Srpanj 27, 2025, 22:53:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Juwel rekord 60 - 54 L  (Posjeta: 6032 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« u: Veljača 13, 2008, 19:47:00 poslijepodne »
Pozdrav,

Evo nakon dugo vremena odlučio sam se registrirati na forum pa da odmah stavim sliku svog akvariji i zamolim identifikaciju biljaka, znam da je ovo čupavo u lijevom uglu mahovina, za ostalo ne znam, ovo u sredini bi trebao biti anubias, pod takvim su mi ga barem prodali. Najviše me interesira koja je ova biljka desno s crvenim listovima, a ima i kao neke cvijetove, koliko je zahtjevna po pitanju svijetla i za održavanje?

Hvala na odgovorima i komentarima. Slikano je mobitelom i malo smanjena rezolucija zbog pravila foruma pa nije previše bistra slika.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2008, 22:31:00 poslijepodne »
Dobrodošao...  
Meni ovo u sredini prije na neki echinodorus vuče. Lijevo bi mogla biti Hygrophila polysperma, a ovo desno mi izgleda kao jedna terarijska biljka...ali nisam siguran, čekaj da ti netko sigurniji potvrdi ili demantira...
Inače, mislim da bi ti akvarij puno bolje izgledao sa jednobojnom tamnom tapetom umjesto ove šarene...i nabavi na forumu još bilja pa nek se zazeleni malo...bit će super...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2008, 06:26:00 prijepodne »

Desno je terarijska biljka. Ova lijevo mi je nepoznata. Ove razbore mi se ćine ok za akvarij - dobar izbor, no podloga je presvjetla za moj ukus.

Napiši koje sve ribe imaš u akvariju da ne bi napravio tipićnu pogrešku za poćetnike-pogrešan izbor riba i/ili prenatrpan akvarij.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #3 u: Veljača 14, 2008, 06:52:00 prijepodne »
Hvala na komentarima.

Eto, po drugi put prodaju terarijsku biljku pod akvarijsku, vec mi je jedna otisla pa sam na ovim stranicama vidio da je terarijska, a dok traje traje, steta jer mi se svidja. A ovu u sredini prodali pod anubiasa i skuplje naplatili, ali lijepo raste pa cu zazmirit  

Inace pijesak nije toliko svijetao kao sto izgleda na slici, a pozadinu uskoro mijenjam. Akvarij imam vec 2 godine i prosao sam nekoliko "garnitura" riba i bilja. Jednom sam dobio 30 mladih gupija i onda mi se pojavilo bakterijsko raspadanje koje mi je pokosilo skoro sve ribe, ostale su 3-4, nakon toga kojeg god gupija kupio svi su ugibali, ali ne samo meni vec i jos dvojici!

Trenutno imam corrya, ancistrusa, 5 neonki, 3 razbore, 2 serpe od stare garde, 3 gupi.

Sto biste mi od bilja preporucili, nesto za sprijeda mozda, da nije zahtjevno jer nisam u mogucnosti odrzavati bas uvijek pravilan ritam svijetla 12 sati, a imam i malo problema sa zelenom algom, doduse manje sad jer sam temeljito ocistio stakla al se stalno pribojavam da ne bukne opet.

Offline speedcats

• Punopravni član
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #4 u: Veljača 14, 2008, 07:18:00 prijepodne »

Treba ti bilje koje brzo raste i crpi nitrate iz vode. Preporučam H. polispermu ili rogolist. Akvarij treba biti puno više zasađen. Kupi si tajmer kako bi bilje svaki dan imalo 10-12 sati svjetla u isto vrijeme. Corry treba društvo, to nije riba koja bi mogla duže vrijeme biti sama i bila sretna s tim.Nabavi 2-3 frenda cory-u, ali onda bi to bilo to - dovoljno riba za taj akvarij. Gupiji su tu višak jer oni vole malo drukčiju vodu od južnoameričkih riba koje pretežno imaš. Možeš ih držati ali ako u jednom trenutku odlućiš jednu vrstu izbaciti onda bi to trebali biti gupiji, jer se brzo množe i tvoj akvarij će uskoro postati pretrpan. U taj akvarij stane 10 do maksimalno 15 patuljastih riba.

I sam posjedujem takav akvarij.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2008, 08:58:00 prijepodne »

Hvala na savjetu. Što se tiče riba, mislio sam možda uzeti jedno tri kulija, kako bi se oni uklopili?

