Kolovoz 17, 2025, 16:50:15 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Uskoro!!  (Posjeta: 5920 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Uskoro!!
« Odgovori #25 u: Listopad 09, 2007, 17:40:00 poslijepodne »
Da ne bi ispalo da je tu rijec o samo jednoj pumpi pa da je doslo do nekog neocekivanog problema sa 1 pumpom , ne tu je rijec od vise setova i sve su nakon popravka radile 5 minuta .Na pominjem da je to bio treci popravak. Sve zajedno su tri puta slane na popravak ,svaki put bi se cekalo par mijeseci da se poprave i svaki put bi radile sve krace i krace .
Smijesno da nije stvar o par tisuca eura vrijednim tunze setovima.

Offline Damir1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Uskoro!!
« Odgovori #26 u: Listopad 09, 2007, 20:50:00 poslijepodne »
Ajme,zaboli me glava!
Otvorija sam pandorinu kutiju!
Kad bolje razmislim,puvat ću na slamku u akvarij.
Najjeftinije rješenje,ne kvari se i imam sam sebe stalno pod kontrolom!

Iz Dioklecijanovog grada!

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Uskoro!!
« Odgovori #27 u: Listopad 09, 2007, 21:17:00 poslijepodne »
Imam i tunze nanostream 6045 i resun wavemaker i zadovoljan sam sa oba dva proizvoda. Što se tiče cirkulacije nebi ništa komentirao jer te dvije pumpe + povrat iz sumpa (3500 l/h) prilično dobro mi miješaju more u akvariju. Jedino što bi trebao spomenuti je da se wavemaker ipak malo čuje kod najvećeg "vala" (15 000 l/h). Ovo je testirano oko 2-3 sata ujutro kad je oko mene potpuna tišina. Ovo spominjem samo radi onih kojima bi akvarij bio u spavaćoj sobi, meni je u dnevnom boravku i preko dana se uz TV, računalo i ostalo to lagano brujanje ne čuje.....

Offline blue

• Punopravni član
Uskoro!!
« Odgovori #28 u: Listopad 10, 2007, 23:22:00 poslijepodne »

Jesi imao priliku usporedit jačinu streama maree, tunze (nano i classic modela) i ovog resun wavemakera?? kakvi su tvoji rezultati, ako može tvoje objektivno mišljenje?
Wavemaker vjerojatno ima slabiju snagu nego tunze,nisam mjerio ali pretpostavljam da nema 15 000 lit/sat ,opet mogu biti u krivu i da ima. S druge strane me uopce ne interesira da li ima manji protok od deklariranog zbog toga sto marea 10 000 sa kontrolorerom dode skoro 3000 kn a wavemaker 800 kn , tunze dode malo manje ali jos uvijek mogu kupiti 3 i pol wavemakera za njegovu cijenu i imati 100 puta bolju cirkulaciju nego sa jednim tunzetom ,s time da tunze ne bi vise kupio da kosta 20 kn
Osobno sam se iznenadio kad sam vidio wavemaker ,kao sto sam rekao vizuelno je ljepsi od tunze smeca, koristi 12 v tako da nema opasnosti od kratkog spoja ,odlicno je napravljen (covijek ne ocekuje takvu kvalitetu za tu lovu pogotovo kad cita kako je stream pumpe tesko napraviti ..truc truc bla bla ) i za razliku od nekih pumpa cak i radi bez problema. Ja nisam cuo nikakve zvukove od wavemakera ,cak sam i ruku stavljao na izlaz da vidim da li uopce radi .

Da li postoji mogućnost da mlaz nije jednak deklariranom?
Kad kažeš nježan... pitanje je kako takav stream reagira u gusto zasađenom sps akvariju, što misliš?
Postoji kao sto sam rekao,ali posto nisam mjerio ne mogu potvrditi da li je protok manji ili veci od deklariranog, na kraju krajeva nije uopce bitno jer daje odlicnu cirkulaciju.
On daje odlicnu cirkulaciju sasvim dovoljnu za bilo koji akvarij ,ako vlasnik misli da je nedovoljan 1 komad uvijek moze kupiti drugi ili treci i jos uvijek mu je jeftinije .

