Pozdrav! Imam problem s ribicama - naime, primijetila sam kako se češu o staklo i šljunak, te sam im dala jednu turu Costapura (u ponedjeljak i srijedu, plus sol u skladu s uputama). Međutim, ribice su mi definitivno prerasle akvarij od 54 l (planiram ih najkasnije do ljeta preseliti u veći, čim skupim lovu), pa nisam bila sigurna je li riječ o parazitima ili o činjenici da je uz njih tri (dva karasa i šubunkin) nemoguće održati dobru kvalitetu vode u tom malom prostoru, iako jednom tjedno mijenjam do 50% vode, usišem dno, šljunak itd, a barem još dva-tri puta tjedno usišem smeće s dna i pritom promijenim cca 10% vode.
Ono što me najviše muči je što su jednoj ribici "preko noći" pocrvenile donje peraje, a i ljuskice iznad njih su mi pomalo čudne, kao da se vide neke žilice. Kako sam totalni hipohondar, iako znam da nije pametno davati im toliko lijekova, ubacila sam jučer u akvarij Bactopur, za slučaj da se radi o bakterijskoj infekciji. Priznajem, uspaničila sam se, a karantenu nemam, tako da sam lijek ubacila u akvarij. Ovo je slika te ribice, pa ako netko zna što bi to moglo biti: