Stafeta mladosti, zapela...

Kako je krenulo, bice da je doslo do neke postene greske u startu, pa ce se sve vratiti na pocetnu poziciju...

Naime, mladi tata je trapavko najveci, pa sam mu morala pomoci.
Po Zirovoj preporuci odmah sam prebacila jajasca u "kucicu", ali su ona od siline njegovog ventiliranja kroz pola sata opet bila vani.

Onda sam ga do navecer pratila, a on je mic po mic isao za jajascima i ventilirao kao blesav. Citavu noc isto tako... (Primjetili ste da ja ne spavam...

)
A onda ujutro sok. Trazeci ih, toliko je podigao sljunak da ih je zakopao!

Sreca vidjela sam jedan kraj hrpice, lagano zavukla ruku i posto su jos medjusobno slijepljena izvadila sve i stavila u mrezicu, drito na ispust filtera.
Ocito to nije bilo dovoljno i danas vidim da unutra stoje ona neoplodjena jajasca. Ne bi to bio problem da mi se nije ucinilo da vidim budj.
Uglavnom, izvadila sam ih i pazljivo odstranila. Kad sam ih vratila muz me uvjeravao da mi se to zapravo pricinilo i da je to samo opticka zackoljica. Naime, staklo koje nisam ribala 10-ak dana (imam cetiri rucice, koje svako malo nesto ribama pokazuju) + pokoja algica na unutarnjoj strani stakla + mrezica + moj vid = 50 : 50 % sanse da je bilo tko od nas dvoje u pravu.
Uglavnom, poslije tog odvajanja praznih opni za svaki slucaj sam stavila ogromni rasprsivac ispod mrezice i sad jajasca doslovno surfaju...

Da li da za svaki slucaj kupim ono sredstvo protiv plijesni? Je li sada vec kasno? Kako ono utice na bilje?
I eto tako, sad cekamo i grizemo nokte... Javim se kod prvih promjena...
Ako sam dobro zapamtila treba im 7 dana za izlijeganje, a danas je tek 3...
Moram malo OT. Upala sam od smijeha danas mojoj velikoj djevojcici.

Pita ona mene: pa dobro vise kad ce se roditi te ribice? Ja velim: pa ni seku nismo rodili isti dan! A ona ce: kako nismo, navecer si otisla u bolnicu, a ujutro mi tata rekao da imam seku, a vec drugi dan ste bile kuci...

Sunce mamino logicko...
Edited by: Ninina mama