Kolovoz 17, 2025, 04:24:11 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Podloga i filter za Malawi?  (Posjeta: 12678 vremena)

0 Članova i 9 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline činčo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Podloga i filter za Malawi?
« Odgovori #25 u: Siječanj 31, 2008, 15:38:00 poslijepodne »

Svaka cast ja sam pokusavao naci slican link da mu pokusam pomoci, ali je ovaj cak bolji od"napoleona".

Sto se tice kamena Tvoj odabir kako se tebi najvise svidja, ovakav kamen kojeg zapravo i imas mozes nabaviti u MBM Lucko, a ne samo takav vec imas par boja i nijansi, samo je problem sto se kupuje na kile ili dal bas potrefis vrijeme kad ih imas na biranje.

A sto se tice samog pijeska opet tvoj odabir, ja osobno stavio pjesak od 0.3-0,6 debljine, a mozes ga kupiti za par dana u Bauhausu - kvarcni pjesak za pjescanike koji dobijes za bagatelu 25 kg- 25kn.

eto nadam se da sam Ti barem malo pomognuo.

uzivaj pa salji fotke kaj si napravio od aq.
----U meni se bore genij i budala.

Bojim se da pametniji ne popusti.-----

Offline Domagoj22

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #26 u: Siječanj 31, 2008, 15:49:00 poslijepodne »

E super sada znam gdje u shoping,a baš sam htio pitati gdje bi mogao nabaviti pjesak jeftinije ili još pokoji kamen!Hvala ti punočinčo!
Zagreb(Črnomerec)-Zaprešić

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 31, 2008, 15:51:00 poslijepodne »
Dali netko ima možda pjesak te granulacije da onako okvirno vidim kako to izgleda i koliko je to sitnije od ovok koji sada imam u akvariju!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 31, 2008, 16:37:00 poslijepodne »

Sada kada smo recimo riješili moje nedoumice oko pijeska i kamenja zanima me koji vanjski filter da uzmem pošto bi ovaj unutarnji izvadio da dobijem na prostoru,a sam mislio uzeti vanjski kanisterski filter!

Pa me zanima ako netko od vas ima iskustva sa tim filterima da mi pomogne!Znaći akvarij je Cayman110 Profesional(230 litara),e pa sada koji bi vanjski filter bio najprikladniji na tu litražu?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #29 u: Siječanj 31, 2008, 19:53:00 poslijepodne »
za filtraciju bi preporucio Fluval 305...

a sliku jednog meni krasnog malawi mbuna setupa mozes naci pri dnu ovoga LINKA

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 31, 2008, 20:44:00 poslijepodne »

Citat: Mastino
za filtraciju bi preporucio Fluval 305...

a sliku jednog meni krasnog malawi mbuna setupa mozes naci pri dnu ovoga LINKA

Gledao sam malo ovaj Fluvalov filter i ćini mi se jako dobar,a dali bi mi netko mogao reći dali bi bio bolji Fluval 305ili TetraTec1200,pretpostavljam da bi 700 bio preslab ili griješim i dali netko zna kakvi su Ferplas Bluextreme filteri,konkretno model 1100?!

Da vidio samtaj setup,dobro mi izgleda,ali za to bi volio imativeći akvarij!Hvala ti svejedno.

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #31 u: Siječanj 31, 2008, 22:37:00 poslijepodne »
Fluval ti je ok. Ja imam 304 na 200l i dobro radi posao.

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
« Odgovori #32 u: Siječanj 31, 2008, 22:38:00 poslijepodne »

Taj si akvarij prije par dana kupio iz plavog oglasnika?

Što se tiće filter, vrijedi staro dobro pravilo, što jači to bolji... Moja preporuka ti je definitvno Fluval..

A da se na trenutak vratim na kamenje...Mislim da ćeš i onako sa vremenom raditi neke male promijene i nećeš ostaviti akvarij onakav kakvog si ga složio prvog dana, tako da za početak stavi ono što imaš, a sa vremenom ćeš doći do novih inspiracija..

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 31, 2008, 22:53:00 poslijepodne »
Citat: neznalica

Taj si akvarij prije par dana kupio iz plavog oglasnika?

Što se tiće filter, vrijedi staro dobro pravilo, što jači to bolji... Moja preporuka ti je definitvno Fluval..

A da se na trenutak vratim na kamenje...Mislim da ćeš i onako sa vremenom raditi neke male promijene i nećeš ostaviti akvarij onakav kakvog si ga složio prvog dana, tako da za početak stavi ono što imaš, a sa vremenom ćeš doći do novih inspiracija..