A za bilje bih koje niže za sprijeda, ili oko panja lijevo da ga zaokružim biljen, no,al davidim prije koliko će se razrasti ovo što imam jer ova zelena lisnata u sredini buja, mahovina mi je došla na duplo od kad sam ju kupio a ova s tankim listovima isto se malo razbujala.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #6 u: Veljača 20, 2008, 22:05:00 poslijepodne »
Ova grmolika biljka ispred i iza panja lijevo se sva osula i propala...ne znam vise sto napraviti, sanse da mi uspije neka biljka su ko da lutriju igram, dok echinodorus srecom dobro raste. Uglavnom mi ne uspijevaju biljke koje nemaju jaki korijen i koje su svaka stabljika za sebe, a to ne vidim u kosarici u ducanu da li je jedan korijen il svaka stabljika u kosarici ima svoj korijen...

Offline speedcats

• Punopravni član
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #7 u: Veljača 21, 2008, 07:30:00 prijepodne »
Kuliji su lijepi ali ipak ih ne preporučam. Uzmi neke ribe koje će se vidjeti u akvariju, oni se zavlaće i slabo se vide....

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #8 u: Veljača 23, 2008, 08:55:00 prijepodne »
Kako mi je ta biljka totalno propala, a ni ova koja je terarijska neće dugo, spremam se napraviti novi setup.

Našao sam neki dan lijepi panj, ali je malo veći pa bih stavio samo njega, i to više u sredinu, pa će listovi ehinodorusa malo provirivati kroz njega, budući da u sredini ima rupu.

E sad sam mislio ovu mahovinu da se uhvati za taj panj, imam još par travki i to je to.

Molim vas da mi preporučite neke biljke koje nisu zahtjevne i ne traže puno svijetla, nešto sam već gledao tu na stranici i kako bih to posložio molim za savjet.

Mislio sam na

Sagittaria subulata
Ludwigia repens
Limnophila sessiliflora umjesto cabombe jer pita manje svijetla
Hygrophila polysperma
Cryptocoryne pontederiifolia
Anubias barteri var.nana

i od toga iskombinirati. Je li to ok izbor, da li nešto dodati, zamijeniti, izbaciti?

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #9 u: Veljača 23, 2008, 23:36:00 poslijepodne »

Ludwiga raste jako brzo i jako je lijepa. Kako se bliži lampi dok raste, tako joj latice cevene. Anubis je isto mrak, a sessiliflora mi je ljubav najveća.

Sve su nezahtjevne, ali i sve su dosta visoke.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #10 u: Veljača 24, 2008, 09:11:00 prijepodne »
To mi i je namjera, staviti brzorastuće i nezahtjevne biljke. Zato sam odabrao takve od niskih srednjih i visokih. Sada ih još trebam nabaviti, ali bi najrađe tu preko foruma da je neš pouzdano jer nekako nemam više povjerenja kupovati u dućanu...

Offline rene29

• Novi član
  • *
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #11 u: Ožujak 02, 2008, 01:37:00 prijepodne »
stavi kriptokorinu wendii za prednji dio ne treba svijetlo a cool zgleda

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #12 u: Ožujak 02, 2008, 13:29:00 poslijepodne »
Evo kako sam počupao neuspjele biljke i nabavio novi panj napravio sam i novi razmještaj u akvariju, sad još da nabavim bilja pa bi to bilo to, nadam se  

Jedino što vidim po oglasima da svi koji nude bilje su zg više manje, a ja moram nekog naći da mi je tu iz mojih krajeva, Opatija/Rijeka, pa ako netko ima viška nezahtjevnog bilja za (pro)dati nek mi se javi na pp  

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #13 u: Ožujak 03, 2008, 19:24:00 poslijepodne »
A što bi trebala biti ona biljka(2 komada) koja je na zadnjoj slici lijevo ispred panja? Na slici se baš i ne vidi najbolje ali moguće da imaš još jednu terarijsku biljku u aq.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #14 u: Ožujak 04, 2008, 09:23:00 prijepodne »
To su dve stabljičice blyxe japonice, inače raste u većem busenu ali su vjerojatno taj busen za prodaju raskomadali u tako male busenčiće da bolje zarade  

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Juwel rekord 60 - 54 L
« Odgovori #15 u: Ožujak 08, 2008, 10:56:00 prijepodne »
Echinodorus tako ludo raste da mi je par listova došlo do vrha akvarija    samo na par listova ima malo crne čupave alge    al nadam se da ću to riješiti s easy carbo kojeg naručujem ovih dana.