ok, to sam i sama pretpostavila, ali baš mi je žao jer je kamenje baš lijepo, bijelo sa svijetlo smeđim žilama..
možda onda odustanem od ovog najvećeg, ovo drugo nije više od 2 kg

mislim da su stranice oko 4 mm, nisam mjerila , tek je danas stigao akvarij, još je u kutiji. i ovako je mali, još ako stavljam unutra stiropor , pa zemlju, pa šljunak.. puno će se mjesta izgubiti. bit će onda dva - tri kamena i neki manji panj sa strane..
što se tiče stiropora ispod akvarija... to je gotovi akvarij Jewel record i dno ima okvir od plastike, tako da stakleno dno uopće ne dodiruje podlogu, samo je jedna poprečna letvica okomito s vanjske strane dna. da li je to ok ili da ipak stavim stiropor? obzirom da staklo uopće neće "leći" na stiropor nego samo okvir od akvarija ?
sutra ga mislim puniti prvi put s vodom, pa vas molim za savjet.
plan mi je da prvo složim dno, napunim vodu s dodanim aquasafeom po uputama i s onim nitro bakterijama - imam neki preparat, dakle isto po uputama i ubacit ću samo malo riblje hrane da bakterije imaju što jesti.
uključila bi filter i grijač, dakle da počne cirkulacija. tako bi ga pustila par dana i onda posadila biljke, tamo negdje za vikend. kako se sade biljke kad je akvarij pun vode? ono - rukavi do ramena i prstima kopam rupu ili postoji neki sofisticiraniji način?
ili da čekam dok nabavim bilje, pa tek onda da ga punim , a bilje posadim dok je voda do pola?