nista se ne ljutim, cak dapace, cijenim savjet, za koridorase sam vidio da nemaju bas previse za radit kod mene pa im jednom dnevno ubacim po dvije tablete, a tu i tamo kasnije jos po jednu ako vidim da utihnu... tablete protiv algi sam izvadio da nebi bilo po ancistrusima...
inace volim da mi je sve uredno i cisto i na najmanju sitnicu reagiram... prednje staklo mi se napuni algama u roku par dana, ali tako valjda mora biti i s time sam se pomirio, iako kada sam kupio akvarij, cilj mi je bio malo uljepšati prostor pa prema tome i odabirem vrste riba... naravno, ne samo prema tome, vec i prema ostalim ribama koje su u akvariju... skalare nedam iz akvarija jer su mi jednostavno lijepi i nemam namjeru nabavljati ih još, da ostale ribe nebi platile životima...
sto se tice neonki, uvijek ima mjesta za još njih, koliko got ih bilo, iako nemam u planu nabavljati vise rbica... htio sam staviti betana jer ta riba mi je stvarno predivna ali sam malo skeptican, pa sam eto pitao vas za misljenje...
što se tiče švertova... cini mi se da jedna zenka nosi mlade (dosta joj je napuhan trbuh za razliku od ostalih, a mozda voli i vise popapat

) pa kad malci pocnu izlazit, selim ih u drugi akvarij a ako u procesu koji i bude pojeden, a sta sad, boze moj, pa tako to i ide u prirodi...
uglavnom, odlucio sam betana ne nabaviti, mozda koju zenku, ali za sad jos nista... a sa švertovima mislim da sam se malo prenaglio ne zbog toga sto ne pasu ostalim ribama, nego odudaraju po bojama od ostatka, ali nije bitno, vec sam se naviko na njih i bas su umiljate ribe... kad ih hranim i otvorim poklopac, stavim prst u vodu i sve dodju i pocnu mi grickati prst, a uskoro im se i skalari pridruze...
a koridorasi su potpuna suprotnost... ako vide bilo kakvo micanje izvan akvarija odmah svi prestanu sa "kopanjem" i ako bi se jos priblizio akvariju, svi se posakrivaju u neke rupe...
Za sad akvarij ostaje u ovakvom stanju jedino cu staviti nekoliko puževa nutra da probam riješiti problem sa viškom algi, i mozda stavim jos koju biljcicu, jer uspjevaju mi samo velike, od manjih skoro nemam nista...