Srpanj 23, 2025, 18:31:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mama pita  (Posjeta: 12632 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Beata

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
Odg: mama pita
« Odgovori #50 u: Veljača 08, 2009, 15:19:52 poslijepodne »
koliko je voda tvrda? ako možeš testirati bilo bi super.
makar mislim da ti nije potrebno dodavati destiliranu, a pogotovo nemoj držati ribicu isključivo u destiliranoj ;)
Raspitat cu se , ali kažu da je najtvrdja u Zg  :down:(sjeverni dio grada). Ok, necu dodavati destilirane.  :)

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #51 u: Veljača 08, 2009, 15:22:58 poslijepodne »
beata ni slučajno direkt iz pipe, ostavi ju barem jedan dan da odstoji a ako ne onda joj trebaš kupiti sredstvo za pripremu vode, osobno sam sklona prvoj varijanti pa makar i par dana da stoji nego da koristiš kemikalije
kako znaš koliko ti je voda tvrda/meka, da bi to ustanovila morala bi uzeti u pet shopu testove za vodu pa izmjeriti parametre
isto tako osobno nebi koristila samo destiliranu vodu, jel osim što nema tvrdoče nema ni stvari potrebne ribici, eventualno možda mješati s običnom gradskom vodom
poslušaj još koji savjet jel ja destiliranu nisam nikada upotrebljavala pa možda i griješim    

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #52 u: Veljača 08, 2009, 15:33:26 poslijepodne »
voda bi trebala odstajati u otvorenoj posudi bez obzira na to da li je unutra sredstvo za pripremu vode tipa aquaplus. ja uvijek stavim sredstvo jer valjda ipak to poveže i ostale nepoželjne tvari, a ne samo da klor ishlapi. -?
zg centar

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Veljača 08, 2009, 15:50:14 poslijepodne »
A  :)ja sam mislila da voda samo stoji odklopljena od mijenjanja do mijenjanja, a ovo za pripremu nakapam neposredno prije ulijevanja u akvarij? Da li je tak ok ili nakapam u vodu koja čeka da ju upotrijebim? Kako sporo učim..... :(

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #54 u: Veljača 08, 2009, 16:08:16 poslijepodne »
bolje prije

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Veljača 08, 2009, 16:15:47 poslijepodne »
bolje prije

Dakle, nakapam aquaplus i pustim da stoji do iduceg nadolijevanja? -?Hm? Neće li aquaplus ishlapiti? Ja sam namjeravala pustiti vodu da odstoji, pa prije upotreba suknuti aquaplus i onda ajmo u akvarij.
Znam da je voda izuzetno tvrda, taloži nam se kamenac svugdje, u loncima, u vešmašini....tvrda voda..ali jako fina za piti.

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #56 u: Veljača 08, 2009, 17:40:45 poslijepodne »
neće, neće ishlapit, bez brige :D ;)
zg centar

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #57 u: Veljača 08, 2009, 18:47:11 poslijepodne »
Ma, važno je da ostaviš vodu 24h i klor če ishlapiti. Kemiju ne moraš koristiti, ali ne može štetiti. Dobra je protiv stresa no nije nužna. S njom nečeš omekšati vodu. Voda se može omekšati iskuhavanjem ili miješanjem sa destiliranom, ali to ti za zlaticu nije neophodno.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #58 u: Veljača 08, 2009, 20:09:01 poslijepodne »
Beata, ajde, vidim da želiš ribici pomoći...molim te zato, prouči vodič za početnike (imaš link u mome potpisu)...tu ćeš naći jako puno odgovora na tvoja pitanja!

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Veljača 08, 2009, 20:55:31 poslijepodne »
Ma, važno je da ostaviš vodu 24h i klor če ishlapiti. Kemiju ne moraš koristiti, ali ne može štetiti. Dobra je protiv stresa no nije nužna. S njom nečeš omekšati vodu. Voda se može omekšati iskuhavanjem ili miješanjem sa destiliranom, ali to ti za zlaticu nije neophodno.

