Iv@n@, nadam se da ce ti ovaj tekst jos malo pomoci...
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=155&Itemid=124No, mnogo ljudi mi je reklo da se ancistrusi ili mrijeste ili ne mrijeste i da ih je jako tesko stimulirati. Sreca dovoljno ih je dobrovoljno raspolozeno za razmnozavanje...

Moji maleni su me prekjucer pravo prepali. Naime, posto su postali tako strasno prozdrljivi, salata u toku noci ostane sva u zilicama. Naravno mnogo jela, znaci i mnogo kakanja pa zadnja 3 dana svakodnevno usisavam i mijenjam oko 2l vode. Naravno prethodno ju zagrijem na njihovu temp.
E sad, vise kakanja znaci vece prljanje filtera. I u jednom mometnu nedostaje mi sum koji pravi filter dok izbacuje zrak, mreskajuci povrsinu. Pogledam, kad moj filter totalno zacepljen, protok uzasno los i samim tim nema velikog mreskanja povrsine te razmjene plinova.
Ono sto me prepalo je bila mala vojska ancica poredanih ko sardinice uz vodeni rub pri povrsini. Glava gore, repic dole i normalno to je bio znak da im fali zraka... Doslovno su svi visili tako... Naravno nije bilo vremena za slikanje, nego sam odmah upalila zracnu pumpu, a onda ciscenje filtera...
Ajme, koja je to zmazanoca... Uf... Tako strasno ljigavo, zeleno! Ma

!
Poslije toga su dobili prve spirulina tabletice i ujutro su me iste docekale. A malci radje glodju plastiku, nego nju... No, veceras dobise tabimin tableticu i zbog neobjasnjive sile svi "u rikverc" dopuzase do dijela gdje se tabletica rastapa i uzivase u novim krasnim okusima...

U roku od 2 sata ocistili su sve do zadnje praske...

I da, jucer sam ih mjerila i imaju 1,5cm...

Imam nove slicice od jucer i danas: