Vječno pitanje

kako tko voli i ovisno što je nekom prednost a što nedostatak. Imao sam Juwela, sad Caymana i Cayman mi je draži upravo zbog tog sve na jednu utičnicu, a i dizajn mi se više sviđa jer ima malo mekše linije. No, činjenica jest da bi Juwel mogao biti lakši za nadogradnju svijetla. Što se tiče sve u jedan utičnici, ipak svaki komad opreme ima svoju žicu naravno, pa baš da se hoće može se svako na svoju utičnicu staviti, ali ovako je praktičnije jer imaš prekidač na poklopcu.
Što se tiče timera...nadam se da neću iskusiti to loše iskustvo njegovog nefunkcioniranja...za sada radi bez problema, doduše ni ne diram ga jer nemam potrebe.
Ono što sam primijetio imavši oba jest da mi se na Juwelu stvarao kamenac na granici vode s unutrašnje strane stakla, dok u caymanu toga nema, ne znam da li je to do stakla ili što...
Uglavnom, po meni bi trebao prvo definirati što ćeš držati u akvariju, što tebi predstavlja prednost ili nedostatak (mogućnost nadogradnje svijetala, jedna ili više utičnica), koliko želiš uložiti (Juwel je jeftiniji) i tada odlučiti jer mislim da nema jednog i jedinog odgvora na tvoju dilemu. Ima još takvih tema tu na forumu i ono što će ti netko navesti kao prednost jednog drugi će to navesti kao nedostatak, i obrnuto.
Juwel je njemački pa tako ima i konzervativniji dizajn, a Cayman talijanski pa je malo ušminkan ali i skuplji. Imaj u vidu i filter, u caymanu ga možeš premiještati na lijevo, desno, stražnje staklo, a lako se i ukloni ako uzmeš vanjski filter, dok je u Juwela filter kutija zaljepljena za staklo, a netko drugi će ti znati reći koliko je to lako ukloniti bez tragova ili ne.
Sad sam ti možda napravio još veću pomutnju ali čisto da vidiš da je odgvor između redaka