Evo nadam se da će se u moru postova pročitat i ovaj moj mali postić

Bilo bi interesanto da si priložio foto refugiuma, tojest sump-a.
Uglavnom, po meni najisplativije svjetlo bilo bi ti t5 24W obična daylight lampa, jedan komad ti je čist dost sa adekvatnim reflektorom... ako staviš 2 lampe - još bolje!
Također imaš u gramatu neke male komplete sa T5 lampama, ali su cca 100kn komad - dosta zgodno riješenje isto, ako nisi vičan DIY projektima.
Ako planiraš držat koralje, i te lampe će držat vodu, samo će ti boje koralja biti loše... ali u biti za zooxathelle će bit OK!
Lampu možeš spojit na DIY prigušnicu iz šparne žarulje... ako ti treba, da ne kupuješ, imam ja viška pa ti mogu i poklonit... moraš se igrat samo sa lemljenjem.
Što se algi tiče, ja bi osobno stavio spageti algu, pa čak i caulerpu... iako caulerpa može otić sexualno, nije je loše imat, no onda moraš znat da ti makroalge vuku žebelezo iz akvarija van, pa ćeš možda u jednom trenu i to trebat dozirat ukoliko ćeš htjet na svojim SPS koraljima ljepu zelenu farbicu...
Algu možeš od kolega reefera nabavit, a ima ih sad i u dućanima u ZGu, mali pelcer ti je čist dosta.
Ja nemam refugium sa algama, moj je bez svjetla, pa ti nemam za dati.
Eto, hope it helps...