Srpanj 23, 2025, 18:21:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mama pita  (Posjeta: 12617 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tonya

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: mama pita
« Odgovori #25 u: Veljača 05, 2009, 13:57:42 poslijepodne »
Mislim da je moraš hitno preseliti u veći akvarij, i obavezno nabaviti pumpicu za zrak! Čisto sumnjam da je ribica mirna tako dugo samo zbog šoka, prije je stvar u vodi.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2009, 14:07:19 poslijepodne od Tonya »
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Veljača 05, 2009, 14:11:46 poslijepodne »
pa ako tako jako hvata zrak nema ga dovoljno u vodi, još jedan valjan razlog zašto je mirna

Offline Beata

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
« Odgovori #27 u: Veljača 05, 2009, 14:22:08 poslijepodne »
Dakle i filter i pumpica za zrak?

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
« Odgovori #28 u: Veljača 05, 2009, 14:28:16 poslijepodne »
Većina malih unutarnjih filtera ima mogućnost ubacivanja zraka u vodu. Obično imaju tanki plastični šlaufec koji se utakne u gornji dio (glavu filtera), a drugi kraj se ostavi izvan vode i služi tome da pumpica može stalno vući zrak.
TuroPolje - nekad More

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 05, 2009, 14:34:38 poslijepodne »
Većina malih unutarnjih filtera ima mogućnost ubacivanja zraka u vodu. Obično imaju tanki plastični šlaufec koji se utakne u gornji dio (glavu filtera), a drugi kraj se ostavi izvan vode i služi tome da pumpica može stalno vući zrak.
Puno ti hvla, :)zvuči genijalno. Gdje da to kupim? Kako se zove i koliko kosta? osjećam se lagano izbezumljeno, ribla glumi krepavanje, :( a ja baš sada imam honorarni posao, koji mi odnosi sve vrijeme i morat cu se klonirati da sve stignem......Dakle, gdje da to kupim?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #30 u: Veljača 05, 2009, 15:20:51 poslijepodne »
Beata, jako mi je drago da razmisljas ovako kako razmisljas! :up: (Mislim na osiguravanje boljih uvjeta toj ribici...)

Filter kupujes u nekoj zoo radnji. Trazis filter za aq od 30l i budu ti vec pokazali sve. Taj dodatak sad imaju svi filteri, pa se ne moras brinuti, ali ako ces biti mirnija, trazi od prodavca da ti to pokaze...

Ne bih da te nagovaram, ali imam dva mala aq i u njima jedan ferplastov filter, a u drugom atmanov (kineski). Oba rade posao, samo je atmanov bucniji i cesce se prlja... Toplo preporucam, na zalost skuplju opciju (ferplast blucompact 01 http://www.ferplast.com/blucompact_eng.php), ako si u prilici...

Ako ne dobro ce doci i neki jeftiniji... Mozda da cak razmislis o Niagara seriji. To su ti filteri koji se nakace na rub aq, ne zauzimaju prostor, a i svojim preljevanjem daju dobru aeraciju...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 05, 2009, 15:52:33 poslijepodne »
Beata, jako mi je drago da razmisljas ovako kako razmisljas! :up: (Mislim na osiguravanje boljih uvjeta toj ribici...)

Filter kupujes u nekoj zoo radnji. Trazis filter za aq od 30l i budu ti vec pokazali sve. Taj dodatak sad imaju svi filteri, pa se ne moras brinuti, ali ako ces biti mirnija, trazi od prodavca da ti to pokaze...

Ne bih da te nagovaram, ali imam dva mala aq i u njima jedan ferplastov filter, a u drugom atmanov (kineski). Oba rade posao, samo je atmanov bucniji i cesce se prlja... Toplo preporucam, na zalost skuplju opciju (ferplast blucompact 01 http://www.ferplast.com/blucompact_eng.php), ako si u prilici...

Ako ne dobro ce doci i neki jeftiniji... Mozda da cak razmislis o Niagara seriji. To su ti filteri koji se nakace na rub aq, ne zauzimaju prostor, a i svojim preljevanjem daju dobru aeraciju...
Draga Ninina mama,
hvala na lijepim riječima i na savjetima. Ja ću sutra ići u zoo dućan i vidjeti što ulazi u naš kućni proračun, pa ćemo već nešto kupiti, a s vremenom cemo kupiti nesto bolje. Glavno da ribici bude bolje nego što joj je sada. Jos je uvijek jako tužna, samo stoji na jednom mjestu na dnu kugle , a pojede doslovno jedan listić hrane. I dalje lijepo izgleda, pa vjerujem da nije bolesna, nego da je samo tuzna, za svojim prijateljicama iz ducana.
Lijep pozdrav,
Beata
PS. Pozdravite mi Sarajevo!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #32 u: Veljača 05, 2009, 16:21:09 poslijepodne »
Zelim vam svu srecu i brzinu pri rjesavanju problema... :up:

Na zalost to sto ribica "izgleda" ok nije dovoljno... :( Vasa ribica je trenutno vjerojatno otrovana raznim spojevima u vodi. Sto zbog nerazgradnje hrane, sto zbog njenih nusprodukata. Svakako da je i sokirana od transporta i drasticnog mijenjanja vode...

