Hvala lijepo... 
Ajme, krasno je to za vidit... 
Nego, to tecno gnojivo bi trebalo biti mikroelementarno... Dakle, onoga sto ti nedostaje i dalje nedostaje... :
Sto pH u ovom slucaju cu prepustiti iskusnijima od mene da ti odgovore... Ono sto ja citam jeste da alge bas ne podnose dobro kiseliju sredinu, a kod tebe je na stvari smanjivanje pH a opet imas te algice, tako da necu nista dodavati...
Mozda pomogne ako nam kazes koliki je pH kad ga prepravis kemijom, a koliki je sada?
P.S. Inace nikako nisam za dodavanje kemije... Iako postoje situacije kad je i to opcija...
Hm...pH mi je negdje 7,8. Ovako popravljeno. MOžda bih trebao još malo zakiseliti, ali sam se malo bojao da ne pretjeram.
Ok, zaključujem onda da mi nedostaju makroelementi. Samo, budući da imam supstrat ispod šljunka, računao sam da u njemu imam dovoljno čega već treba. To bi trebala biti svrha supstrata, ne?
Zanimljivo je da (za sada) nema tragova tog čuda na biljkama. Odnosno, bilo je malo samo na jednom listu Hygrophila corymbosa, pa sam taj list jednostavno odrezao. Inače biljka odlično napreduje, izbacuje hrpu mladih listova i čitavu mrežu korjenja je izbacila, onako iz stabljike prema podlozi. Pa po tome zaključujem da je zadovoljna uvjetima. Valjda ?!? Anubiasi su mi novi, tek nekoliko dana u akvariju, pa njih još ne mogu ocjenjivati.
Nego, ponuđeno mi je u shopu Tetra AlgoStop Depot u tabletama, provjeravao sam na internetu i kaže da nije štetno za ribice i da blagotvorno djeluje na biljke. Radi se o sredstvu za prevenciju algi, te za borbu protiv istih ako je u duploj dozi (tabletica se stavi u filter), ali nekako sam pomalo skeptičan. Znam da je Tetra renomirana i kvalitetna firma i možda bi im doista trebalo vjerovati na riječ, ali bih volio čuti mišljenje prekaljenih "akvarističara" ovdje.
PS. Dobre novosti: malac kinez jučer je otkrio da u akvariju postoji i šljunak i počeo je papati i po dnu. Možda i bude nešto od njega, ako ga kometica-znatiželjka ne bude stalno ometala u poslu. Inače se super slažu, kao brat i sestra i non-stop se drže zajedno, plivaju zajedno i ludiraju se. Ako ništa drugo, drago mi je da mi je kometica dobila dobro društvo.