0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kupio danas jbl ph test, samo zbog reagensa, platio 44 kune..reagens je reagens, kaj ne?
Ja čekam da iz Aquatic Magica dođe onaj njihov stakleni DC s kojim dolazi reagens, za 9,45 dolarjev U međuvremenu sam već odradio teži dio posla za dobit KH4 otopinu: u litri destilirane razmiješano je 6g sode bikarbone, što je u biti KH200 proizvod, i to sad stoji na sigurnom, a kad dođe DC iz Singapura još mi je preostalo samo uzet 490 ml čiste destilirane i dodat u nju 10ml ove KH200 otopine i to bi trebalo bit KH4 otopina. Imat ću ove KH200 na izvoz
Citat: sonnyarba - Veljača 19, 2011, 09:10:33 prijepodneJa čekam da iz Aquatic Magica dođe onaj njihov stakleni DC s kojim dolazi reagens, za 9,45 dolarjev U međuvremenu sam već odradio teži dio posla za dobit KH4 otopinu: u litri destilirane razmiješano je 6g sode bikarbone, što je u biti KH200 proizvod, i to sad stoji na sigurnom, a kad dođe DC iz Singapura još mi je preostalo samo uzet 490 ml čiste destilirane i dodat u nju 10ml ove KH200 otopine i to bi trebalo bit KH4 otopina. Imat ću ove KH200 na izvoz Vazno je biti tocan kod vaganja sode bikarbone da bi se dobila tocnost kh4 otopine. Isto tako ne smije biti vlazna jer je onda teza
Nisam nikad razmisljao, ali ako je negdje naveden Bromothymol blue onda je to to
Da malo osvježimo,danas napravio kh4 otopinu testirno sa tetrinim kh testerom i pokazuje kh 4 stavljeno serinog ph 6 kapi i boja nikako dobiti plavu stalno zelena
jeste li razmisljali da vise ne treba kh4? nego samo reagens u drop checker tj vec je napravljena funkcionalna mjesavina
unosiš zabunu. to znači nije reagens nego gotova KH4 otopina SA reagensom. još uvijek imam JBL-ov reagens "CO2 Permanent test", a ako njega nema za kupit kod nas ima u HK na ebay-u. ne mislim kupovati još i KH otopinu tj vodu
zadnji od jbl sta san uzea ,reagens nije funkcionira sa kh4 otopinom,samo bez nje ,i povecana je doza koju treba nakapat u checker i po tom san skonta da radi bez otopine