Nisam ga kupio preko oglasnika,imam ga već neko vrijeme!

Ok,hvala za preporuke!Znači ako uzmem Fluval dali za njega ima za kupiti djelove ako nekaj ode,recimo brtve,ventile i ostale djelove da nebi bilo da ga kupim pa zaj...m stvar u startu,jer nije malo novaca!

Pa to kaj se tiče kamenja si u pravu,složiti ću tako kako imam i mogu,a poslije ga možda raskopam i složim sto puta ili polako nadograđujem jer ovako i onako neću moći sve od jednom!

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #34 u: Siječanj 31, 2008, 23:01:00 poslijepodne »
Imaš djelove za kupit u Viliju.Mislim da ih možeš tamo i naručiti ako trenutno nemaju.

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 31, 2008, 23:09:00 poslijepodne »
E onda super,ali ipak ću još malo razmisliti,svakako ste mi puno pomogli i zato vam svima zahvaljujem!

Offline neznalica

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 31, 2008, 23:31:00 poslijepodne »

Za fluval imaš dijelova u svakom pet dućanu, od najmanjih do najvećih...

To ti je siguran izbor.. Ako ti se ne žuri daj oglas i čekaj da ti se netko javi...

Offline činčo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Veljača 01, 2008, 07:32:00 prijepodne »

...... citam Vase preporuke i opet ima svatko svoj primjer pa i ja!!!!!!!!!!ž

Ja osobno vise nikad nebi kupio ni Tetru ni Flual, zato sto meni osobno nisu toliko dobri i nemaju toliku snagu filtracije, sto je naj zalosnije kupiosam i jednog i drugog i nakon par mjeseci sam prodao oba, gle svatko ima drugacije iskustva oko tih filtera, ali ja sam ipak za najbolju varijantu Eheim pro 3, jako dobro radi, vrlo jednostavan za ciscelje, ima dvije usisne grane i jedan izlaz, s takvim filterom mozes prati dvoriste vani koliko je jak a meni je to osobno bitno, a sve ostalo je osrednje resenje i stavis jednu pumpu cilkularnu npr. MAREU 3200 l/h i sve si rijesio kaj se tice frofiltracije i filtracije u aq, pa Ti vidi !!!!!!!!!!!!
----U meni se bore genij i budala.

Bojim se da pametniji ne popusti.-----

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #38 u: Veljača 01, 2008, 08:56:00 prijepodne »
činčo sve 5, samo sta je tvoj pro3 u visoj klasi filtera, a ove sta smo mi preporucali naravno da mu ne mogu konkurirati ali zato moze Fluval-a FX5

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #39 u: Veljača 01, 2008, 11:55:00 prijepodne »
slazem se s mastinom.
tvoj primjer je ko da usporedjujes nekog stojadina, feliciju, ili sl. sa BMW-om, audi-jem, mercedesom, itd.

ipak je Eheim PRO 3 klasa vise od navedenih filtera, i niti se nemoze usporedivati s njima!

pozdrav!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Veljača 01, 2008, 20:09:00 poslijepodne »

Nisam stigao jutros odgovoriti na post koji je poslao činčo,ali sam isto htio pitati kaj nisu ti filteri bar za klasu bolji i kvalitetniji od ovih koji ste vi naveli jer konkretno sam malo razgledavao po netu baš eheim pro filtere,a vjerujem da mu je i cijena jača!Tako da mislim da ću uzeti jedan od ova dva gore ponuđena,ali to budem još vidio jer možda imam neku kombinaciju u vidu!

Kaj se tiče ove pumpe cilkularne,čemu bi ona služila?!

Offline neznalica

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 01, 2008, 20:56:00 poslijepodne »

Slažem se sa ostalima da je Eheim bolji, ali je dosta skup... Treba probati jeftiniju varijantu... Siguran sam da će ti jako dobro poslužiti i Fluval 404 ili 405, apuno jejeftiniji..

Pumpa služi da bistvorila strujanjevode u akvariju, bolju izmjenu tvari, duže prljavštinu sa dna kako bi ju filter mogao skupiti, a osim svega navedenoga ribe većina ciklida volistruju..

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Veljača 01, 2008, 21:04:00 poslijepodne »
Citat: neznalica

Slažem se sa ostalima da je Eheim bolji, ali je dosta skup... Treba probati jeftiniju varijantu... Siguran sam da će ti jako dobro poslužiti i Fluval 404 ili 405, apuno jejeftiniji..

