Eto ja zivim nedaleko od "Central marketa" u Phnom Penhu gdje ih prodaju przene uz brdo drugih buba i sl. Prije malo vise od mjesec dana sam prosla pored "spider village-a "i usput sam vidjela jako mnogo standova ,uz cestu ,na kojima prze i prodaju pauke.To je ovdje vrlo rasprostranjeno i normalno kao sto kod nas prze i prodaju kokice.Tarantule ovdje jedu kao grickalice (snack) ,ne za obrok ili sl. Sta sve oni jedu ,zamisliti se ne moze ,a ipak jedu i bas ih briga sto bi se neko od zapadnjackih dusa mogao zgroziti nad tim.Cinjenica je da svi mi ubijemo da bi jeli,zivjeli...licemjerno se zgroziti nad ubijanjem insekta, a u isto vrijeme daviti se nekim finim telecim odreskom...Ljudi jedu pacove ,macke,pse,crve,pauke ...prasice,janjice i telice ...nema tu velike razlike .Svaka kultura ima svoje i ne bi trebalo osudjivati bilo sta.Sigurna sam da i oni imaju sta reci za nas i nase obicaje i tradicije. I da ne bi bilo zabune ...ni ja ne odobravam ,ali ziveci s ove strane svijeta pocela sam da razumijem.
Evo dvije slike u prilog ,slikane u centru glavnog grada Kambodze. Pozdrav svima