Srpanj 27, 2025, 20:24:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cayman vs. Juwel ???  (Posjeta: 7817 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moto

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #25 u: Listopad 11, 2004, 10:16:00 prijepodne »
Citat: Dally

Ma gle, nem tu velike pameti... to je kao i s gramofonskom plocom i CD-om,ili analogni fotoaparat i digitalni.. i uvijek ce bitnostalgicara koje ce jos neko vrijeme kukati za "dobrim starim vremenima" al na kraju ce 'novo' pokopati 'staro' kao sto to uvijek bude..

Cayman rulez!!

gramofonska ploea je milijardu puta bolja od cd pod uvjetom da (s naglaskom na znaš) znaš složiti gramofon da svira, kao i analogna fotografija koja je bolja milijardu x2 od digitalne pod uvjetom da znaš koji film kupiti, aparat, pa namjestiti i snimiti... i naravno sve to košta, ali nešto dobijes, za razliku od digitalne gdje dobiju samo oni koji ga proizvode, a ostali k***.

digitalna tehnologija je dobra kad ti se ne da misliti, ali kad hoces živjeti i imati nekakav svoj cult koji te tjera da misliš i uživaš, analogna tehnologija "is not dead" samo treba imati mašte...........

Vraćam se odmah - Godot

Offline Marko69

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #26 u: Listopad 11, 2004, 11:49:00 prijepodne »
Sad ti uspore?uješ ploeu i cd, digitalnu nasuprot crno-bijele. Pravi gramofon nekih 7000kn, pravi fotoaparat oko 10.I sad kako se tu uklapa juwel??? Bolja usporedba je auto staro 20 godina i novo auto. Analogna tehnologija nije mrtva ali kod nekih stvari je. Zvuk i fotografija su rijetke takve stvari.
Split/Hrvatska

Offline moto

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #27 u: Listopad 11, 2004, 12:05:00 poslijepodne »

nisam upore?ivao akvarije nego ono prije reeene što sam citirao, glede analogije i digitalije.......

a što se tiae akvarija, tak mi je sve jedno, bitan je rezultat i da sve sljaka...

kad nešto rikne... u duaan i kupiš ono za kaj imas novaca

kraj filozofije
Vraćam se odmah - Godot

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #28 u: Listopad 11, 2004, 12:42:00 poslijepodne »

[/QUOTE]

gramofonska ploea je milijardu puta bolja od cd pod uvjetom da (s naglaskom na znaš) znaš složiti gramofon da svira, kao i analogna fotografija koja je bolja milijardu x2 od digitalne pod uvjetom da znaš koji film kupiti, aparat, pa namjestiti i snimiti... i naravno sve to košta, ali nešto dobijes, za razliku od digitalne gdje dobiju samo oni koji ga proizvode, a ostali k***.

digitalna tehnologija je dobra kad ti se ne da misliti, ali kad hoces živjeti i imati nekakav svoj cult koji te tjera da misliš i uživaš, analogna tehnologija "is not dead" samo treba imati mašte...........

[/QUOTE]

Ahaa, i Jugoslavija je isto fantasticna, samo si sto trebao imati puuuno maste...

jer nugatino i masta - mogu svasta!
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #29 u: Listopad 11, 2004, 12:55:00 poslijepodne »
Ahaa, i Jugoslavija je isto fantasticna ...

Svi aete vi plakati za Yugom ... Titom ... bratstvom i jedinstvom ... ja vam kažem

Cayman .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #30 u: Listopad 11, 2004, 12:58:00 poslijepodne »
Citat: irusnjak
Off the record: Caymana je konstruirao i dizjnirao eelni eovjek iz Juwela jer mu se nisu svi?ala neka nedoreeena riješenja. Tako je on akvarije doveo skoro do savršenstva, ako se ja pitam

Opaaa bato ... nagli preokret u sredini terena ... šta sad kažu ovi iz Juwel tima ?

