i još nešto: uskoro idemo ja i maj femili na otok. kao i svakog ljeta ostanemo dva-tri tjedna pa se vratimo na jedan dan, pa opet nazad. kako ću ja sa svojim ribama? jer mi mučno zvuči stalno ih seljakati, kaže mama da ga ostavimo priko lita u tatinom kafiću ali mene strah, tamo svakakvi mirisi, što da netko izlije deterđent?
ono, ne mogu ja to podnijeti. kako ću to obaviti. +nemojte zaboraviti na borca koji je u 8 litara... kako da preselim 2 akvarija?
ovak - imaš nekoliko opcija:
postoji tzv. depo-hrana, dakle, hrana koja traje do 7, pa neke i 14 dana (za zlatne čitaj, traje maksimalno 7 dana)...ima od tetre i naše je iskustvo odlično...i to imaš u obliku paštetica (to baš nije nešto) i štapića (odlični su)
postoji i (na žalost, ubi me,ali ne znam proizvođača, odnosno, ne želim napisati glupost) i takvu hranu u obliku bijelih poluloptica i isto je OK...
dakle, to šljaka ako će ribice obići netko svakih 7-8 dana (što je dobro i radi pregleda akvarija, vode i ostaloga) i dati im slijedeću turu...
drugo je rješenje hranilica (skupo, ali sigurno i trajno rješenje glede hranjenja, za dulji niz vremena)....no, onda nemaš kontrolu vizualnu...nad ribicama...
treće je rješenje selidba,ali mislim da je to zaista nepotrebno i veliki stres za ribice - bolje poštovati njihov mir...