Srpanj 13, 2025, 18:04:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: prvi akvarij!  (Posjeta: 16068 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: prvi akvarij!
« Odgovori #75 u: Srpanj 03, 2008, 23:38:05 poslijepodne »
sporo rastuća biljka,dakle spor metabolizam,dakle ne treba puno svjetlosti....kako ti sad kažeš da je najbitnije svjetlo? eto u kojoj god literaturi pogledam........
a da,i ja čitam.... :D :D ;)
ali iskreno,tek sam prije mjesec dva nabavio tu biljku pa sad eksperimentiram(ne samo sa njom)
svjetlo je tu kakvo je i hebi ga,ali mogu eksperimentirat sa položajima biljke i sa ukopavanjem ili uglavljivanjem za nešto i tak...

a u mjenjanje vode znam,a slušaj ima svega tu,ali iako non stop koristim aqua safe(koji uništava i metale) mislim da bi bila bolje odstojala ili jooš bolja,bunarska voda koju imam eto za cijeli bazen hahaha!(al mi se neda to vadit van  :dead:)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mega

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • ZADAR
« Odgovori #76 u: Srpanj 22, 2008, 18:33:11 poslijepodne »
eo mene opet malo daviti ljude........... ;)
malo sam razmjestio biljke, ali stvarno malo i sad sam puno zadovoljniji nego prije sa izgledom akvarija..........
i dodao nove stanovnike: kozice koje se baš i ne vide zbog mog "zloglasnog crvenog šljunka"... :D
i udomio sam sijamca....hvala coka88...........
sad mi se čini i da su corydorasi malo živnuli od kada nema sijamca........
no da ja još malo davim.........
kad odrežem egeriju onda na vrhu stare biljke ostane crni vrh stabljike....je to normalno?.......
...ili je to zbog toga što je sada u toplijem akvariju nego prije pa su joj sad novije stabljike malo tanje i listići malo rjeđi i manji nego od prve koju sam donio u svoj akvarij a starija se ne može tako lako prilagoditi...........čini mi se da sam pročitao to za debljinu i listove ali ne i za crni vrh.............neko od vas sigurno ima iskustva sa egeriom ....... -?
koji put se probudim samo da bi mogao opet leći!!!

Offline mega

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • ZADAR
« Odgovori #77 u: Srpanj 22, 2008, 18:55:25 poslijepodne »
naravno da nisam pitao najvažnije............... :doh:
kako znati da li hranim ribice previše.......i kako ih hraniti pravilno............
imam tetrine tetra pro colour multicrisps i ubacim unutra oko deset-petnaest komadića dnevno (koji put i malo više).....
čitao sam da treba ribice pustiti da jedu 2-3 min i ako sve pojedu da je to onda to.........
ali meni se čini da su moje collise proždrljive i iako one to srede brzo (korići jedva da dobiju koji listić dole) dobivaju možda previše....... čini mi se da po vodi ima uvjek malih mrvica.....
uz to im ubacim tu i tamo malo listića za zlatne i svaki treći dan bacam tetraplecomin tabletice...
sve ribice obožavaju sve tri vrste hrane.....
prilikom mjenjanja vode obavezno usisam trećinu akvarija i više ali na pojedina mjesta ne mogu doći.......
da li te mrvice znače da ih previše hranim i da to treba smanjiti??
koji put se probudim samo da bi mogao opet leći!!!

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Srpanj 22, 2008, 19:29:57 poslijepodne »
naravno da nisam pitao najvažnije............... :doh:
kako znati da li hranim ribice previše.......i kako ih hraniti pravilno............

Moraš razviti ' osjećaj za feeling' kolio tvoim ribama treba a da nije prviše. To te niko ne može naučiti, neke ribe jedu halapljivo, druge se malo plaše, treće vole guštati duže vrijeme...uglavnom počni sa tih 2 - 3 min pa dozu prilagođavaj prema ptrebama svojih riba.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'