Srpanj 20, 2025, 20:57:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolesna zlatica ?!  (Posjeta: 3474 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Njanja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
bolesna zlatica ?!
« u: Svibanj 21, 2008, 15:53:24 poslijepodne »
tata od frendice je uzeo za restoran aq sa zlatnima. frendica mi govori da jedna ribica vec par dana stoji na dnu ide mice se samo za jesti i ima nekakve crne flekice po tjelu.
Ja ne znam sta to znaci, al molim za pomoc tako da ja mogu njoj pomoci... :(
FBI :ninja: - Odjel za rastrošnu kontrolu :a078:

Offline Ribač

• Punopravni član
Odg: bolesna zlatica ?!
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2008, 16:20:46 poslijepodne »
Jel nešt ovak slično?

Ako je, radi se o parazitu.

Znači da bi trebao pomoći neki standardni lijek protiv parazita. Nikad se nisam susrela s tim pa zbilja ne znam koji je najbolji.

Valjda će se javit netko tko zna nešto više.

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #2 u: Svibanj 21, 2008, 16:25:25 poslijepodne »
a kakve su te flekice??? jesu li malene točkice ili??? i koliko su velike...... da li možeš dobiti neku fotku od frendice možda???

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 21, 2008, 16:26:28 poslijepodne »
Da, fotka bi puno pomogla!

Offline Njanja

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 21, 2008, 16:51:53 poslijepodne »
nije ju slikala...nap. mi je ovo: ima jenu veliku tocku crnu na skrgi i par malih po tijelu i tako izgledaju kao na ovoj slici. po tijelu mi izgledaju ko flekice, nepravilne..a na skrgi pravilna tocka
To je sve sto znam... :(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Svibanj 21, 2008, 21:18:49 poslijepodne »
bojim se da nije dobra prognoza....ali ta je boleščura definitivno uzrokovana lošom vodom....dakle, odmah je izdvojiti u karantenu i primijeniti neki lijek protiv parazita, i to ODMAH...promijeniti barem 30 posto vode....ali vodu treba debelo provjeriti...očito se ribice previše hrane (smanjiti hranjenje, rasporediti ga na dva do tri puta na dan pomalo), imaju premalo zraka (pojačati aeraciju), daje se vjerojatno neodstajala voda (ili neka odstoji preko noći ili pripremi s aqua safeom i easy balanceom)....dakle....sve to moraš ispitati inače će im i ostale ribice pobolijevati  :nerd:

Offline Njanja

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 22, 2008, 15:09:54 poslijepodne »
babyboom bojim se da to nije tako lako... Taj covjek je to uzeo da bi uljepsao restoran,al nitko se ne brine o tome , ima jednu dosadnu prepotentnu radnicu koja misli da je najpametnija a nema pojma. Rekla mu je da svijetlo u aq mora goriti 24/7 i naravno pregorilo je . To je samo jedna od nebuloza... rekla sam mu da aq ne smije biti na direkt suncu i dobila sam odg- mah...pa sunce tuce samo 10min dok zalazi...Draga moja,sunce tuce punih 2h! rekla mi je frendica da je aq nakon par dana bio prepun algi..ukapali su unutra neko sredstvo protiv algi...poznavajuci njega to je kapao onako, od oka..mozda je to uzrok? mozda je pokapao previse toga?! -?
nitko se ne brine za te jadnice...ja sam bila prisutna kad se startao aq,al ne mogu stalno visiti tamo, restac nije u gradu gdje stanujem,a i ne mogu "kopati" po aq dok ljudi jedu za stolom...
Frendici sam odmah savjetovala da stavi malecku u karantenu i ona mi je rekla da bolje da ne jer da ce je tamo nesposobnjakovici bacit u wc i povuci vodu  :'( . Vodu su stavili odstajalu, pripremljenu, stavio je bakterije za startanje i testirala sam vodu,bilo je sve super, parametri su bili bolji nego kod mene doma ! :roll: . Jedino sto ne znam je kako ih hrane...
Jadnice male, ne kuzim zasto ljudi uzimaju ribice (bilo koje) ako se ne misle brinuti za njih...
« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2008, 17:01:25 poslijepodne od Njanja »

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 22, 2008, 15:56:08 poslijepodne »
Pokušaj barem nešto...

