Kolovoz 16, 2025, 09:16:44 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Podloga i filter za Malawi?  (Posjeta: 12602 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karlo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Podloga i filter za Malawi?
« Odgovori #50 u: Veljača 02, 2008, 09:13:00 prijepodne »
da sjecam se, imas ih 3 komada. samo napisi koji su, uskoro cu i ja u nabavku

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #51 u: Veljača 02, 2008, 09:48:00 prijepodne »
ne, ne, mislio sam na to da ih imam barem 15 doma, skupilo se tokom godina

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #52 u: Veljača 02, 2008, 13:58:00 poslijepodne »
Za novi projekt mislim koristiti 2 powerheada od 2000l/h za filtraciju + tih dodatnih 3200l/h protoka.

Offline Domagoj22

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #53 u: Veljača 02, 2008, 15:27:00 poslijepodne »
Danas planiram čistiti filter pa ću baš provjeriti koje je jačine pumpa koja je sada u njemu,pa ako to bude dovoljno bar za početak onda mogu tu pumpu iskoristiti,a ako neonda moram nekaj drugo kombinirati!
Zagreb(Črnomerec)-Zaprešić

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Veljača 02, 2008, 18:40:00 poslijepodne »
Zanima me kaj mislite o ovom filteru,dali bi bio ok ili je bolje uzeti TetraTec ex 1200?Evo ovo je filter koji sam spominjao EHEIM 2224 pro

Technical data2224
Aq. size up to approxl250
Pump output approxI/h700
Del.head approx Hmaxm1,5
Power consumptionW8
Heater PowerW-
Canister volumel6
Filter volume approxcm33,0
Dimensions HxWxD mm340 x 178 x 178
Edited by: Domagoj22

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #55 u: Veljača 03, 2008, 09:53:00 prijepodne »
ja sam za taj isiti cayman uzo fluvala 305 i ja sam zadovoljan filter stvarno močno izgleda nije kao eheim ali je bolji od tetre sigurno
Virovitica - Brezovica

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Veljača 03, 2008, 10:48:00 prijepodne »
Znaći da je Fluval 305 boji izbor od TetraTec ex 1200,mislim nije neka razlika u cijeni,a da imam love uzeo bi Fluval 405 istog trena,ali je razlika 450 kuna!Kad bi negdje mogao uzeti na rate to bi bilo jako dobro!

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
« Odgovori #57 u: Veljača 03, 2008, 19:31:00 poslijepodne »

Pa iz kojeg si grada? Možeš ga kupiti na rate...

Ako mene pitaš nećeš fulati sa Tetratec ex 1200, ipak ima dosta ječi protok od Fluvala 305, a i to je jedan preduvjet za dobru filtraciju...

Imao sam oba, što se tiće čišćenja nema neke razlike, jedino je za fluvala lakše naći neki veći dio ako se pokvari. Edited by: neznalica

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #58 u: Veljača 03, 2008, 19:49:00 poslijepodne »
a zašto ne uzmeš 404. 405 je i onako ista stvar samo skuplji

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Veljača 03, 2008, 20:09:00 poslijepodne »
Pa baš zato kaj sam malo u škripcu sa lovom i neznam dali ću moći dati 400 kuna više,jerje TetraTec ex 1200 850 kn,a Fluval 405 je 1 320 kn,pa nije baš mala razlika,sad je pitanje kolika je razlika u kvaliteti i ostalim čimbenicima!

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #60 u: Veljača 03, 2008, 20:15:00 poslijepodne »
usporedjuje se ex700 sa 304 ili 305, a ex1200 sa 404 ili 405

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Veljača 03, 2008, 22:40:00 poslijepodne »
Pa ja se konkretno dvoumim između TetraTec ex 1200 i Fluval 405,a najveći problem je u tome kaj je razlika u cijeni skoro 500 kn,a sada sam malo u škripcu sa lovom pa mi je to velika razlika,a nebi se htio zeznuti,da imam love vjerovatno nebi razmišljao i uzeo bi Fluval!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Veljača 04, 2008, 00:31:00 prijepodne »

Ok,odluka je pala i definitivno uzimam TetraTec ex 1200!Nakon razmišljanja i razgledavanja odlučio sam uzeti Tetru,dosta mi je pomogao kolega neznalica sa svojim savjetima,pa mu pritom i zahvaljujem!

Sada bi se još samo htio vratiti na jedan mali problem koji me još mući,a to je ona pumpa o kojoj je bilo govora,pa me zanimalo koliko bi trebao biti min. protok te pumpe da bi ona zadovoljavala potrebe tog akvarija!

