Ma svi smo mi pomalo

Ma super smo, bas nas briga...

Nego evo divne novosti... Opet imamo "maje, maje bibice"...

Po mojoj slobodnoj procijeni gupije...

I to od onog jalovog para sto se nikad nije izmrijestio za vrijeme koliko su kod mene (6 mjeseci)... Odbijam mogucnost da jesu, a da su malci pojedeni prije nego smo ih uocili, jer u tom slucaju nikada ne bi prezivjeli ni platiji... Mislim da su gupiji, jer su platice jos uvijek debelo debele... Imam osjecaj da ce prsnuti.

Osim toga malci su sivi. Nemaju ni trunkicu one zuckaste obojenosti... Istini za volju iz prethodnog mrijesta, jedan malac je bio bas takav, a sad sa 2 mjeseca starosti je zuti...

Ali sad je svih 8 komada (koje je spasio rogolist i jos pokoja pocupana biljcica koja je plutala) sivih... I cini mi se da su mnogo duzi u odnosu na dosadasnje bebe platije... Oni su bili kraci, ali visi...
I tako karantenski akvarij je opet u funkciji...

I sad slatke muke... Paleatusi mi se opet pocinju ganjati, zenkica se deblja, a ja nemam vise slobodnih akvarija...

Palo mi je na um da njih prebacim u neku veliku teglu sa aeracijom... Nisam bas ovih dana za nova financijska ulaganja, pa... Ili da stare male platije ubacim u veliki aq, pa ove malce u malog caymana, a onda paleatuse u ovaj plasticni...
Ne znam vidjet cu...
Ajme... Sad sam pisala gornji dio posta i odjednom ugledam kako neki od ovih mojih "velikih" riba ganjaju jos jednu malu... Uf... Nikad mi se nije desilo da to vidim na svoje oci... Sva sam se najezila.

Uglavnom mrezicu u ruke i upecam jos 5...

Pa napisem prethodni pasus i opet ugledam malce... I opet mocenje...

Uglavnom sad ih mogu prebrojiti 19... Mozda ih ima i vise... Zabrojala sam se...

Voda je u odnosu na jucer stvarno bistrija... Sad se samo pitam da li je to sto sad vidim zamucenost vode ili je mozda problem u sirini akvarija i gledanju kroz njega. Vjerojatno ima i jednog i drugog, ali mi se ovaj pomak jako svidja...
Evo i slikice kad ih je bilo 12...

Oprostite na kvaliteti slikica...
Uf... Eto opet ja pricu razvezah...

Sory!