Kako misliš da glumi krepavanje?
kolko ja znam to je ponašanje normalno kod zlatica, a nama posve čudno..
nisam imala nakanu umiješati se u temu iako je pratim...zapravo, nemam niti dalje nakanu jedno vrijeme biti ovdje, ali moram reagirati!
dakle, zlatna ribica
NE glumi krepavanje već krepava, ako ćemo se koristiti tim riječnikom (oprosti vedrane na ispravku, ali zlaticama to nije niti najmanje normalno ponašanje!)...
beata, dobila si milijun dobrih savjeta - očito ti je stalo do ribice jer ne bi bila ovjde, ali mislim da ih malo neozbiljno prihvaćaš (sorry ako sam u krivu) - tvoja je ribica
ozbiljno bolesna, i to zbog vrlo loših uvjeta u kojima jest, a postoji mogućnost da su joj oni samo pogoršali stanje u kojem je došla iz dučana (na žalost, često zlatice u nekim dućanima budu gadno smanjena imuniteta, pa stres od preseljenja u novu okolinu i sto drugih razloga)....
dakle - postoje maleni akvariji od oko 30l koji nisu skuplji od 100 kn, mali filteri, koji su isto oko 100 kn (dueto ili slični, ima u viliju) i koji ujedno dodaju i zrak...a i male pumpice za zrak oko 60-ak kn...na taj akvarijić staviš obićčnu stolnu lampu (onu sa štednom žaruljom - pevec, 40-ak kn)....i ribica sretna i vesela
naravno, nabaviš joj još vitamine i kvalitetnu papicu i nadajmo se da će biti ok
ali, zaista sve ovo treba shvatiti ozbiljno
želim svaku sreću ribici...te tebi beata, i ostalim hladnoljupcima, pozzz...do daljnjeg!