Na zalost brza reakcija je jedino sto bi joj pomoglo.

Razumijem tvoj nedostatak vremena i novca, i zelim ti sto brze i bolje rjesenje "problema"... :up:

P.S. Sarajevo otpozdravlja! :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 05, 2009, 16:41:23 poslijepodne »
Zelim vam svu srecu i brzinu pri rjesavanju problema... :up:

Na zalost to sto ribica "izgleda" ok nije dovoljno... :( Vasa ribica je trenutno vjerojatno otrovana raznim spojevima u vodi. Sto zbog nerazgradnje hrane, sto zbog njenih nusprodukata. Svakako da je i sokirana od transporta i drasticnog mijenjanja vode...

Na zalost brza reakcija je jedino sto bi joj pomoglo.

Razumijem tvoj nedostatak vremena i novca, i zelim ti sto brze i bolje rjesenje "problema"... :up:

P.S. Sarajevo otpozdravlja! :D

Hoce li se ona oporavit od tog mozebitnog trovanja? Neeeemoj me plasit...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #34 u: Veljača 05, 2009, 17:36:49 poslijepodne »
Oprosti sto te strasim, nije bila namjera... :-[

Naravno da bi se trebala oporavit. Tomu se svi nadamo! ;) Zato te tako pozorno i pratimo... :D

No, kako rekoh sto brze dobije filter brze ce poceti detoksikaciju i ima bolje izglede... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Veljača 05, 2009, 19:06:30 poslijepodne »
točno, filtracijom češ popraviti kvalitetu vode, riješiti se dobrog dijela amonijaka i nitrata
to bi joj moglo uvelike pomoči

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #36 u: Veljača 05, 2009, 19:27:09 poslijepodne »
Kako misliš da glumi krepavanje?

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #37 u: Veljača 05, 2009, 20:02:22 poslijepodne »
kolko ja znam to je ponašanje normalno kod zlatica, a nama posve čudno..
Varaždin...

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 05, 2009, 20:15:19 poslijepodne »
Zlatne ribice su ipak po prirodi živahnije, to mirovanje znači da nešto nije u redu. No, kao što je rekla Ninina mama, što prije ribica dobije filter, veći su izgledi da će se oporaviti.
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #39 u: Veljača 05, 2009, 20:29:36 poslijepodne »
kolko ja znam to je ponašanje normalno kod zlatica, a nama posve čudno..

nisam imala nakanu umiješati se u temu iako je pratim...zapravo, nemam niti dalje nakanu jedno vrijeme biti ovdje, ali moram reagirati!

dakle, zlatna ribica NE glumi krepavanje već krepava, ako ćemo se koristiti tim riječnikom (oprosti vedrane na ispravku, ali zlaticama to nije niti najmanje normalno ponašanje!)...
beata, dobila si milijun dobrih savjeta - očito ti je stalo do ribice jer ne bi bila ovjde, ali mislim da ih malo neozbiljno prihvaćaš (sorry ako sam u krivu) - tvoja je ribica ozbiljno bolesna, i to zbog vrlo loših uvjeta u kojima jest, a postoji mogućnost da su joj oni samo pogoršali stanje u kojem je došla iz dučana (na žalost, često zlatice u nekim dućanima budu gadno smanjena imuniteta, pa stres od preseljenja u novu okolinu i sto drugih razloga)....
dakle - postoje maleni akvariji od oko 30l koji nisu skuplji od 100 kn, mali filteri, koji su isto oko 100 kn (dueto ili slični, ima u viliju) i koji ujedno dodaju i zrak...a i male pumpice za zrak oko 60-ak kn...na taj akvarijić staviš obićčnu stolnu lampu (onu sa štednom žaruljom - pevec, 40-ak kn)....i ribica sretna i vesela
naravno, nabaviš joj još vitamine i kvalitetnu papicu i nadajmo se da će biti ok
ali, zaista sve ovo treba shvatiti ozbiljno

želim svaku sreću ribici...te tebi beata, i ostalim hladnoljupcima, pozzz...do daljnjeg!

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #40 u: Veljača 05, 2009, 22:44:12 poslijepodne »
Beata, ako si iz zagreba, mogu ti posuditi filter dok ga ne kupiš...a jedan ti mogu i pokloniti ali trebaš mu kupiti onu elisicu (a toga ima za kupiti ali ne znam kolko košta), mogu ti dati i biljaka koje uspjevaju kod mog tate sa zlatnim ribicama, a to će također poboljšavati kvalitetu vode, također, imam i pjeska...ali pjeska-ne šljunka, pa ako joj je dobar i pjesak-možeš i to dobiti na poklon-ali nek se izjasne hladnovodni akvaristi jel je pjesak dobar.

