Srpanj 18, 2025, 23:31:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako sam dobila caymana 110...  (Posjeta: 38496 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Kako sam dobila caymana 110...
« Odgovori #125 u: Rujan 14, 2007, 09:06:00 prijepodne »

Ministrova je ideja sjajna - treba je "kupit", ali, kakokažeš, za to treba malo veći akvarijić. Mislim da je i pregradica OK. Probaj stavit naopako u akvarij i košaricu od bilja - bebe se nutra sakriju, a "zločestići" ne mogu do njih. Kad bebe narastu da ne mogu unutra, onda su već dosta velike da ih više nitko neće ozlijediti...

Za CO2 ne znam...

E, a panj bih ja držao, bez obzira na vanjsku temperaturu još barem tjedan dana - namakanje je namakanje...a kad se skrama počne stvarat, nije nikakva frka, samo je pokupiš papirnatim ručnikom, ili promijeniš dio vode. A onda (recimo, slijedeću subotu) - buć! Pa što Bog da!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #126 u: Rujan 14, 2007, 12:47:00 poslijepodne »
Ko ce to docekat moj Babyboom...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #127 u: Rujan 14, 2007, 12:53:00 poslijepodne »

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #128 u: Rujan 14, 2007, 12:57:00 poslijepodne »
Pogodi!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #129 u: Rujan 14, 2007, 17:47:00 poslijepodne »
Nisam izdrzala... (Ja karaktera... ) Morala sam nesto prckati po akvariju.
Ispremjestala sam pecinicu i neke biljkice. Sacekacu onda jos 7 dana pa kad ubacim mopan onda cu ostalo sto bude smetalo.
Uglavnom Nini se vise svidjala stara postava, meni nova... Slikacu veceras pa staviti slikice...
Mik-Mik se odmah odusevljeno preselio u pecinicu... Ostale ribe mi se ne cine istraumirano. Svi su se sklonili oko filtera dok su moje ruke bile unutra, i cim sam zavrsila, krenuli su u istrazivanje... I odmah mi iscupali jednu malu cabombicu... Ona bacopa me sad pravo nervira. Vidi se citava i ruzna je. Kad budem rjesavala ostatak biljcica nju cu podsisati i vrhove ostaviti, a ono golo i unakazeno ispod ide u kantu.

CO2 cini mi se ne radi svoj posao. Jos nisam testirala vodu (poslije stavljanja u pogon), ali vidim da izadje svega 6-7 mjehurica u minuti... Osim toga, rad difuzora mi nije jasan. Budem to slikala, mozda i snimim filmic da ne objasnjavam...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #130 u: Rujan 14, 2007, 19:56:00 poslijepodne »

Joj, e jesi karakter !

No, neka, treba tražit pravi postav akvača - prčkat dok (a to je uglavnom nikad ) ne dođeš do pravog stanja...

E, a za taj CO2 pitaj Dudu, ona je imala, a i sad je neki dan kupila novi - bila je jako zadovoljna!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #131 u: Rujan 15, 2007, 21:51:00 poslijepodne »
Evo me opet...

Danas sam upoznala jos jednog forumasa. Mikicu! Imam samo rijeci hvale! Hvala joj za biljcice, hvala za ajmonera, hvala za puzove, hvala za trud...
Ajmoner je samo cekao da mu okrenemo ledja i poceo je raditi. Bas je brzica. Taman takva riba mi je trebala da razmrda situaciju... A puzevi... Nikad nisam ni razmisljala da ih nabavim, ali sad su tu... I skroz mi se svidjaju... Veci je u vecem akvariju, manji u manjem. Veci je vrjednica kakve nema. Od podne se nije smirio... Nana se sva istopi kad mu vidi usta kako "njam-njam"... A Nini je divan, jer "on nije ko oni bezvezni morski puzevi. Ovaj zna i da pliva, a oni samo plesu." Izvodio je neke akrobacije cini mi se samo za njen nosic...
Mali puzic nije bio raspolozen za puno hodanja, ali vidjeti cemo ga sutra...

Platica je jutros bila skroz OK, pa sam ju danas prebacila natrag...

Uglavnom evo ovdje obecanih slicica...

Duda, molim te da obratis paznju na co2... Jel to treba sve tako biti? Kako da ubrzam proces bez dizanja temperature? Vise cega?

