Srpanj 21, 2025, 19:04:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dillema  (Posjeta: 17723 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bobica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zadar
Odg: Dillema
« Odgovori #75 u: Svibanj 23, 2008, 12:57:43 poslijepodne »
čistač je jednom davno(prije 1 mjesec) imao špilju od kokosa. onda je 10 cm antonia zaključilo da špilju zajedničkim snagama prevrnuti...i nakrcati kamenjem  :D   :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D izgleda nevjerojatno smiješno... zaglavile su jedan bijeli kamenčić iza filtera pa smo se cili dan smijali

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #76 u: Svibanj 23, 2008, 13:01:07 poslijepodne »
Samovoljna prasad! :D

Ma predivne su!

Al postavi špilju opet, sigurnosti radi.

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #77 u: Svibanj 23, 2008, 13:09:43 poslijepodne »
postavljala sam ju opet 4 puta...  :D sada kada je dolje antonio mafia boss mog akvarija se okrene postrance pa ispod nje da ju ispravi? ali kada ju ja ispravim to se odmah sve pobaca i napuni kamenjem.... mislim stvarno

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #78 u: Svibanj 23, 2008, 13:16:30 poslijepodne »
Uzmes komad stakla ili cak keramicku plocicu i na nju silikonom zalijepis taj kokos.
Onda ubacis i ukopas tako da se staklo ne vidi. Mislim da ce onda biti jako tesko odraditi to prevrtanje... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #79 u: Svibanj 23, 2008, 13:25:48 poslijepodne »
Ma bolje ovako, malo rekreacije... bar se neće udebljati. Najnovija dijeta: prevrćite kokos u vodi  :P

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #80 u: Svibanj 23, 2008, 19:28:23 poslijepodne »
ideja o stalku za kokos je odlična i vjeruj mi, dobro funkcionira...a ne vidi se jer ga zatrpaš...no, ako hoćeš da prasci imaju gimnastiku ....
ali, svakako taj ulaz u filter nečim zaštiti jer se ribice mogu jako ozlijediti - nabavi mrežicu neku, ili čak mrežastu čarapu i nalijepi izolacijskom trakom (samo prije dobro posuši, i držat će u vodi odlično!)...

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #81 u: Svibanj 23, 2008, 23:49:37 poslijepodne »
hvala na savjetu babyboom... al dosada je samo teleskop nastradao, ne približava se više filteru... samo da kažem...  :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #82 u: Svibanj 24, 2008, 18:27:20 poslijepodne »
OK, ti znaš - najbolje poznaš svoje pajceke... :roll: ;D

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #83 u: Lipanj 04, 2008, 00:06:17 prijepodne »
evo, samo da se pohvalim- možda ono što sam učinila nije imalo utjecaja, ali barem jesam: prijavila sam gomilu youtube videa zbog nasilja prema životinjama! užas, čovječe, na jednome pirane žderu ribicu, na drugome ju kornjača prepolavlja....  :'(  :'(  :roll:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #84 u: Lipanj 04, 2008, 13:52:19 poslijepodne »
bravo! sad samo da bude rezulatata....ali, sumnjam, jer nema rezultata od prijava za video o smaknućima ili umiranjima djece.....kako će onda biti ovdje.... :-X X-( :dead:

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #85 u: Lipanj 09, 2008, 21:42:23 poslijepodne »
je li moguće da se razlije ribama mozak? i da se vidi? jer, danas sam napala prijateljicu: bacila je živu ribu u wc školjku! da se napuhala da joj se vidio mozak.... a ja joj govorim o grašku za napuhanost a ona ništa... a prekrasna riba žuto-narančasto-bijela pajčolankica sa divnim perajicama  :( :(

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #86 u: Lipanj 09, 2008, 21:54:07 poslijepodne »
i još nešto: uskoro idemo ja i maj femili na otok. kao i svakog ljeta ostanemo dva-tri tjedna pa se vratimo na jedan dan, pa opet nazad. kako ću ja sa svojim ribama? jer mi mučno zvuči stalno ih seljakati, kaže mama da ga ostavimo priko lita u tatinom kafiću ali mene strah, tamo svakakvi mirisi, što da netko izlije deterđent? :nerd: ono, ne mogu ja to podnijeti. kako ću to obaviti. +nemojte zaboraviti na borca koji je u 8 litara... kako da preselim 2 akvarija?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #87 u: Lipanj 09, 2008, 21:55:22 poslijepodne »
nemrem bilivit!
dakle.....bolje da ne komentiram postupak tvoje prijateljice.... :-X :-X :-X X-( X-( X-(....
da se ribici razlio mozak, trebala je nekako razbiti glavu - pa i one imaju lubanju i to relativno čvrstu...zaboga....ma, nemam riječi.... :'(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #88 u: Lipanj 09, 2008, 21:59:18 poslijepodne »
i još nešto: uskoro idemo ja i maj femili na otok. kao i svakog ljeta ostanemo dva-tri tjedna pa se vratimo na jedan dan, pa opet nazad. kako ću ja sa svojim ribama? jer mi mučno zvuči stalno ih seljakati, kaže mama da ga ostavimo priko lita u tatinom kafiću ali mene strah, tamo svakakvi mirisi, što da netko izlije deterđent? :nerd: ono, ne mogu ja to podnijeti. kako ću to obaviti. +nemojte zaboraviti na borca koji je u 8 litara... kako da preselim 2 akvarija?
ovak - imaš nekoliko opcija:
postoji tzv. depo-hrana, dakle, hrana koja traje do 7, pa neke i 14 dana (za zlatne čitaj, traje maksimalno 7 dana)...ima od tetre i naše je iskustvo odlično...i to imaš u obliku paštetica (to baš nije nešto) i štapića (odlični su)
postoji i (na žalost, ubi me,ali ne znam proizvođača, odnosno, ne želim napisati glupost) i takvu hranu u obliku bijelih poluloptica i isto je OK...
dakle, to šljaka ako će ribice obići netko svakih 7-8 dana (što je dobro i radi pregleda akvarija, vode i ostaloga) i dati im slijedeću turu...
drugo je rješenje hranilica (skupo, ali sigurno i trajno rješenje glede hranjenja, za dulji niz vremena)....no, onda nemaš kontrolu vizualnu...nad ribicama...
treće je rješenje selidba,ali mislim da je to zaista nepotrebno i veliki stres za ribice - bolje poštovati njihov mir...