Ok, fala! :) Budući da jos nemam filter :(, koristit cu taj aqua plus, :klap: što manje stresa za ribicu-zlaticu, to bolje! :up:

Offline Zlatna ribica4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #60 u: Ožujak 04, 2009, 16:56:07 poslijepodne »
Draga Beata, ja ti inisam neki stručnjak vać žicam stalno neke savjete ali evo mogu ti reci koliko te košta oprema pošto sam ja u istoj situaciji kao i ti smao sto sam ja dobila 4 ribe
Kupila sam :

filter wave niagara 190, 93kn, zoo shop vili (utrine)
pumpa za zrak wave mouse1 (pumpa, crijevo, kamen)66kn, isto vili
Fishtamin (Sera) 43kn (pet centar u heinzlovoj)
Aquatan za pripremu vode 24kn  (pet centar u heinzlovoj)
malamrežica za vadit ribicu 10kn (imaš svagdje)
kavarij 20l 76kn upet centru u heinzlovoj

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #61 u: Ožujak 04, 2009, 17:00:49 poslijepodne »
Draga Beata, ja ti inisam neki stručnjak vać žicam stalno neke savjete ali evo mogu ti reci koliko te košta oprema pošto sam ja u istoj situaciji kao i ti smao sto sam ja dobila 4 ribe
Kupila sam :

filter wave niagara 190, 93kn, zoo shop vili (utrine)
pumpa za zrak wave mouse1 (pumpa, crijevo, kamen)66kn, isto vili
Fishtamin (Sera) 43kn (pet centar u heinzlovoj)
Aquatan za pripremu vode 24kn  (pet centar u heinzlovoj)
malamrežica za vadit ribicu 10kn (imaš svagdje)
kavarij 20l 76kn upet centru u heinzlovoj
zlatne isto imaš?Ako da,20l ti je ništa za njih.Ma ni za jednu,usudila bih se reći.

Offline Zlatna ribica4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Ožujak 04, 2009, 17:28:47 poslijepodne »
znam znam kupujem veci akvarij :)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #63 u: Ožujak 04, 2009, 17:33:33 poslijepodne »
Super,super...onda ćete svi moći uživati.I vi i vaše zlatne u svom punom sjaju  :up:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Ožujak 11, 2009, 11:45:14 prijepodne »
BOk svima!
Vec par dana namjeravam, no nikako da stignem :roll:, napisati vam svima nekoliko radaka zavale na podršci i tonama savjeta u prvim danima Oskarovog života u našoj kući. Oskar  :heart: raste ko blesav, uziva u svojoj garsonjeri :up:, veselo jede grašak tu i tamo, jos veselije pljuje :nerv: mrkvu (uz face za krepat od smijeha) :). Omiljena zabava mu je dubljenje na glavi i premjestanje kamencica po dnu akvarija. Kad dobije veći stan (jer, za sada je u garsonjeri), dobit ce i drustvo. Puno hvala svima na savjetima, a posebno Tonyi  :klap: :klap:, druge ne mogu nabrojati ,nisam u stanju popamtiti toliko nickova... Želim vam puno zabave i lijepe momente s vašim ribicama! :heart:

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Ožujak 11, 2009, 12:52:30 poslijepodne »
Hvala :)! No, mogla bi staviti i koju fotku Oscara...
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Ožujak 11, 2009, 12:55:30 poslijepodne »
Hvala :)! No, mogla bi staviti i koju fotku Oscara...

Mogla bih, kad bi znala kak! -?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #67 u: Ožujak 11, 2009, 13:14:01 poslijepodne »
ojoojojoj...lijepo ga uslikaj, pa onda sliku "smanji" ako je prevelika preko programa za pregled slika (ono, edit pictures, pa onda compress pictures, pa komprimiraš za web-site)....
e, ondak, tu na dnu ekrana, kad otvoriš odgovor, imaš "privitak" i browse- klikneš taj browse, odabereš slikicu i staviš je u privitak...

:roll: sam ga... :roll:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Ožujak 11, 2009, 13:48:01 poslijepodne »
ojoojojoj...lijepo ga uslikaj, pa onda sliku "smanji" ako je prevelika preko programa za pregled slika (ono, edit pictures, pa onda compress pictures, pa komprimiraš za web-site)....
e, ondak, tu na dnu ekrana, kad otvoriš odgovor, imaš "privitak" i browse- klikneš taj browse, odabereš slikicu i staviš je u privitak...

:roll: sam ga... :roll:

čim sam stisnula SEND , vidjela sam taj privitak i browse.... Ok, budem, sad ne stignem.

Offline galaxy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • moj akvarij
« Odgovori #69 u: Ožujak 11, 2009, 14:36:14 poslijepodne »
hm.dobro nam dosla u svijet peraja.necu puno filozofirati savjete ste dobili ali bi htjeo napomenuti i ja sam jednom dobio zlatnu ribicu a danas imam tri akvarija bez kojih nemogu zamisliti zivot....warning:cuvajte se draga mama akvaristika je zarazna bolest prenosi se zlatnim ribicama,akvaristićkim stranicama na internetu lako ih prenesu prijatelji koji imaju akvarij....uglavnom mislim da ste vec zaglavili. :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #70 u: Ožujak 11, 2009, 14:56:13 poslijepodne »
hihihihi...da zaglavila....gotova je...već je obrađujemo za dalje ....  :D

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Ožujak 11, 2009, 15:15:57 poslijepodne »
beeez brige, svjesna sam da sam zaglavila, :roll: od prve sekunde, čim je  :heart:Oskar :up: nepozvano usuljio u naš život. Uhvatim samu sebe kako gledam gdje bi u stan stao npr 200 litarski akvarij. :D A nema mjesta ni za moj radni stol,  -?nego se grbim na nekim improvizacijama :nerv:.... Slatke su ribice, što jes-jes ! Zamišljam razne pozadine, snujem o panjevima, blistavim iljakama roz koje prolijeću jata ribica  :heart: :heart: :heart:...Ocito, lako me bilo zavesti, kad je u pitanju ne-dlakavi i ne-pernati ljubimac...Dragi Babyboom (kakav je to bio boom? blizanci?) i Galaxy, gdje mogu vidjet vase akvarije?

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Ožujak 11, 2009, 16:22:50 poslijepodne »
Citat:
Uhvatim samu sebe kako gledam gdje bi u stan stao npr 200 litarski akvarij.

To se i meni događa, prije pola godine sam uzela 160 l, a već koji mjesec kasnije sam zaključila da pothitno trebam još veći akvarij, iako uopće nemam mjesta :D... Totalno je zarazno, a zarazne su i zlatne ribice same po sebi, jer su vesele, zabavne, pa čak na neki način i komuniciraju s tobom (barem sa mnom komuniciraju - kad žicaju klopu :clown:)...
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Ožujak 11, 2009, 16:32:46 poslijepodne »
Citat:
Uhvatim samu sebe kako gledam gdje bi u stan stao npr 200 litarski akvarij.

To se i meni događa, prije pola godine sam uzela 160 l, a već koji mjesec kasnije sam zaključila da pothitno trebam još veći akvarij, iako uopće nemam mjesta :D... Totalno je zarazno, a zarazne su i zlatne ribice same po sebi, jer su vesele, zabavne, pa čak na neki način i komuniciraju s tobom (barem sa mnom komuniciraju - kad žicaju klopu :clown:)...

Da , da , komuniciraju!  :PDa si vidla Oskara kako se uvrijeđeno držao :nerv: kad nas nije bilo dan i pol jedan vikend (susjeda ga je hranila, bez brige).Kad smo došli, okrenuo nam je ledja i prvih par minuta se uvrijeđeno pravio da nas ne vidi. Onda je , ipak, popustio.... :heart:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #74 u: Ožujak 11, 2009, 20:48:18 poslijepodne »
imaš mojih ribova na nekoliko tema pod ovim forumom - samo pogledaj autora ...
a inače, moji prasci-divovi, kako god hoćeš, čekaju preseljenje u 720 l...nadamo se uskoro! ;)

babyboom je oduvijek nadimak jednog mladog gospona, a babymum je njegova mama (tj. ja...jer gospon studira i nema vremena za forum, veli, radije blebeće s ribama :roll:)..... :D