Offline činčo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #63 u: Veljača 04, 2008, 08:09:00 prijepodne »

Bok Domogoj,

Glede filtera vidim da se jako meckas (kako vani puse vjetar tako se i Ti njises), ja mislim da jos malo pricekas i kupis filter koji je Ok, posto filterne kupujes svaki mjesec, vec kad ga kupis imas ga bar koliko imas taj aq.

Pa na tvom mjestu ja nebi previse razmisljao radje bi kupio jaci i bolji filter jer ces na kraju kao i ja kupit jaci model, a ja sam na kraju kupio Eheim pro 3, za 1600,00 kn. u hobby programu, filter koji ce i mene nadzivjeti ja bih rekao posto je stvarno jak i jednostavan.

A sto se tice same Tetre ja to nebih kupio, otidji u zoo villi i pogledaj kako filtrira sami onaj aq s biljkama, meni to osobno nije filtracija pre slaba je, a i zamjenski djelove bas i nema vec moras cekat dok naruce rezev. djelove,a to i potraje. da imao sam i Fluavalov koji je bio tak tak.

Ako bas nemas novasa pokusaj se strpit i kad skupis za Fluval 405 ili ovaj Eheim 22.. za koji ti ja garantiram da ces imat sve i stvarno je odlican i mozes ga kupit u zoo programu kod Pere, a on ce Ti pomoci sa svim pa cak i sa rezev. djelovima, hranom i ostalim - oni Ti se nalaze na Savicama.

A sto se tice cirkularne pumpe Marea je odlicna super bolja od powerhead-ova ali i cijena je malo visa, probaj kupit polovno kao sto sam i ja kupio polovno dvije pumpe preko oglasa model 6000 za 900,00 kn stare 6mj. s racunom od zoo villia, i rade super.

Gle imas i jeftiniju verziju pumpi i filtera u Buzinu kod Zoo Repica kod Marjana svega sto tvoje srce voli, ako voliskinesko tj. kopija Fluvala za djabe pa ako Ti se da otici pogledat i kupit, otidji.

I moja preporuka je ta da previse ne razmisljas i gledas na lovu od razlike 500- 1000 kn jer te to nece spasiti jer kad krenes u ovaj hobi Ti nema kraja, moj akvarij od 500l danas vrijedi po crnom trzistu oko 12000-15000 kn, eto a poceo sam sa aq od 65l. - 180l-300l-500l i tu sta posto mi temelji na kuci ne mogu drzat vecu tezinu aq inace bih isao i na vecu litrazu aq. ili bi otisao na morski posto mi je ovaj 500l aq vec ima preduvjete za morski, ali se bojim posto treba svaki dan vremena za morskia, a ja ga bas i nemam, a financije ci se nasle, samo pogledaj na morski dio-kolegu g. mizareka od 700l, i sve ce Ti biti jasno oko slatkovodnog aq sto ti pisem.

l.p.

P.s sretno i nadam se da sam Ti pomogao bar malo u odlukama.

Mozes ga vidjeti sad na forumuCiklida- Moj 500l aq.
----U meni se bore genij i budala.

Bojim se da pametniji ne popusti.-----

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Veljača 04, 2008, 08:49:00 prijepodne »
Citat: činčo

Pa na tvom mjestu ja nebi previse razmisljao radje bi kupio jaci i bolji filter jer ces na kraju kao i ja kupit jaci model, a ja sam na kraju kupio Eheim pro 3, za 1600,00 kn. u hobby programu, filter koji ce i mene nadzivjeti ja bih rekao posto je stvarno jak i jednostavan.

A sto se tice cirkularne pumpe Marea je odlicna super bolja od powerhead-ova ali i cijena je malo visa, probaj kupit polovno kao sto sam i ja kupio polovno dvije pumpe preko oglasa model 6000 za 900,00 kn stare 6mj. s racunom od zoo villia, i rade super.

Gle imas i jeftiniju verziju pumpi i filtera u Buzinu kod Zoo Repica kod Marjana svega sto tvoje srce voli, ako voliskinesko tj. kopija Fluvala za djabe pa ako Ti se da otici pogledat i kupit, otidji.

I moja preporuka je ta da previse ne razmisljas i gledas na lovu od razlike 500- 1000 kn jer te to nece spasiti jer kad krenes u ovaj hobi Ti nema kraja, moj akvarij od 500l danas vrijedi po crnom trzistu oko 12000-15000 kn, eto a poceo sam sa aq od 65l. - 180l-300l-500l i tu sta posto mi temelji na kuci ne mogu drzat vecu tezinu aq inace bih isao i na vecu litrazu aq. ili bi otisao na morski posto mi je ovaj 500l aq vec ima preduvjete za morski, ali se bojim posto treba svaki dan vremena za morskia, a ja ga bas i nemam, a financije ci se nasle, samo pogledaj na morski dio-kolegu g. mizareka od 700l, i sve ce Ti biti jasno oko slatkovodnog aq sto ti pisem.