Sretno! :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Svibanj 22, 2008, 21:19:33 poslijepodne »
babyboom bojim se da to nije tako lako... Taj covjek je to uzeo da bi uljepsao restoran,al nitko se ne brine o tome , ima jednu dosadnu prepotentnu radnicu koja misli da je najpametnija a nema pojma. Rekla mu je da svijetlo u aq mora goriti 24/7 i naravno pregorilo je . To je samo jedna od nebuloza... rekla sam mu da aq ne smije biti na direkt suncu i dobila sam odg- mah...pa sunce tuce samo 10min dok zalazi...Draga moja,sunce tuce punih 2h! rekla mi je frendica da je aq nakon par dana bio prepun algi..ukapali su unutra neko sredstvo protiv algi...poznavajuci njega to je kapao onako, od oka..mozda je to uzrok? mozda je pokapao previse toga?! -?
nitko se ne brine za te jadnice...ja sam bila prisutna kad se startao aq,al ne mogu stalno visiti tamo, restac nije u gradu gdje stanujem,a i ne mogu "kopati" po aq dok ljudi jedu za stolom...
Frendici sam odmah savjetovala da stavi malecku u karantenu i ona mi je rekla da bolje da ne jer da ce je tamo nesposobnjakovici bacit u wc i povuci vodu  :'( . Vodu su stavili odstajalu, pripremljenu, stavio je bakterije za startanje i testirala sam vodu,bilo je sve super, parametri su bili bolji nego kod mene doma ! :roll: . Jedino sto ne znam je kako ih hrane...
Jadnice male, ne kuzim zasto ljudi uzimaju ribice (bilo koje) ako se ne misle brinuti za njih...

uh ....  :-X ....bolje da ne komentiram takve stavove!.... :-X....
bojim se da onda neće biti pomoći ni akvariju ni zlaticama, i to svima! prestrašno! ne znam kako da ti pomognem da ih uvjeriš...doista...ali definitivno treba izdvojiti tu bolesnu ribicu jer će se ostale zaraziti (to je vrlo jaka infekcija i opasna), ako već nisu...ma, ne znam...kad veliš kako je i ostatak akvarija...uh...
možda da probaš sprintati im ili skinuti vodič za početnike, barem da to pročitaju...a ako trebaš jači članak o zlaticama - javi mi se na pp!

Offline Njanja

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 23, 2008, 12:46:46 poslijepodne »
da,istina ,problem je velik! Taj covjek misli da je najpametniji ,i svih nas uvjerava kako on zna najbolje... Sto je najgore ,koliko sam skuzila od price frendice, u aq su zlatice i cistaci za toplovodne !  :o stvarno mi nije jasno kako to funcionira, tako da mislim da niti jedan clanak ni vodic ga ne bi ni malo zdrmao i potaknuo da nesto poboljsa... vidit cu , mozda danas dobim neke slike pa stavim...ah.... -?

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zadar
« Odgovori #10 u: Svibanj 23, 2008, 13:00:16 poslijepodne »
a gle neki toplovodni čistači ko ancići se mogu priviknuti hladnovodne uvjete ako su od malena u akvariju. tako su meni rekli i zasad je sve normalno....

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 23, 2008, 13:03:21 poslijepodne »
Da, to za čistaće je istina. Naravno temp. nikad ne smije previše padati.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
« Odgovori #12 u: Svibanj 23, 2008, 15:31:44 poslijepodne »
Nije za svakoga akvarij....
Nije za svakoga akvarij...I vjerojatno će se taj čovjek toga riješiti kad sve te ribe pokrepaju....
Dubrovnik

Offline ljubuška

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Svibanj 23, 2008, 16:15:57 poslijepodne »
po opisu mi se čini da je to isto ono što su i moje malene bile dobile,jedna mi je od toga uginula i onda sam te crne točkice nakon par dana uočila i na drugoj,promijenila dio vode i stavila joj neki tetrin general tonic,jer ni sama nisam znala šta bi drugo...točkice su se nakon par dana na svu sreću povukle  i sad je sve super :-[
ne znam jel bi štetilo drugim ribicama koje nisu zaražene (iako ko zna...) da ubaciš tako nešto u akvarij,ako ju već nije moguće izdvojiti u karantenu...to prepuštam ovim iskusnima...
samo je bitno da reagirate brzo jer meni je moja malena u roku od par dana kako je to dobila uginula,a čini se i da se širi i da je zarazno   :dead:

make tea not love

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #14 u: Svibanj 23, 2008, 19:25:13 poslijepodne »
vidiš, možda ljubuška ima pravo - probaj im barem puknuti u akvarij neki lijek, jer uostalom, sigurno su već sve zaražene....iako, bojim se da definitivno neće biti velike koristi bez obrade vode i ostaloga....no, kako kažu - ludi uvijek imaju sreće..... :roll: