Lipanj 29, 2025, 16:44:38 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Hibridi???  (Posjeta: 2301 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Hibridi???
« u: Prosinac 31, 2008, 19:44:04 poslijepodne »
Evo sad kad sam pogledao onu temu o morfovima zmija neznam kako mi je odmah sinulo..."jel se može dobit jednog hibrida među tarantulama,recimo između b.smithi i B.boehmei itd.???"
Pa jel mi ko može na to odg???
Hvala unaprijed
Znam da nema veze s morfovima al neznam kako su mi pali hibridi pauka na pameta pa eto pitam,sve je dobro znat.
Pitanja su samo ako se može šta parit iz istog roda i slićnih dimenzija,recimo a.vicularia i A.versicolor itd itd do besvjesti.
 8) :o 8)
« Zadnja izmjena: Prosinac 31, 2008, 20:29:32 poslijepodne od Spaljeni »

Offline Spaljeni

• Punopravni član
Odg: Hibridi???
« Odgovori #1 u: Prosinac 31, 2008, 19:59:45 poslijepodne »
Stvarno bi bilo zanimljivo da bi se mogle križat dvije ili više vrsta zar ne??????

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 01, 2009, 11:29:30 prijepodne »
mogu se križat... ali uz toliko dostupnih vrsta, i uz sistematizaciju samih vrsta koja je ionako u katastrofalnom stanju hobiju netrebaju još i hibridi... večina karakterističnih boja se kod hibrida gubi, u odnosu na roditelje, i nisu ni približno lijepi kao roditelji, dakle tu se nemogu očekivati rezultati kao kod gmazova...

najgore je što zbog toga...ljudi vođeni samo zaradom...prodaju hibride pod imenima pravih vrsta..ili čak izmišljaju i nova imena...a tu se ne dobije samo par paukova kao kod zmija...već 100 i više komada.. ti pauci se onda prodaju..podijele... i onda zbog ne pračenja "naziva" same životinje može doć do daljnjeg  "neplaniranog" križanja...i onda dolazi do sveopće pomutnje i ostalih pizdarija... sve u svemu..nije potrebno,....

neke vrste hibrida tarantula se mogu vidjet u knjizi "The complete encyclopedia of terrariums" Eugene Bruins.

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 01, 2009, 15:18:54 poslijepodne »
TnX za odgovor matija :up:

E samo još jedno pitanje...dali postoji kod pauka neke promjene u boji kao kod zmija recimo albino(znam da pauk ne može bit albino al nešto slićno,recimo rijetko)???

Offline Philosopher

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dugo Selo Okolica Zagreba
  • Ja sam greska, legalizirajte pobacaj.
    • I.T. - Internet Temporary
« Odgovori #4 u: Siječanj 01, 2009, 15:31:15 poslijepodne »
Ako tako zarko zelis mutanta odi kupit zmiju ili idi u černobil
Kakvi su me ucili mogo sam ispasti jos gori.

Offline Malacrass

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Siječanj 01, 2009, 16:54:29 poslijepodne »
Mne je uvijek zanomalo dal ima albino tarantula.
Našo sam negdje slike albino od morske raže, albino od iguane i albino dijete =)

Sve 3 me totalno fascinira po izgledu. Raža je bijla kao snijeg, iguana laagano vuće na žućkastu a dijete isto tako.

Offline Marino

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Lipanj 15, 2009, 15:41:40 poslijepodne »
 :nuclear: Albino mutirane tarantule  :nuclear:  :o   
Ludo bi bilo :D

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #7 u: Lipanj 16, 2009, 18:17:03 poslijepodne »
i sta onda, ko u africi, uhvatis albino covjeka i popijes albino krv kao neki eliksir???
boze sacuvaj, albino je u ljudi defektni gen, dakle.....

Offline kikiclown

• Punopravni član
Misao oko Hibrida
« Odgovori #8 u: Lipanj 16, 2009, 18:26:36 poslijepodne »
Isto se dobije kod krizanja tarantula, kao kad krizas pitt BULL-a i SHIT zu-a....

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #9 u: Lipanj 16, 2009, 18:41:46 poslijepodne »
Mene je uvijek zanomalo dal ima albino tarantula.
Našo sam negdje slike albino od morske raže, albino od iguane i albino dijete =)

Albinizam je po definiciji nedostatak pigmenta u koži kralježnjaka (u užem smislu, odnosi se na nedostatak melanina (crnog, odnosno tamno smeđeg pigmenta), ali kod gmazova, vodozemaca i riba može se aplicirati i na nedostatak drugih pigmenata kao što su ksantin (žuti pigment) ili eritrin (crveni pigment)). U egzoskeletu tarantula i drugih člankonožaca boje su uglavnom posljedica refleksije i refrakcije svjetlosti kroz specijelizirane guanine i purine (kristalaste tvorevine usporedive s iridoforama prisutnim u koži gmazova, vodozemaca i riba). Shodno tome, pojam albinizam nije primjenjiv kod tarantula.

i sta onda, ko u africi, uhvatis albino covjeka i popijes albino krv kao neki eliksir???

