.....Što se zlatnih ribica tiče, mogu potvrditi gore navedeno. Zlatne su doista fantastične. Ova moja se stalno gura kad god nešto radim u akvariju, umiljava se, smeta, mota mi se oko ruke, znatiželjna je. Vole kad im se priča. Kako volim aktivni odnos sa životinjama sve do sad sam imao nekakvu averziju prema akvarijima, jer nisam mislio da s ribama čovjek može imati takav odnos, odnosno nisam znao da riba može biti uopće aktivno zainteresirana za vlasnika na takav način. A otkad imam ovu zlatnu, naprosto sam se iznenadio. Kakvo je to šašavo stvorenje, za ne povjerovat.
Dakle, dobar filter i nema frke.

[/quote]
Točno tako - zlatne su zaista posebni mali svemirci...kad imaš takvu vezu sa svojom ljepoticom, zamisli si 6 ili 8 takvih bića koja svaka ima svoj karakter, ponašanje, način pokazivanja da ti se veseli...od toga da ti da "pusu" kad staviš ruku u vodu, do toga da ti "cucla" prst, ko beba...
Ma zaista, možeš imati aktivan odnos s njima kao i svakim drugim ljubimcem - prekrasne su!
I odista, za tu jednu ribicu (pa čak i dvije) imaš sjajan filter...no kad ih je više, pa još narastu velike... Srećom i za to ima lijeka!