Kod mojih nema pravila. Zapravo mi se cini da je vecinom bilo nocu... A ona platica je ispuhala jucer poslije podne...
Odgajaliste mi je ovih dana dobilo neku ljigu po staklima, nije ni cudo svjetlo 12h, a ni jedne biljkice, ni cistaca. Usisavam svaki drugi dan, ali ocito nije dovoljno...

Tako da sam jucer istresla vodu i filter (i sacuvala ju), a ribice jednu po jednu preselila u neki lavor. I konacno sam ih izbrojala: 49...

Oprala aq vodom, izribala spuzvicom i sve vratila... Mislim da su bile jako sretne ili im je bilo hladno.

Temp je spala 2 stupnja... Bas su ubrzale...
Inace su mi jako smijesne. Imaju dva tabora. Da ne kazem da imaju gornji i donji Parlament. Gupiji su u glavnom pri povrsini, a platiji pri dnu... A u sredini nikoga... Ma super su...

Osim toga i mopan je konacno zaplovio...

Pretumbala sam sve kako sam najbolje znala i umjela. Vodu sam prilicno zamutila, pa se sinoc nije uspjela razbistriti, a evo ni danas...

Kad bude doci ce i slicice...

Imam plan sta bih jos mogla izmijeniti, ali poslije 3 sata ruku u
vodi, moram napraviti odmor, a i do tad cu vjerojatno uspjeti napraviti
nesto za tepih da popunim ove prazne dijelove...
I da, glavom je zaplatila moja akvarijska ljubav:
cladophora. 4 sam rasporila i stavila na mopan. Nisam sigurna jel to
pravi potez, ali vidjet cu kad se voda razbistri... Za sad mi se cin OK...
A filter me je stvarno poceo nervirati. Znate
da sam ubacila dva komadica vate i aktivni ugljen u carapi. Jucer sam
cula neki ššš iz akvarij. Ja tamo kad nivo vode u zadnjoj komori, dakle
gdje je pumpa, je gotovo pao do nje same. I onda ona usrce malo zraka i
izbaci ga i to je bio taj ššš... Uf... I onda vadjenje tih mojih
dodataka... Sve na strku i frku... Sreca pumpi nije bilo nista... Skuzila sam da mi se ustvari poprilicno zaprljala prva mehanicka komora. Nesto kao taloznik... Mozda zbog toga sto mi se mahovina odvaja i onda dodje u filter i zacepi taj prvi plasticni odjeljak... Uglavnom sad sam skontala da tu pregradu treba cistiti svakih par dana, jer sam ju zadnji put cistila prije 7 dana...

Uglavnom dva minusa za ovaj filter... (Taj taloznik i losa mehanicka filtracija...)
Uglavnom sad je sve proslo i
nadam se biti ce OK. Danas sam planirala staviti
prvu turu smole, da pocnem spustati tu tvrdocu...