Pa gle kaj se tiće filtera tu sam odlućio jer mi je najpristupačnija cijena Tetre,a kaj se tiče ovog Eheima sve je to super,ali daj mi reci kaj će mi opet na 230 litara takav filter,da imam 500 ko ti nebi uopće razmišljao,a bome i košta ko dva Tetrina!

Kaj se pumpe tiče vjerujem da su dobre,ali opet to mi je previše novaca,ti barataš ciframa ko da svi imamo love ko u priči,moraš shvatiti da nemamo svi iste financijske uvjete,a ja da imam love za to imao bi akvarij od 1000 litara i nebi uopće tu sa vama raspravljao kaj da kupim i prođem povoljnije!

Baš bum otišel jedan dan do buzina pa da vidim kaj se tam nudi,čuo sam već za taj zoo shop ali nikako da odem tamo,samo da vidim kaj ima!

Kaj se tiče toga da ne gledam razliku od 500-1000 kuna,moram gledati je mi je to rata kredita za auto(1000 kn),pa tako ako moram birati između auta i jeftinijeg filtera definitivno će biti auto!Akvaristika je hobi,a meni taj auto treba i za posao i za ostalo!I ja sam poćeo sa 50 l,pa prešao na 90 l,pa sam sada na 230 l i ako ikada bude mogućnosti neću stati na 230,ali o tome kad bude mogućnosti!Hvala ti na savjetima sve to kaj si rekao stoji ali sam u situaciji da nemogu ići predaleko sa financijama,nažalost,jer treba sve poplaćat i od ostatka i živjeti!Još jednom Hvala!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #65 u: Veljača 04, 2008, 09:12:00 prijepodne »
Citat: činčo
moj akvarij od 500l danas vrijedi po crnom trzistu oko 12000-15000 kn

mozes malo napisati sta imas od opreme i sta si sve uvrstio u tu cijenu jer mi je malo previsoko za AQ od 500L?

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Veljača 04, 2008, 09:37:00 prijepodne »
I meni je bilo malo previše,ali nisam htio komentirati,ali bi me baš zanimalo isto kao i Mastina kaj sve ima od opreme i tako,onako čisto iz znatiželje da znam ako se ikada upustim u tako nešto!

Offline činčo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Veljača 04, 2008, 09:58:00 prijepodne »

Nema na cemu Domogoj,ali prije nego onda kupis Tetru otidji u buzin u javi se Marjanu rteci da sam Te ja poslao pa Ti mozda i da jos i jeftinije ako Ti se onaj najaci filter dopada on je malti ne fopija koja je slicna orginalu , a da o cijeni ne govorim, i djelovi su ti dosupni u svakom trenu,ako bas ne stojis pri lovi "kao i mi svi". Vjeruj mi i ja imam 3 kedita koji otplacujem svaki mj. i malu bebu koje je prije svega moram dati, ali htio sam ti reci da sam i ja tako gledao i n akraju popusio da prostis lovu, a vec sam mogao imati nesto posteno pri hizi, nego sam na kraju potrosio jos vise i kupio Eihem pro 3 -1600kn.

- Mastino : mozes malo napisati sta imas od opreme i sta si sve uvrstio u tu cijenu jer mi je malo previsoko za AQ od 500L?

Sto imam od toga:

1. Postolje od profila 4x4 s rukama 1000kn + ruke 350kn.

2. oklop postolja Iverica malo bolja + vodilica od 2m = 2200,00 kn + ruke posto je tako zeljela moja zena inace bi prosao puno puno jeftinije., bio na putu pa je zena bila gl. pri zeljama,a ja u novcaniku.

3. 150x50x65 + busenje 2 rupe OF, staklo 10 mm (1700,00 kn) +benzin i cestarina do Pozege cca 400,00 kn.

4.poklopac i okvir 1400,00 kn

5. druge lampe 150,00kn

6. marea 2 kom 900,00kn

7. pumpa zraka eheim 250 kn. + keramika za zrak 9,5€ (70 kn)

8. jegerov grijac 19,5€ (150kn) koji mi je sada riknuo nakon god. dana

9. kamenje cca 800,00kn os zoo villia. + mbm Lucko

10. filter eheim pro 3 1600,00kn + keramika posebno

11. crijeva+ sig. ventili

12. regul. palenja svijetla i pumpe 150,00kn.