Kako misliš bolje dizajniran, manji je ili ?
Da,po mom misljenju ljepsa je od tunzeta i to puno

Offline Reef

• Novi član
  • *
Uskoro!!
« Odgovori #29 u: Listopad 13, 2007, 16:07:00 poslijepodne »
ja imam 6025, 6045 i 6055 od nano streamera, 6045 zna biti lagano bucan, 6025 je odlicna pumpica za nano akvarije i nema sta raditi u akvarijima preko 200lit po mom misljenju, 6055 e to je vec sasvim druga prica, stvarno odlicna i tiha pumpa, moze se stelati od 1000 do 5500lit/sat i kad se stavi na maximum zbilja drma i njise sve u mom cube akvariju !!!! ali cijena je 160 eura

Offline Damir1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Uskoro!!
« Odgovori #30 u: Listopad 17, 2007, 21:07:00 poslijepodne »
Evo tek usput,danas sam montirao ormarić iznad akvarija u koji dolazi sump.
Za koji dan počinje montiranje sumpa,filtera u njemu....
Uglavnom,počinje.....

Iz Dioklecijanovog grada!

Offline croreef

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Uskoro!!
« Odgovori #31 u: Studeni 02, 2007, 22:21:00 poslijepodne »

Dragi moj Blue, ne mogu a da ne napisem dvije rijeci u obranu firme Tunze koju si tako popljucao da ne bi ni najgoreg neprijatelja !!!

Da ne bih duzio sa pricom dati cu samo dvije cinjenice provjerene 100%.

Prvo da je prva pumpa Turbelle napravljena dok jos nisi ni bio rodjen, i da nije bilo familije Tunze i njihove firme puno toga bi jos trebalo napraviti u akvaristici !

Drugoi najbitnije, nove pumpe Tunze kao zamjenaza tvoje pokvarene znas i sam gdje su i zasto ih nikada nisi preuzeo, ali to bi sam ako si frajer mogao objaviti na forumu, a ne pljucati po drugima !

No hard feelings Blue , ali trebaneko i braniti Tunze koja je sigurno jos uvijek jedna od najvecih i najpriznatijih firmi u akvaristici u svijetu, te sigurno ne ovisi o misljenju jednogakvarista koji ih je u odredjenim okolnostima zamrzio !

Pozdrav, Mirko

Offline blue

• Punopravni član
Uskoro!!
« Odgovori #32 u: Studeni 02, 2007, 23:54:00 poslijepodne »

Nisam ih preuzeo zato sto su dosle nakon6 mijeseci a ja sam u meduvremenu covijeku kupio nove jer covijek nije vjerovao da ih tunze nije u stanju popraviti u toliko dugom roku. Kao sto sam rekao ,po mojem misljenju tunze je smece i tesko ce mi se misljenje promijeniti nakon svega sa tom firmom.
A ocigledno i koriste tehniku od prije mog rodenja koliko im se kvari.

Offline croreef

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Uskoro!!
« Odgovori #33 u: Studeni 03, 2007, 00:01:00 prijepodne »

Kupio si mu nove, koje nove Tunze?

Mislio sam da ih je i on zamrzio te kupio wavemaker !

Naravno, ti si uvijek napredniji od njih sa robom iz PRC a !

Laka ti noc Blue i misli na mene !

Offline blue

• Punopravni član
Uskoro!!
« Odgovori #34 u: Studeni 03, 2007, 00:02:00 prijepodne »
BTW tko god hoce neka kupuje tunze i ostale pumpe renomiranih firmi po par tisuca kuna , to je individualna odluka svakog kupca, ja od kada sam vidio kako radi wavemaker i koliko kosta nema sanse da ih kupim jer wavemaker je perfektan proizvod za svoju cijenu.
I legalno je uvezen te sam legalni distributor za njih. I covijek mi se uredno javi na bilo koji moj upit za razliku od tunzeta koji glumi tko zna sto .

Offline blue

• Punopravni član
Uskoro!!
« Odgovori #35 u: Studeni 03, 2007, 00:07:00 prijepodne »
Ne kupio sam mu tunze jer sam mu dao garanciju na njih i to mi je bila obaveza. A wavemakera je otislo vise u 2 sata nego tunzeta u 4 godine jer ga svatko moze priustiti i dobiti perfektnu cirkulaciju u akvariju, a ne da daje ogromnu lovu za kilo plastike, lol pa za cijenu tunze pumpeu klasi wavemakera ( do 15 000 lit/sat sa kontrolorerom ) se moze kupiti plazma televizija , sad kupci napokon mogu imati i dobru cirkulacijsku pumpu i plazmu za istu lovu .
Naravno da sam napredan, uvijek bio.