a kaj ces, ima nas svakakvih
Točno tak. Nerijetko i ljudi koji se 'bave' akvaristikom, pa čak i na ovom forumu tretiraju zlatne s visoka.
Nazivaju ih deforimranima i previše prilagođenima ljudima i pišući još svakakve gluposti o njima smatrajući valjda da na cijelom svijetu ne postoji niti jedna druga životinja koju je čovjek prilagodio.
Mislim da su zlatne najviše nadrapale baš zbog toga što ih se može kupiti u svakom tzv. pet shopu i onda su praktički dostupne svima.
I ne znam što bi sad netko trebao ako netko drugi drži zlatne u kugli? Prestat ih držat jer to nije dovoljno cool po logici zlatne ne zaslužuju akvarij?
No nazdravlje...Fakat mi uvijek dignu tlak do neba. Al ljudskoj gluposti i
bahatosti valjda nema granica...

Zlatne su potpuno drukčije o tropskih ribica! Naravno, pri tom ne mislim da su tropske manje vrijedne, nego jednostavno skroz drukčije. Mislim da su ljudima koji vole zlatne, važniji sasvim drugi aspekti akvaristike.
A sad zašto to netko ne može shvatiti i misli da bi se jedino prema zlatnima od svih ribica trebalo odnositi s omalovažavanjem mi nikad ne ćemo razumijeti.
Ja ih osobno nikad ne bi mijenjala jer od niti jednih drugih ne bi mogla dobiti ono što pružaju moje divne zlatne.