Na kraju su tri slicice iz malog akvarija. Koji nije tu ni za kakvo komentiranje!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #132 u: Rujan 15, 2007, 22:51:00 poslijepodne »

Veliki akvarij se super razvija .... bit če sjajan....samo polako!Još kad bućneš panj! Ajjjj---

Drago mi je za ribicu! Super da je ozdravila!

A mali mi je presladak - sad je stvarno sve sjelo na svoje mjesto. Hoćeš li ga ostaviti tako, ili imaš neke grde planove za njega?

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #133 u: Rujan 16, 2007, 12:59:00 poslijepodne »

Citat: Ninina mama
Evo me opet...

Danas sam upoznala jos jednog forumasa. Mikicu! Imam samo rijeci hvale! Hvala joj za biljcice, hvala za ajmonera, hvala za puzove, hvala za trud...
Ajmoner je samo cekao da mu okrenemo ledja i poceo je raditi. Bas je brzica. Taman takva riba mi je trebala da razmrda situaciju... A puzevi... Nikad nisam ni razmisljala da ih nabavim, ali sad su tu...

Na kraju su tri slicice iz malog akvarija. Koji nije tu ni za kakvo komentiranje!

I meni je drago da sam vas upoznala ,nadam se da cemo jos imati slicnih susreta !
O velikom caymanu nemam sta reci ,puste zelje ,pusti snovi ! Mozda se i ja jednom prijavim da i meni neko ispuni zelju . Pusa svima, posebno curicama !

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #134 u: Rujan 16, 2007, 13:17:00 poslijepodne »
Kolegice dobro si postavila svu tu opremu za CO2.. nemoj ništa prčkati jer sve ti je dobro... meni je boca niže dole na ormaričujer ovaj mi drek za mjehuriče neče stajati na staklu jer m ise priljubnica stalno odljepljuje...sve ti je potpunou redu...Nažalost nebih ti znaal reči šta znači ona kesica pod B.. toi mene kopa... Šta se tiče mjehura... kako pojačati... ja nisam ništa kod sebe dirala.. bitno mi da znam kolika mi je koncentracija CO2 u vodi... no znam da su neki kolege govorili da smjesa se može napravit " jača" pa i ja sad švrljam po forumu tražeći omjer... i da se može dodatno kupit ljestvice ili spirala... čuj s tim smjesaam nisam kemijala.. ali malo su skupe ove ABC pa se mislim da sama to uradim.. ali velim neznammjeru... treba malo pogledati pod uradi sam.. samo tko če mi dat tooliko vremena...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #135 u: Rujan 16, 2007, 15:22:00 poslijepodne »
Duda i ja imam isti problem s tim priljepkom, ali i kad se odlijepi visi na istom mjestu onako u zraku. Nadam se da to nije problem. To je jako lagano. A jesi vidjela da na uputstvu pise da je najbolje da se zalijepi dvostranom folijom...

Evo upravo sam kontrolirala vodu...
Uspjela sam nesto malo supustiti pH. Bio je oko ili veci od 7,5 (dotle imam skalu), a sad je malo tamniji od 7,2. Odokativno mislim da je 7,3...
KH (10) i GH (11) stoje...
Na moju veliku radost amonijaka nema, a nitrati su negdje na drugoj decimali... Ma nisam sigurna niti da ih ima...
Dakle Duda od velikog snizavanja pH nema nista.
Odlucila sam pustiti jos tjedan dana aktivni ugalj (zbog mutnoce) i co2, a poslije staviti smolu i poceti gnojiti, i naravno ubaciti onaj panj...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #136 u: Rujan 16, 2007, 15:50:00 poslijepodne »

Kolegice ja sam tii prije napisala da sam ja to riješila sam granulama treseta i CO2.. i jedno i drugo... poslje kad mi crko ferplast ph mi opet skočio... i imaal sam onaj tetrin koji nije ničemu... pa sam riješavala biotrixom " tekuči treset" i opet mi se stanje sredilo... i sve opet došlo na svoje... i nakon izvjesnoga vremena opet uzela ferplast i promjenila dio vode oko 30% da mi nebi ph ful pao... jer biotrix je bio uaq vodi... i stavila u funkciju... nakon nekih cca 24 sata tako negdje počeli iči mjehuriči... ja sam nakon 2 dana išla ponovno testirati imalo mi bio ph nizak nešto maaalo ispod 7.. jer biotrix je još žario i palio.. pa sam opet promjenila malo vode ma oko 10% i evo sad opet cjelo vrijeme na neutral 7... rekla sam ti i prije da CO2 ne može sve sam iz iskustva ti velim kolegice draga ne napamet... jedino da sam tad imala ovaj filter šta sad imam onda bi mogla napucat još granula treseta pa nebi trebao nit CO2 nit biotrix.

Pošto uprijašnji preljevni filter granula tresetaje moglo maaaalostat CO2 ferplast umro, terin za ništa,morala sam biotrixom...

A koliko znam ti treset nemaš ili ...? ako ne naarvno da nemožeš rušit ph jer nekiseliš vodu a ponavljam CO2 ne može sve sam... jedino da ideš sa destiliranom vodom ili smolom.... Ako znaš način ja ču ti poslati treset u granulama... ni mi problem... neznam može li paketom...?Edited by: duda

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #137 u: Rujan 16, 2007, 23:31:00 poslijepodne »
Duda, hvala na ponudi. Probacu prvo s ovim sto imam, pa ako mi bude komplikacija, natjeracu ove "moje" da mi naruce biotrix ili treset. A ako ni to, onda cu gnjaviti tebe...

Ovaj moj komentar za snizavanje co2 je samo bio odgovor na tvoju opasku u pp da pazim da ne snizim jako pH...

Znam kako hoda to sa snizavanjem tvrdoce + co2... Ipak hvala sto si jos jednom napisala.
Mislim da se opet nismo skuzile... Ajd, nije vazno... Evo sad valjda jesmo...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #138 u: Rujan 17, 2007, 09:46:00 prijepodne »

Jeli ti se bistri ta voda više pobogu...? a šta se tiče granula ili biotrixa pak nema frke ako treba...a mogu ti malou "paketu"moje aq vode "poslati"odaberi šta češ... "nedam sve"i znaš da sam bogte cjelu noč sanjala tvoj aq iCO2...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #139 u: Rujan 17, 2007, 13:25:00 poslijepodne »
..... joooooj ......

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #140 u: Rujan 17, 2007, 18:03:00 poslijepodne »
Opjosti, opjosti, opjosti...

Nadam se da nije bilo nikakve eksplozije...

Pusati ti velika za pretrpljeno mucenje...

A voda? Hm... Jos nije ono kristalno bistro, ali nije ni onako kako je bilo...
Jucer smo imali promjenu vode, pa je sad opet bolje...
Tako da vjerujem sve ce to doci na svoje s jos kojom promjenom...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #141 u: Rujan 18, 2007, 08:57:00 prijepodne »
Ajme, djevojke......blago vama....a ja mislio da sam samo ja opičen!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #142 u: Rujan 18, 2007, 15:45:00 poslijepodne »
Ma svi smo mi pomalo Ma super smo, bas nas briga...

Nego evo divne novosti... Opet imamo "maje, maje bibice"... Po mojoj slobodnoj procijeni gupije... I to od onog jalovog para sto se nikad nije izmrijestio za vrijeme koliko su kod mene (6 mjeseci)... Odbijam mogucnost da jesu, a da su malci pojedeni prije nego smo ih uocili, jer u tom slucaju nikada ne bi prezivjeli ni platiji... Mislim da su gupiji, jer su platice jos uvijek debelo debele... Imam osjecaj da ce prsnuti. Osim toga malci su sivi. Nemaju ni trunkicu one zuckaste obojenosti... Istini za volju iz prethodnog mrijesta, jedan malac je bio bas takav, a sad sa 2 mjeseca starosti je zuti... Ali sad je svih 8 komada (koje je spasio rogolist i jos pokoja pocupana biljcica koja je plutala) sivih... I cini mi se da su mnogo duzi u odnosu na dosadasnje bebe platije... Oni su bili kraci, ali visi...
I tako karantenski akvarij je opet u funkciji... I sad slatke muke... Paleatusi mi se opet pocinju ganjati, zenkica se deblja, a ja nemam vise slobodnih akvarija...
Palo mi je na um da njih prebacim u neku veliku teglu sa aeracijom... Nisam bas ovih dana za nova financijska ulaganja, pa... Ili da stare male platije ubacim u veliki aq, pa ove malce u malog caymana, a onda paleatuse u ovaj plasticni...
Ne znam vidjet cu...

Ajme... Sad sam pisala gornji dio posta i odjednom ugledam kako neki od ovih mojih "velikih" riba ganjaju jos jednu malu... Uf... Nikad mi se nije desilo da to vidim na svoje oci... Sva sam se najezila.
Uglavnom mrezicu u ruke i upecam jos 5...

Pa napisem prethodni pasus i opet ugledam malce... I opet mocenje...
Uglavnom sad ih mogu prebrojiti 19... Mozda ih ima i vise... Zabrojala sam se...

Voda je u odnosu na jucer stvarno bistrija... Sad se samo pitam da li je to sto sad vidim zamucenost vode ili je mozda problem u sirini akvarija i gledanju kroz njega. Vjerojatno ima i jednog i drugog, ali mi se ovaj pomak jako svidja...

Evo i slikice kad ih je bilo 12...

Oprostite na kvaliteti slikica...

Uf... Eto opet ja pricu razvezah... Sory!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Piranha_boy

• Novi član
  • *
    • http://www.google.hr
« Odgovori #143 u: Rujan 18, 2007, 23:47:00 poslijepodne »
Ma sve OK          
Pirane su zakon!!!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #144 u: Rujan 19, 2007, 01:21:00 prijepodne »
Dragi je s vrata umocio nos da ih prebroji i lice mu je bilo nesto izmedju ovoga i ovoga ...

Kasnije smo upecali jos dvije... Ko zna. Mozda se sutra pojavi jos koja...

A ako i platice budu ovih dana... Sve mi se cini da cu aktivirati onu kadu u kojoj se kupa mopan... To je prijedlog zakonitog...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #145 u: Rujan 19, 2007, 10:42:00 prijepodne »

vidi se kak je tvojim ribicama "loše"!

Šire "nemoral" na sve strane...... kraj dvoje malodobne dječice...

Ma, super na bebicama (i meni se čini da bi mogli biti gupići, ali još su stvarno mali - i moja je zlatica tako izgledala kad je bila skroz beba)! Hej, pa ti ćeš postati pravi uzgajivač!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #146 u: Rujan 19, 2007, 12:38:00 poslijepodne »
Ma drago je meni sto je njima ugodno, ali bas bi mogle odvadit malo... Kud cu ja s ovim ribama. Svaki put sebi kazem da cu ih ostaviti pa sta bude... Ali...

Evo i platica koja je bila na lijecenju je ispuhala. Upravo sam ulovila 5 malaca, od kojih za jednog sumnjam da je "jucerasnji"... I vidim jos dva, ali ih ne mogu uloviti. Pored filtera su... Ma docekacu ja njih. A osim toga i druga platica ce ako ne danas onda sutra... Jesu se uskladile... (Ko je sad zloco...)

Jutros sam prvi put ubacila jednu tableticu za ribe dna po danu (jer sam sinoc zaboravila). I necete mi vjerovati... Mik-Mik ju je uzurpirao. Sa onim svojim velikim ustima gotovo ju je progutao. Onda sam ubacila jos koju spirulinicu i jos jednu ovu tableticu za ostale ribice (prva je i bila namijenjena njima). Ajme radosti... Sve se prasilo... Bas je bilo dinamicno... Cak ju je i puz namirisao, ali drugi su bili brzi... Ipak je on samo puz...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #147 u: Rujan 19, 2007, 12:42:00 poslijepodne »
Ma cestitam i ja a nemojte se bojati mozete uvijek u dom staraca dati te malce ali kad malo narastu da ih ne pojedu one tamo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #148 u: Rujan 19, 2007, 14:46:00 poslijepodne »

Eto, kolega riješio dilemu s bebama!

Mogu si mislit kako to izgleda - kad moji morževi navale --- ja moram kupovati one serine male tabletice, jer svaki mora imati svoju tableticu da ne bi bilo rata , tako ćeš i ti morati, čini mi se! Ma, neka bubice papaju, pa će biti "jepe veike"

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #149 u: Rujan 19, 2007, 15:06:00 poslijepodne »

Kako vidim sve ide na bolje. Drago mi je da su ribice zadovoljne i sa njima i gazdarica i njena porodica. Mogu samo da zamislim koliko se decica raduju bebicama...

Ja isto mucim muku sa tvrdom vodom i velikim Ph, pa me interesuje nesto vise o tim smolama. Kako se koriste i koje su smole u pitanju?