Evo kako ja vidim stvari jer sam imao oba.
Kod Juwela sam smatrao da filter moze biti i veci, nije mi se svidalo sto je zaljepljen za staklo, isao mi je na zivce poklopac sa kojeg se cijedi voda van, morao sam ga prilikom ciscenja nespretno naslanjat na zid i pri tome pazit da ne razbijem staklo ili da mi ne opadne pilopac i da mi se ne skrsi lampa, takoder mi ono mjenjanje startera naprosto nije sjelo.
Kod Caymana me bas ne fascinira to sto je sve na jednom kabelu, definitvno velika mana je timer u samnom poklopcu, ali ono sto mi je super jest to da sam kupio akvarij veci za 15L tj malo vise litara a dobio jos jednu lampu vise, rijesio sam si problem otvaranja poklopca prilikom ciscenja, dizajn je malo svjeziji ali mi je i onaj od juwela bio super, jedino me zivciralo to sto je lose bio napravljen onj komad plastike za hranjenje riba, vise mi se voda ne cijedi po zadnjem staklu, BTW nije tocno da se sljeva po staklu kad se digne pod 90 jer ga ja uvjek imma tako okrenutog naslonjenog na zid pa mi se voda nije niti jednom slila mimo akvarija, dobro mozda kut bas i nije 90 nego 88 ali voda ostaje u akvariju sto kod juwela nije bio slucaj pa sad imam napuhnutu ivericu ispod tj na prednjem djelu jel se voda lagano sljevala sa zadnje strane dok nije jedan dan procurila na prednji dio ispod akvarija i sjebala mi prednju masku od iverice.
Uglavnom ono koliko sam ja cuo a sto se ferplastu zamjeralo je mala litraza najveceg modela, sad ce krenuti sa akvarijima doi 800L, te sa konkavnim i konveksnim staklima tj prednjim stranama.
BTW Stina sto se tice tvojih komentara, ja se inace uvjek nadem po razmisljanju na tvojo strani ali mislim d au ovom slucaju nisi objektivan vec samom cinjenicom da nemas oba akvarija, sto se pak tice ovoga za nedovoljnu watazu u odnosu na litrazu, pa znas i sam da niti jedan kupovni gotovi akvarij nekog branda nema zadovoljen odnos kakvog bi entuzijasti koji volje bilje htjeli da ima.