Također imam i jedan akvarij, ali od kojih 50-60 l, ali trebaš kupiti i zaljepiti jedno staklo, jer je puklo i fali.

javi se na pp ako išta od ovoga još trebaš.
Dobiš gratis i jednog puža jabučara....ali za njih trebaš imati i nekakav poklopac.
Pustike, Turopolje

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 05, 2009, 23:02:17 poslijepodne »
Beata, ako si iz zagreba, mogu ti posuditi filter dok ga ne kupiš...a jedan ti mogu i pokloniti ali trebaš mu kupiti onu elisicu (a toga ima za kupiti ali ne znam kolko košta), mogu ti dati i biljaka koje uspjevaju kod mog tate sa zlatnim ribicama, a to će također poboljšavati kvalitetu vode, također, imam i pjeska...ali pjeska-ne šljunka, pa ako joj je dobar i pjesak-možeš i to dobiti na poklon-ali nek se izjasne hladnovodni akvaristi jel je pjesak dobar.

Također imam i jedan akvarij, ali od kojih 50-60 l, ali trebaš kupiti i zaljepiti jedno staklo, jer je puklo i fali.

Dobiš gratis i jednog puža jabučara....ali za njih trebaš imati i nekakav poklopac.

Hvala na ponudi. Da, ja sam u Zg.Sutra idem kupiti akvarij, pa cu se javiti za biljkice idući tjedan, ako ih ne kupim. Puno ti hvala.

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Veljača 05, 2009, 23:05:34 poslijepodne »
Stoji na jednom mjestu i tu i tamo otpliva jedan polukrug i onda se opet vrati na to isto mjesto.To radi stalno i sad se vise , nakon toliko komentara u kojima mi kažu da je ozbiljno bolesna, ne usudim ni pogledati prema njoj, od straha da ju ne spazim kak pluta po površni. Osjećam se sluđeno! :roll:

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Veljača 06, 2009, 08:19:24 prijepodne »
nemoj se osječati sluđeno,panika ne pomaže, skoncentriraj se i što prije nabavi potrebnu opremu nemoj odgađati jel bi tada mogla izgubiti ribicu budi svjesna toga
ninci ti je dala više nego velikodušnu ponudu (nudi doslovno sve potrebno)
odvoji malo svog vremena da odeš do shopa

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Veljača 06, 2009, 08:21:19 prijepodne »

svaka čast ninci,duša si  :hug:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Veljača 08, 2009, 15:02:46 poslijepodne »
Bok svima! :)
Budući da živim u dijelu Zagreba gdje je voda uzasno tvrda, da li je mozda potrebno da ribicu držim u kupovnoj vodi (ili destiliranoj?). Hm, valda nije jako smijesno pitanje.... :roll: Hvala unaprijed na odgovoru. Inače, Oskar je pošandrcao od sreće od kako je u novom akvariju :klap:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #46 u: Veljača 08, 2009, 15:05:51 poslijepodne »
A čuj, ako si prvo išla u shopping po ribe, a da nisi prethodnih par dana prociklirala akvarij, nema ti druge nego ih staviti u akvarij, jer nemogu dugo biti u toj vodi iz vrečice.  -?
Varaždin...

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Veljača 08, 2009, 15:09:27 poslijepodne »
A čuj, ako si prvo išla u shopping po ribe, a da nisi prethodnih par dana prociklirala akvarij, nema ti druge nego ih staviti u akvarij, jer nemogu dugo biti u toj vodi iz vrečice.  -?
Nisam išla u šoping po ribe, nego je moje dijete dobilo zlatnu ribicu za kugli rodjendan....Sve ti piše u mom prvom javljanju, ako imaš vremena čitati. Pitam - da li da mijenjam vodu koristeći vodu iz slavine (koju pripremim prije nego suknem ribicu unutra) ili je mozda potrebno kupovati nr destiliranju vodu jer je ova moja voda iznimno visoke tvrdoće.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #48 u: Veljača 08, 2009, 15:11:46 poslijepodne »
Pa ovoga mislio sam da si naknadno nekaj radila, pa iz slavine koristiš, a možeš ju i ostaviti u kanti dan-dva da odstoji da nebude direkt iz pipe išla..
Varaždin...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #49 u: Veljača 08, 2009, 15:17:24 poslijepodne »
koliko je voda tvrda? ako možeš testirati bilo bi super.
makar mislim da ti nije potrebno dodavati destiliranu, a pogotovo nemoj držati ribicu isključivo u destiliranoj ;)
zg centar