Akvarij je dimenzija 130x60x53cm što iznosi brutto 415 litara.
Naravno... u mojoj sobi nije bilo više mjesta za još jedan akvarij, imao sam ih tri od 100l a svaki je zauzeo po jedan kut sobe. Uostalom, da sam i imao mjesta za postaviti ga, roditelji bi se protivili jer im je bio prevelik.
I tako je akvarij proveo u mom podrumu punih godinu dana sve do jeseni 2007. kada je studij već bio pri kraju, radio sam kao student i zarađivao dobru lovu. Odlučio sam si urediti stan i samostalno živjeti sa djevojkom.
Plan je bio da sve svoje živine iz gore navedenih akvarija furam sa sobom i da ih natrpam u jedan tank, ovaj koji se nalazio u podrumu. U njima su stanovali dvije vrste Aulonocare i još neka stvorenja koja mi još i danas rade probleme.
Htio sam ih i dalje držati odvojeno, ali u jednom tanku.
Kao što se gore vidjelo na slikama... krvavo je bilo očistiti sav onaj silikon i bijele ostatke power tape-a. Potrošili smo brdo žileta, strugalica za staklo, silikon je skinut Henkel Patex strugačem za kuteve... i svakakvih kemikalija je utrošeno na čišćenje. Kada su rubovi bili u potpunosti očišćeni od silikona, ostalo ga je samo na spoju između stakala, isprobali smo ga kod kuma na vikendici u Harmici. Napunili smo ga skroz do vrha i nije pustio nijednu kap. Kad smo ga ispraznili opet smo potrošili brdo kemikalija da ga očistimo prije nego ga furamo u moj podrum na silikoniranje jer u podrumu pranje i sapiranje nije bilo moguće.
Nanešen je novi crni silikon ali fino i uredno, koristeći pik traku. To smo odradili sa Patex-ovom žlicom koja služi za fino nanošenje silikona po kutevima.
Akvarij smo odlučili smjestiti između blagovaonice i dnevnog boravka... a između ostaloga stan ima 45m2 pa je bilo glupo da mi negdje zauzme cijeli zid. Ovo je bilo jedino logično rješenje sa najmanje utrošene površine a svidjelo nam se svima da služi kao pregrada prostorije na dva dijela... slika tlocrta i presjeka stana.