13. mjesecina 2 kom 5€ (40 kn)

14. ventilatori + regulator na 12v 200kn

15. obloga OF s plastikom 250,00kn

16. samoljepljiva crna traka za obrub 86,00kn

17. kemikalije

18. ribe

19. biljke

20. ostale sitne gluposti kao toplomjer 2kom, razne gumice i priljeci za crijeva, regul protoka zraka itd.

sve skupa cca 12000,00 kn + filteri koji mi nisu bili po cefu koje sam prodao samo da ih ne vidim koliko su me iritirali, a ostali su mi 3 aq od 65l 180l razno razne pumpe itd.

Eto to TI je moj stari sve, i jos cu vjerovatno potrosit gledajuci morski, a vec sam ga mogao imati po ovom jel da?
----U meni se bore genij i budala.

Bojim se da pametniji ne popusti.-----

Offline dado-zg

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Veljača 04, 2008, 11:25:00 prijepodne »
Sve super,ali si zaboravio napisati cijenu za 500l vode.

Offline neznalica

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Veljača 04, 2008, 11:39:00 prijepodne »
Mislim da se počelo pretjerivati oko filtera… Govorimo o razlici cijene koja je gotovo pola filtera kojeg Domagoj22 želi kupiti.. Između navedenih modela razlike u filtraciji gotovo da i nema. Što se tiće dijelova, u navedenom Zoo dućanu ima sve potrošne dijelove, tipa gumice, cijevi, ventile, turbine itd.. A ako mu nešto osim toga ode može baciti filter u smeće kao i vi svoje Eheim filtere, jer je elektronika zalivena sa smolom..Osim toga pričamo o akvariju koji ima 230 litara…

Kupio sam preko foruma TetraTec EX 1200 star tri godine, super je radio pola godine i nisam imao nikakvih problema, čitajući na forumu pomislio sam kako je Fluval bolji, prodao TetraTec EX 1200 prijatelju i kupio Fluval. Nakon 10 minuta sam se razočarao, Fluval radi kao traktor, ne čisti ništa bolje.. A TetraTec EX 1200 koju sam prodao radi kao urica i to u akvariju od 500 litara. Nisam imao Eheim, ali računica je jednostavna, gotovo je duplo skuplji, a Domagoju za 230 litara ne treba i to je to..

Osim toga, možda mu neće trebati nu pumpa,jer Tetra dosta jako pumpa vodu i radi struju.
Domagoj22 najbolje ti je kada staviš filter pogledati koliku struju radi, a nakon toga se odlučiti za jačinu pumpe.

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Veljača 04, 2008, 12:35:00 poslijepodne »

Dilema oko filtera je gotova,odlučio sam uzeti Tetru i to je to,jednostavno je najbolji spoj okolnosti koje sija trenutno mogu priuštiti!

Kaj se tiče pumpe ostati će mi iz Caymanovog filtera pumpa koja pokreće unutarnji filter koji jako dobro radi i nema nikakvih problema,e sada samo neznamdali je ta pumpa dovoljnojaka,a piše na Ferplastovoj strasnici da je jačina pumpe 12,0 W ili protok 900 l/h,ako je to ok onda imam pumpu!

Offline dado-zg

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Veljača 04, 2008, 13:11:00 poslijepodne »
Dobar izbor sto se tice tetratec ex 1200.Imam je i ja u 200l akvariju i super radi.
Mislim da ce ti protok biti preslab za ciklide,pa dodaj jos jednu vodenu pumpu ( marea,power head) neces pogresiti.

Offline neznalica

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Veljača 04, 2008, 14:45:00 poslijepodne »
Domagoj22, imaš u oglasima polovnu TetraTec EX 1200...

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Veljača 04, 2008, 18:22:00 poslijepodne »
Da znam vidio sam,a i Karlo mi se javio i ponudio mi je filter koji prodaje,ali malo sam raspravljao o toj opciji sa dragom i došli smo do zaključka da bi ipak uzeli novi filter,kad već idemo u takvu investiciju onda bi išao na novo!Ne kažem da je filter koji Karlo prodaje nije dobar,ali uzeti ćemo na rate pa novo!Svakako hvala na pomoći!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Veljača 05, 2008, 11:20:00 prijepodne »
Dali mi neko može reći gdje bi mogao nabaviti pijesak zasvoj budućiMalawi,gdje bi to bilo najpovoljnije uzeti!Konkretno uzeo bi svijetli pijesak granulacije 0.3 ili 0.6!Pa ako netko zna gdje ga mobu nabaviti molio bi da pomogne!Hvala