Boby-kolega se uistinu trudi i svaka mu čast na tome. Kolega je pogriješio u nekim sitnicama i mi smo tu da mu pomognemo na svaki mogući način. Hoće li to biti sa dobronamjernom kritikom ili nekom donacijom je osobna stvar. Ja sam kolegi samo naveo neke greške koje se lako mogu ispraviti. Malo je teže sad sa ribama ali vjerojatno se može naći netko ko će ih udomiti. Ne kažem da ih se kolega mora riješiti, samo da postoji i ta mogućnost. Ja sam imao u svom 100 litrašu trichogastere (što je ista vrsta ribe samo drugi rod ili je isti rod samo druga vrsta) i vrlo su bile teritorijalne i nasrtljive. Kad sam izbacio dominantnog mužjaka ugledao sam ostale ribe za koje nisam ni znao da ih imam. Jadne su bile isprepadane. Posakrivale su se po svim mogućim mračnim kutevima akvarija.
Mega: samo naprijed. Ovo sad izgleda dobro i zdravo (osim crvenog šljunka-ali sad je tako jer nije bilo drugog).
Najgori početci su samostalni početci. Ja sam krenio sam (imao 2 pomora riba, algi na sve strane, plastične biljke, bambus u akvariju, 2 vrste bezveznih filtera, raznih nekompetentnih riba, po par od jatašica i slično) i dok se nisam uključio malo na forume i pitao do tada mi nikako nije išlo. Od tada nema algi (a što nas sve najviše i ždere), ribe zdrave, biljke rastu ko lude, filtracija izuzetna (kristalna voda) itd.