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #31 u: Listopad 11, 2004, 13:15:00 poslijepodne »

Juwel Rekord 96l je dobar akvarij s lošim poklopcem voda curi što od kondenzacije, što od hranjenja riba(ciklidi uzburkaju vodu). Vidio sam da seija Rio ima zasilikoniran poklopac kojem se samo skida pokrov, ali nisam baš zagledao kako. Irusnjakov Kajmak je super i po dizajnu i po opremi, ali ni Juwel nije za bacit.

Ja bi ipak izabrao rueni rad, onakav kakvog i imam , jedino da je konstruktor poklopca predvidjeo da bi ja 2 put dnevno gurao ruku u akvarij i da je napravio Veeelikuuu rupu za hranjenje, a ne da moram micat cijeli (150x40 cm) poklopac
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #32 u: Listopad 11, 2004, 13:25:00 poslijepodne »
Leo, da si mu spomenuo, vjerujem da bi ti i tu želju ispunio, garant  

Offline moto

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #33 u: Listopad 11, 2004, 13:28:00 poslijepodne »

gramofonska ploèa je milijardu puta bolja od cd pod uvjetom da (s naglaskom na znaš) znaš složiti gramofon da svira, kao i analogna fotografija koja je bolja milijardu x2 od digitalne pod uvjetom da znaš koji film kupiti, aparat, pa namjestiti i snimiti... i naravno sve to košta, ali nešto dobijes, za razliku od digitalne gdje dobiju samo oni koji ga proizvode, a ostali k***.

[/QUOTE]

Ahaa, i Jugoslavija je isto fantasticna, samo si sto trebao imati puuuno maste...

jer nugatino i masta - mogu svasta!

[/QUOTE]

bitno je da razmišaš o problematici, nije bitno s eim uspore?uješ, ali usporedbe pokazuju što se mota po glavi.... ona stara: "eešeš drugoga gdje tebe svrbi........"

uostalom, ajmo ljudi bivših ujedinjenih zemalja, objasnite mu kak stvari stoje i kak su stajale glede nugatina i mašte.......... znam da vas ima
Vraćam se odmah - Godot

Offline moto

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #34 u: Listopad 11, 2004, 13:35:00 poslijepodne »
Citat: Max....sz

Citat: irusnjak
Off the record: Caymana je konstruirao i dizjnirao èelni èovjek iz Juwela jer mu se nisu sviđala neka nedoreèena riješenja. Tako je on akvarije doveo skoro do savršenstva, ako se ja pitam

Opaaa bato ... nagli preokret u sredini terena ... šta sad kažu ovi iz Juwel tima ?

da dizajnirao je i ostao u upravi Juwelamos mislit......... ma sterali ga ili mu talijanidali vece novce, naveci je problem bio naci nekog potkupljivog svabu.... svi daju za pare

da je svabo htio da on ostane, ne bi otisao

inaee da se zna ja sam totalno nepristran glede teme Cayman vs. Juwel, sve to valja.... za pravu svaki napoj je dobar !!!!!!

Vraćam se odmah - Godot

Offline Marko69

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #35 u: Listopad 11, 2004, 13:49:00 poslijepodne »

Ne mišaj mi Yuga i Tita sad u ovo.Da je Tito živ sigurno bi ra?e izabra fašiste nego naciste. Uostalom talijani su se na kraju pokajali.

Slušam onu tuku na prvom a tema je Zlostavljanje djece putem interneta. Da je mene barem neko zlostavlja sa slikama zloeestih golih žena.
Split/Hrvatska

Offline moto

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #36 u: Listopad 11, 2004, 14:05:00 poslijepodne »

..sad bi bilidrugaeijeg pogleda na stvarisa smješkom na licu.... recimo bolio bi nas k****, briga za Caymana i Juwela možda i za ribe

šta bi bilo kad bi bilo
Vraćam se odmah - Godot

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #37 u: Listopad 11, 2004, 14:51:00 poslijepodne »

Da, eto mene opet...branim svoj akvarij

Kajmakov poklopac ima onaj mali otvor koji kad otvoriš, sva kondenzirana voda se prolije po sredini stakla...vrhunski dizajn...nema šta... RASVJETA JEDOVOLJNA ZA CIKLIDE...afrieke...