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #89 u: Lipanj 09, 2008, 22:09:53 poslijepodne »
kaj je hranilica? kako to funkcionira? mi ono odemo na 3 tjedna pa se jedan dan vratimo i tako to. ne bi mi bio toliki bed preseliti ribe u kafić da mogu vjerovati, ali mene to užasava, uvijek smrdi po cigarama, ko zna ko bi mi packao po akvariju :roll: stvarno ne volim da se drugi ljudi diraju u moje ribe... i onih 7 dana? neće proći. niste vi upoznali moje ribe. Borac, npr. kad sam ga dobila nije uopće htio jesti. I tako 3 mjeseca. 3! A sada ko prasac pokupio od susjeda  :D a ove ostale, ma nema šanse, njima ne može hrana trajati 7 dana....

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Lipanj 09, 2008, 22:10:02 poslijepodne »
je li moguće da se razlije ribama mozak? i da se vidi? jer, danas sam napala prijateljicu: bacila je živu ribu u wc školjku! da se napuhala da joj se vidio mozak.... a ja joj govorim o grašku za napuhanost a ona ništa... a prekrasna riba žuto-narančasto-bijela pajčolankica sa divnim perajicama  :( :(

O, moj Bože...Kakvih nas sve ima...Nekima bi zbilja trebalo zabranit pristup životinjama. >:(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #91 u: Lipanj 09, 2008, 22:24:50 poslijepodne »
kaj je hranilica? kako to funkcionira? mi ono odemo na 3 tjedna pa se jedan dan vratimo i tako to. ne bi mi bio toliki bed preseliti ribe u kafić da mogu vjerovati, ali mene to užasava, uvijek smrdi po cigarama, ko zna ko bi mi packao po akvariju :roll: stvarno ne volim da se drugi ljudi diraju u moje ribe... i onih 7 dana? neće proći. niste vi upoznali moje ribe. Borac, npr. kad sam ga dobila nije uopće htio jesti. I tako 3 mjeseca. 3! A sada ko prasac pokupio od susjeda  :D a ove ostale, ma nema šanse, njima ne može hrana trajati 7 dana....
imaš za kupiti u dućanima s akvarijskom opremom - ima električnih, unutra se stavi hrana u odjeljke ili skroz, pa onda odrediš doziranje...i u točno određeno vrijeme otpušta točno određenu količinu hrane...
ali, u tom slučaju svakako moraš imati nekoga tko će svakih tjedan dana najmanje prekontrolirati stanje....
da, i ne brini, ako moji kitovi ne utamane tu hranu za 7 dana....ne mogu, ona se postepeno topi i jednostavno ne dozvoljava da je pojedu...
a ni par dana bez papanja im neće ništa biti
i nikako ih nemoj u kafić, baš iz razloga koje kažeš....
a borca, ako je već tako razmaženi, ponesi sa sobom... :)

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #92 u: Lipanj 09, 2008, 22:30:23 poslijepodne »
probat ćemo onda s tom hranom... bilo mi je praktičnije da mi prijateljice dolaze hraniti, ali ono sve idu ča. a za borca mi je bilo najgore, on ništa nije jeo, nije se micao, stalno živčan.... živčanost je zadržao, ali sad kad je, to je čista pohlepa...  :D  :D  :D  baš sam heppy zbog njega  :klap:  :klap: bravo za mene. a prijateljici sam rekla stvarno i da je mrzim, i kako je to mogla napraviti, a ona da sam ju mogla uzeti da sam htjela. drugoj prijateljici uginule 3 ribe, samo tako, doduše samo se jedan čistač napuhao ali ostale dvije bez ikakva vidljiva razloga. 35. riba koja je umrla jadna. sad joj je ostala kometica  :)  :'(  :'(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #93 u: Lipanj 09, 2008, 22:32:51 poslijepodne »
probaj je uvjeriti da tu kometicu tebi dade ili udomi i kani se ćorava posla....ili barem da ti obeća da ako nešto ne bude s njome štimalo, da će prvo tebe obavijestiti...

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Lipanj 09, 2008, 22:47:25 poslijepodne »
Objasni joj da ribice nisu za nju... :nerv:

Možda da nađe neki drugi hobby kojim bi radila manje štete.

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #95 u: Lipanj 10, 2008, 21:16:43 poslijepodne »
ne može je meni dati. puko bi akvač  :D   :D  :D  :D  :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član