Ja bih se ubacio da ne otvaram novi... Da li dolazi do deformacija i anomalija ako se pare pauci koji su u srodstvu (brat+sestra...)? Znam da kod guštera treba paziti na to. Cvrčci se iz generacije u generaciju pare međusobno pa nema neke vidljive deformacije.
Postoji jedna velika debata na arachnoboards.com o tome!
Misljenja su podjeljena,od toga da je to normalno jer se neke vrste pauka koje zive u zajednicama redovito medjusobno pare,do toga da ce do deformacija doci tek nakon par generacija medjusobnog parenja i do toga da je to odmah lose...zakljucka nema.
Hm,neznam bas puno o genetici i rekao bi onako konzervativno da to nije dobro ali tko zna...
Kako su recimo sorte pasa uzgajane bas izmedju brace i sestara da se nastave bas one osobine koje oni posjeduju...
Poznato je recimo i da uzgajivaci tarantula to rade redovito....mada se ne preporuca.
Ako te zanima vise proguglaj si malo npr. "tarantula inbreeding" pa ces naci dosta o tome.
Gledao sam jedan dobar dokumentarac(ne sjecam se bas koji) o tome i kako dolazi do problema kada zivotinje koje su u krvnom srodstvu imaju neku zajednicku manu pa im se daj dio g.koda poklapa i onda nastaju problemi...inace da bi cak i moglo proci...radi se u biti o raznovrsnosti gena...vise razlicito = bolje.
A sta se tice T,to je jos premalo istrazeno.