Juwel jaei modeli imaju najjednostavniji poklopac moguai(ojaaanja rubova i montažna rasvjeta) i tu ja dolazim sa svojim navijanjem!!

Jedna žnora mi se nesvi?a jer kad jedna stvar rikne, sve crkne...

Drugo, moram li se ponavljat, akvarij je na tržištu 2 mjeseca i treba mu još malo staža... kako je vuky rekao 6-7 godina star juwel...

Skuplji je Kajmak, a nudi extra - tajmer(19kn), rupu za hranilicu(???kn)...Wooohooo - ajmo AKCIJA AKCIJA!

E da, jesam li spomenuo da filter na juwelu vuee odozgo i odozdo... i da, duplo manje mjesta zauzima, a filtracija je jednako kvalitetna... protok kvalitetniji...

Gledao sam Kajmaka ina poeetku sam poželio i ja jednog sebi...al onda sam skužio da nebi sa tim dobio ono šta ja želim - samo je to razlog zaš ga nisam kupio... a razlog zaš pišem ovdje je jednostavan...

Idete mi na živce dok PREhvaljujete svojeg fiau u garaži...

PIS

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #38 u: Listopad 11, 2004, 15:10:00 poslijepodne »

Kao što ja rekoh u poeetku, da mi je ova pamet u ono vrime, kupio bi nešto drugo. Daleko od toga da Cayman nije kvalitetan akvarij i vrlo sam zadovoljan s njim ali sad bi sebi složio nešto da budem još zadovoljniji (nevezano uz proizvo?aea). Usput Stina, i Caymanov filter vuee i odozgoi odozdo,...

Molim te ako znaš di ima taj timer za 19 kn bio bih ti zahvalan na informaciji (uzeo bi par komada za rezervu)

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #39 u: Listopad 11, 2004, 15:17:00 poslijepodne »

baumax/bauhaus nikad neznam koji je koji...

E da, a ona KRIVA informacija za curu koja je kupila original juwel akvarij i rasprsnuo joj se... kupila je CRO proizvod(akvarij ljepljen od Hrv firme) sa juwelovim poklopcem i postoljem... toliko o našoj kvaliteti koja oeito i nije dobra.

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #40 u: Listopad 11, 2004, 15:19:00 poslijepodne »

Citat: Stina
RASVJETA JEDOVOLJNA ZA CIKLIDE...afrieke...

Jedna slika govori više od stotinu rijeei, pogledaj bilje u caymanu od Reea mislim da ima orginal phillips rasvjetu.

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=3941

Offline Marko69

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #41 u: Listopad 11, 2004, 15:35:00 poslijepodne »
Što se tiee fiae mislim da upravo ti to radiš. Da si reka alfa uredu, ali fiao...
Split/Hrvatska

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #42 u: Listopad 11, 2004, 16:14:00 poslijepodne »

Marko, je, alfa ti je u garaži...al nemoj me za jezik povlaeit više povlaeit... svatko hvali svog konja i to tako ide...

Ja sam svoje reko na iskustvu i na stvarima koje znam da želim i koje mi netrebaju... ukoliko netko ima isto mišljenje ko i ja , kupit ae si takav akvarij, ukoliko nema, kupit ae si kajmaka...

Što se tiee rasvjete... Da, i ja sam bio sretan u svom rekordu70 koji je imao 1 lampu i bilje je bilo vrhski, e.quadricostatus je zavladao akvarijem svuda... a onda se potrošila podloga... a svijetla nije bilo dovoljno... i tako je to završilo...

To kaj se Reei sve fino razraslo je super, to kaj po meni nema niti jednu zahtjevnu biljku je vea druga stvar...

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #43 u: Listopad 11, 2004, 17:20:00 poslijepodne »
Ajd još se posva?ajte zbog usranog Caymana ili Juwela ... eini mi se kao da sam taknuo u osinje gnjezdo ... idem sad odmah da si kupim kuglu 3-5 L i zlatnu ribicu ... eto ... baš neau ni Caymana (kako lažem) a ni Juwel-a (easna rijee) .

Nemojte više ljudi, dobio sam informacija i više no što sam tražio. Kako rekoh ... a opet se ponavljam ... nek ribice plivaju, papaju i kakaju ... i to je to .

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #44 u: Listopad 11, 2004, 17:48:00 poslijepodne »

Citat: Max....sz
nek ribice plivaju, papaju i kakaju ... i to je to .

To je to! Kljueaj temu!!!

Offline moto

• Punopravni član
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #45 u: Listopad 11, 2004, 19:37:00 poslijepodne »

baš me zanima kak Caymanu ide prodaja u Njemaekoj, Italiji i ostalim EZ zemljama.......... ili smo mi samo popizdili

dal se tak prepucavaju
Vraćam se odmah - Godot

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #46 u: Listopad 11, 2004, 20:25:00 poslijepodne »

Citat: Stina

baumax/bauhaus nikad neznam koji je koji...

E da, a ona KRIVA informacija za curu koja je kupila original juwel akvarij i rasprsnuo joj se... kupila je CRO proizvod(akvarij ljepljen od Hrv firme) sa juwelovim poklopcem i postoljem... toliko o našoj kvaliteti koja oeito i nije dobra.

Šta je znaš?
Risbo

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #47 u: Listopad 11, 2004, 20:29:00 poslijepodne »
Ne al znam ljude koji su joj prodali akvarij...

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #48 u: Listopad 11, 2004, 22:53:00 poslijepodne »
Evo kako ja vidim stvari jer sam imao oba.

Kod Juwela sam smatrao da filter moze biti i veci, nije mi se svidalo sto je zaljepljen za staklo, isao mi je na zivce poklopac sa kojeg se cijedi voda van, morao sam ga prilikom ciscenja nespretno naslanjat na zid i pri tome pazit da ne razbijem staklo ili da mi ne opadne pilopac i da mi se ne skrsi lampa, takoder mi ono mjenjanje startera naprosto nije sjelo.

Kod Caymana me bas ne fascinira to sto je sve na jednom kabelu, definitvno velika mana je timer u samnom poklopcu, ali ono sto mi je super jest to da sam kupio akvarij veci za 15L tj malo vise litara a dobio jos jednu lampu vise, rijesio sam si problem otvaranja poklopca prilikom ciscenja, dizajn je malo svjeziji ali mi je i onaj od juwela bio super, jedino me zivciralo to sto je lose bio napravljen onj komad plastike za hranjenje riba, vise mi se voda ne cijedi po zadnjem staklu, BTW nije tocno da se sljeva po staklu kad se digne pod 90 jer ga ja uvjek imma tako okrenutog naslonjenog na zid pa mi se voda nije niti jednom slila mimo akvarija, dobro mozda kut bas i nije 90 nego 88 ali voda ostaje u akvariju sto kod juwela nije bio slucaj pa sad imam napuhnutu ivericu ispod tj na prednjem djelu jel se voda lagano sljevala sa zadnje strane dok nije jedan dan procurila na prednji dio ispod akvarija i sjebala mi prednju masku od iverice.

Uglavnom ono koliko sam ja cuo a sto se ferplastu zamjeralo je mala litraza najveceg modela, sad ce krenuti sa akvarijima doi 800L, te sa konkavnim i konveksnim staklima tj prednjim stranama.

BTW Stina sto se tice tvojih komentara, ja se inace uvjek nadem po razmisljanju na tvojo strani ali mislim d au ovom slucaju nisi objektivan vec samom cinjenicom da nemas oba akvarija, sto se pak tice ovoga za nedovoljnu watazu u odnosu na litrazu, pa znas i sam da niti jedan kupovni gotovi akvarij nekog branda nema zadovoljen odnos kakvog bi entuzijasti koji volje bilje htjeli da ima.

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Cayman vs. Juwel ???
« Odgovori #49 u: Listopad 11, 2004, 23:33:00 poslijepodne »

Ma ima puno istine u tome što si ti rekao, al nerazumijete da ljudi uspore?uju caymana od 230l i rekord od 70l ili 96l...

no , sve u svemu, rasprava je gotova i max.......sz je odlueio za caymana pa stoga nebi trebalo bit više problema!