Trebala bih malu pomoć! Ribice su mi bolesne, i nažalost svaka ima drukčiji problem. Najviše me brine jedan mužjak - iako na prvi pogled izgleda zdravo, počeo je čudno kakati i ponekad se češe. Isprva tu i tamo,a zadnjih dana češće izmet mu zna biti ili proziran, ili bijeli, ili u boji hrane ali ide cik-cak (slika dolje je jučerašnja varijanta). S tim da u međuvremenu ima i normalan izmet, pogotovo nakon hranjenja.
Osim toga se ponašao normalno i živahno, ali danas kad sam došla doma bio je iza kamena, dosta pri dnu, a kad je došao naprijed skužila sam da ima nešto čudno na škrgi (ovo što sam označila strelicom), plus što je u jednom trenutku visio glavom prema dolje, samo na trenutak, pa se ispravio. Iz usta mu je virilo kao par nekih krpica kože. Nakon toga je jeo i kakao normalno, krpice su nestale.
Druga ribica, koju nažalost nisam uspjela fotkati, ima na repu kao neke gljivice, a trećoj se na oku pojavila bjelkasta nakupina, nemam pojma što bi to moglo biti.
Imam doma nekoliko vrsta lijekova (bactopur, costapur, mycopur, medimor i čak medazol), ali nemam karantenu - mogla bih možda negdje večeras iskopati mali akvarij, no nema filter, a stvarno me frka za ovu prvu ribicu, htjela bih odmah započeti liječenje. Bi li štetilo kad bih sve tretirala medimorom, pošto je to lijek širokog spektra? Djeluje li na parazite?
Ribice su trenutno u 60 l, ali za mjesec dana sele u 160 l, čim se novi akvarij isciklira. Računam da se sve ovo događa između ostalog i zbog prenatrpanosti

.