Pumpa služi da bistvorila strujanjevode u akvariju, bolju izmjenu tvari, duže prljavštinu sa dna kako bi ju filter mogao skupiti, a osim svega navedenoga ribe većina ciklida volistruju..

Baš ću za usporedbu provjeriti karakteristike i cijene,pa da vidimo,mislmi da vidimo razliku!

Znači onda bi bilo pametno da nabavim tu pumpicu!Koliko bi ona mogla koštati,koju i gdje ju nabaviti,ako ima netko koji prijedlog neka mi predloži!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Veljača 01, 2008, 21:22:00 poslijepodne »

Pa za sada mi je cijenom najpristupačniji TetraTec 1200,on je u Ljubimcu 846 kn i popust 10% na gotovinu znači to je 761,40 kn,a Fluval 405 je 1 320 kn,a sa popustom je 1 188 kn,a to je skoro 500 kuna razlike,nije malo,pa nije valjda 1200 toliko lošiji,kaj nebi bio ok za moj akvarij?

Molim mišljenja ako nije problem!

Offline neznalica

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Veljača 01, 2008, 21:24:00 poslijepodne »

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Veljača 02, 2008, 00:34:00 prijepodne »
Ma sve je to super,ali ova je malo preskupa,pa za 1 500 kuna bum ja puhal cijeli dan i noć!Mislim da ovu pumpu nebudem kupio!

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #46 u: Veljača 02, 2008, 04:22:00 prijepodne »
Ljudi prica se o akvariju od 230l. Mislim kad bi tu mareu (10000l/h) upalio da bi napravila takav val u akvariju da bi trecina vode izletila van momentalno.

Mislim da ces biti zadovoljan sa Tetrom EX1200 (ekonomicnije rjesenje), imam je nesto manje od godine dana i za sada sam zadovoljan, vidjet cemo kako ce se pokazati na duze relacije. Fluval i Eheim (imam model 2128) su sigurno kvalitetnije rjesenje (sama izrada, plastika, nesto tisi).

Sta se tice dodatne pumpe mislim da ti nece biti potrebna. U slucaju da vidis da ti ipak treba uvijek je mozes naknadno kupiti. Ja mislim u skorije vrijeme kupiti Nano Stream I pumpu (3200l/h, 150kn) i vidjeti kako ce raditi, u svakom slucaju nije neka lova pa necu biti razocaran ako ne radi bas najbolje...

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #47 u: Veljača 02, 2008, 07:06:00 prijepodne »
Kad mislis uzimat nano stream? Jel to za novi projekt ili za sadasnji centro?

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Veljača 02, 2008, 08:18:00 prijepodne »

Citat: TiTech
Ljudi prica se o akvariju od 230l. Mislim kad bi tu mareu (10000l/h) upalio da bi napravila takav val u akvariju da bi trecina vode izletila van momentalno.

Mislim da ces biti zadovoljan sa Tetrom EX1200 (ekonomicnije rjesenje), imam je nesto manje od godine dana i za sada sam zadovoljan, vidjet cemo kako ce se pokazati na duze relacije. Fluval i Eheim (imam model 2128) su sigurno kvalitetnije rjesenje (sama izrada, plastika, nesto tisi).

Sta se tice dodatne pumpe mislim da ti nece biti potrebna. U slucaju da vidis da ti ipak treba uvijek je mozes naknadno kupiti. Ja mislim u skorije vrijeme kupiti Nano Stream I pumpu (3200l/h, 150kn) i vidjeti kako ce raditi, u svakom slucaju nije neka lova pa necu biti razocaran ako ne radi bas najbolje...

Neznam vidjeti ću kako će biti sa lovom,pa možda uzmem i neki bolji,ali za sada mi je najpristupačniji ovaj TetraTec 1200,no bumo vidjeli!Dali netko zna kolika je cijena ovom Eheim 2128 i koliko sam kužio on ima i grijač integriran!

Pa iskreno i meni se činilo da nebi bila prejaka,jer ipak joj je protok ono usporedivo sa 230 litara onako puno,puno veći,a ovako i onako će mi ostati pupa koju imam sada u ovom filteru original od akvarija i mogu nju iskoristiti u početku,pa ako nebu dobra kupiti neku bolju!

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #49 u: Veljača 02, 2008, 09:02:00 prijepodne »

Citat: Karlo
Kad mislis uzimat nano stream? Jel to za novi projekt ili za sadasnji centro?

powerhead-a nikad dosta