cura ti upravo dovrsava drugi terarij pa ak ti radi terestrialni stavi u njega rosea-u a u ovaj sadasnji stavi neku avicularia-u ili psalmopoeus-a ili sl..
U svakome slucaju sta god da nabavis postoji velika mogucnost da ti to nece bit zadnja T pa uzmi sta se nadje...
Ja sam isto tako od cure dobio rosea-u,to je bilo prije cca 10 god.,kad je uginula spremio sam terarij na tavan i sada nedavno surfajuci internetom naletim na ovaj forum,malo se raspitao i da iskoristim taj terarij zavrsio sam u roku 3-4 mj. sa 19 tarantula...i jos mi ih treba bar toliko!
Jedna kopa,jedna plete,jedna ima takve boje,druga onakve,jedna je velika,sve su zanimljive,ima ih cca 900 vrsta pa si ti izaberi samo jednu!
Ako si ogranicen prostorom ili financijama ili nekim drugim stvarima,raspitaj se dobro i vidi sta zelis jer izbor ti je stvarno velik pa si onda uzmes odmah ono sta te privlaci..
Moj savjet ti je da u svakome slucaju uzmes cim manju T,je da ces se nacekat kod neki vrsta da narastu al vjeruj mi da se isplati sta ces sve vidjet.
I neznam dal znas,u hobiju se vecinom traze zenke.....vece su,ljepse,duze zive...pa imaj i to na umu ako mozes birat...
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline gocalejmer

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Svibanj 31, 2009, 09:06:36 prijepodne »
strava, da to i mene plasi, da ih ne bude previse,hehehe,znas i sam kako je sa financijama, ali opet bar za jos jednu cu skrpat-pogotovo jer mi ne treba terarij.Definitivno mora biti zenka, i bas zato da me ti (ne)iskusni trgovci nebi presli, i uvalili muzjaka.
Inace imao sam bracyphelmu koja mi je  uginula-ZASTO??
jer je pametni trgovac izvalio da je pauk sasvim druga vrsta, jer su mi na jednom drugom forumu na osnovu slike i opisa rekli da je pauk sasvim druga vrsta i da kad se presvlaci vlaga nije bitna-jer kako se taj pauk inace presvlaci u pustinji???kreteni!!!!
Zahvalan sam za vase informacije, nama koji nista neznamo vi ste na ovdje sve sto imamo,i ako vi svi napisete da treba to i to, ja cu to i to uciniti.vidim i vjerujem da imate iskustva i da znate.zato sam sretan sto sam konacno na pravom forumu, a vidim i da je puska iz siska pa ce biti i kavica koji dan...

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #14 u: Svibanj 31, 2009, 10:04:30 prijepodne »
Mravac je sasvim u pravu... navučeš se i ne možeš stati. Definitivno ostavi mjesta za još tarantula. I ja sam slučajno završio sa jednom smithi i sada planiram još 6-7 ali i tu nije kraj. A tek kad vidiš kakvih guštera ima.... :inlove:
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #15 u: Svibanj 31, 2009, 15:31:13 poslijepodne »
Mravac je sasvim u pravu... navučeš se i ne možeš stati. Definitivno ostavi mjesta za još tarantula. I ja sam slučajno završio sa jednom smithi i sada planiram još 6-7 ali i tu nije kraj. A tek kad vidiš kakvih guštera ima.... :inlove:

A tek kad vidiš kakvih zmija ima....hehe
onda moeš da otvoriš zoo.hehehe

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Svibanj 31, 2009, 17:03:26 poslijepodne »

A tek kad vidiš kakvih zmija ima....hehe
onda moeš da otvoriš zoo.hehehe

...E da.... onda dođu zmije na red.... :up:  pa onda na to sve vidiš koji guba kameleon :inlove: joj kak me geda :heart: moram si to kupit, pa onda kak je ovaj bradonja jako simpa... al to nije sve nemožeš imat samo po jednu jedinku, pa ružno će mu bit samom, a i nekak je ljepše vidjet dvije zmije nego jednu ....ili dva gugijA....I tak na kraju shvatiš da si se zarazil teraristikom :D

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Lipanj 04, 2009, 17:34:02 poslijepodne »
moja rosea nije jela godinu dana.
možda joj je glazba pre žestoka ;)))
btw super vam je onaj klub bio sam sad na septici zdrugi i k3p-u.
predobro je bilo. osim kiše.

pozdrav iz kt!