Isto se dobije kod krizanja tarantula, kao kad krizas pitt BULL-a i SHIT zu-a....

Vidim da je kikiclown/mightywalker (???) već postao veliki stručnjak za sva pitanja teraristike, ima kritičko mišljenje o svemu, a usto je još i duhovit...

Offline Marino

• Novi član
  • *
Odg: Misao oko Hibrida
« Odgovori #10 u: Lipanj 16, 2009, 19:11:58 poslijepodne »

:D   :up:  :D

Offline kikiclown

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 16, 2009, 23:57:51 poslijepodne »
Mene je uvijek zanomalo dal ima albino tarantula.

Albinizam je po definiciji nedostatak pigmenta u koži kralježnjaka (u užem smislu, odnosi se na nedostatak melanina (crnog, odnosno tamno smeđeg pigmenta), ali kod gmazova, vodozemaca i riba može se aplicirati i na nedostatak drugih pigmenata kao što su ksantin (žuti pigment) ili eritrin (crveni pigment)). U egzoskeletu tarantula i drugih člankonožaca boje su uglavnom posljedica refleksije i refrakcije svjetlosti kroz specijelizirane guanine i purine (kristalaste tvorevine usporedive s iridoforama prisutnim u koži gmazova, vodozemaca i riba). Shodno tome, pojam albinizam nije primjenjiv kod tarantula.

Vidim da je kikiclown/mightywalker (???) već postao veliki stručnjak za sva pitanja teraristike, ima kritičko mišljenje o svemu, a usto je još i duhovit...

i od prije sam kemijao po paucima, samo sto sam sad se uclanio na forum , asto se tice imena, poslo sam adminu zamolbu da mi promjeni ime, pa posto nije, otvorio sam novi account i opet zamolio da obrise prvi....
sto se tice humora... lijepo pise clown

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #12 u: Lipanj 17, 2009, 00:28:31 prijepodne »
Ja bih se ubacio da ne otvaram novi... Da li dolazi do deformacija i anomalija ako se pare pauci koji su u srodstvu (brat+sestra...)? Znam da kod guštera treba paziti na to. Cvrčci se iz generacije u generaciju pare međusobno pa nema neke vidljive deformacije.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #13 u: Lipanj 17, 2009, 01:06:50 prijepodne »
Ja bih se ubacio da ne otvaram novi... Da li dolazi do deformacija i anomalija ako se pare pauci koji su u srodstvu (brat+sestra...)? Znam da kod guštera treba paziti na to. Cvrčci se iz generacije u generaciju pare međusobno pa nema neke vidljive deformacije.

Postoji jedna velika debata na arachnoboards.com o tome!
Misljenja su podjeljena,od toga da je to normalno jer se neke vrste pauka koje zive u zajednicama redovito medjusobno pare,do toga da ce do deformacija doci tek nakon par generacija medjusobnog parenja i do toga da je to odmah lose...zakljucka nema.
Hm,neznam bas puno o genetici i rekao bi onako konzervativno da to nije dobro ali tko zna...
Kako su recimo sorte pasa uzgajane bas izmedju brace i sestara da se nastave bas one osobine koje oni posjeduju...
Poznato je recimo i da uzgajivaci tarantula to rade redovito....mada se ne preporuca.
Ako te zanima vise proguglaj si malo npr. "tarantula inbreeding" pa ces naci dosta o tome.
Gledao sam jedan dobar dokumentarac(ne sjecam se bas koji) o tome i kako dolazi do problema kada zivotinje koje su u krvnom srodstvu imaju neku zajednicku manu pa im se daj dio g.koda poklapa i onda nastaju problemi...inace da bi cak i moglo proci...radi se u biti o raznovrsnosti gena...vise razlicito = bolje.
A sta se tice T,to je jos premalo istrazeno.
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #14 u: Lipanj 17, 2009, 01:39:38 prijepodne »
Evo moje misljenje je ak se moze birat rade ne parit u srodstvu, jer bas ovo sta je spomenuo zelenimrav da se kod danasnjih pasmina pasa najbolje vide ta neka nepozeljna svojstva i urodene mane i bolesti jer su se selekcijom i parenjem u srodstvu javile razne predispozicije za neke bolesti, npr pogledaj samo koliko problema ima jedan engleski buldog pri porodu ili npr. baset s usima, pekinezer i mops s nosom itd. da ne nabrajam sad.
Ne govorim da bi se to moglo desit i za tarantule ali nikad se ne zna, kroz neko odredeno vrijeme bi se sigurno javile neke promjene, ako vec nisu, ali sumnjam da bi itko primjetio neku razliku.