Srpanj 18, 2025, 23:26:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako sam dobila caymana 110...  (Posjeta: 38494 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bjelos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Kako sam dobila caymana 110...
« Odgovori #150 u: Rujan 19, 2007, 15:09:00 poslijepodne »
E cuvam ti jedan lep veliki Anubias, samo da znas.. Fino ce cucnuti kod tebe, ameni se ne uklapa u najnoviju koncepciju. Edited by: bjelos

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #151 u: Rujan 19, 2007, 22:09:00 poslijepodne »
Babyboom ja njima inace i dajem u odvojene kuteve aq tabletice. Ali danas sam mislila da se plekici nece izvuci iz svoje jazbine... A oni nanjusili slatko...

Veceras je Nana oponasala svog novog ljubimca: puša! On pase s jedne strane stakla, a ona s druge... Ajme... Pa ljudi ja vanjsko staklo odrzavam hemijom... Uh, kakva sam ja to majka!

Bjelos hvala na pohvali, a i veliko hvala za obecane travke...
Sto se tice smole poslacu ti originalnu uputu na pp, da ne zamaram ostale. Ja zaista vise od toga ne znam. A i mislim da nije neka velika mudrost. Sve lijepo pise. Samo me brine konstanta te metode. Ali kad isprobam javim...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #152 u: Rujan 19, 2007, 22:45:00 poslijepodne »
Zaboravih! Emisija pocinje u cetvrtak 27.09. u 21,25h. Nisam sigurna da je to "moja emisija", ali cu se raspitati...

Ej vi koji ne zivite u BiH. Imate li uopce u kablovskim sistemima ovu TV kucu? (NTV Hayat)

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #153 u: Rujan 19, 2007, 22:46:00 poslijepodne »
Evo opet! Grrr... Kad me jednog dana ne vidite da visim ovdje to sam pocupala zice od neta i zavrsila u pritvoru, jer se non-stop svadjam sa ovim iz odrzavanja...

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #154 u: Rujan 19, 2007, 23:03:00 poslijepodne »
Dobro, dobro kolegice... pročitali smo 2 puta...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #155 u: Rujan 19, 2007, 23:12:00 poslijepodne »
To si ti i nece vise niko...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #156 u: Rujan 20, 2007, 12:23:00 poslijepodne »
Ta bilo?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #157 u: Rujan 20, 2007, 13:52:00 poslijepodne »
Opet mi bio poludio net. Pa sam poslala dvije iste poruke...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #158 u: Rujan 20, 2007, 14:32:00 poslijepodne »
ovo če otić u OT ali ja moram reč...bebač s ovim ta bilo? me podsječa na one čovječuljke A je to... puknut ču...( izvini bebač)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #159 u: Rujan 20, 2007, 14:47:00 poslijepodne »

nece ici, nemije dalje...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #160 u: Rujan 20, 2007, 20:29:00 poslijepodne »
Ma smije... Ko ce zamjerit jedno MAMI... Dvije MAME... Admini nas garant i ne citaju... Sve mi se nekako cini da je ovo cakula medju prijateljima...

Ali evo da ne bude skroz OT... Dobra vijest... Danas nesto gledam akvarij i sve mi se cini da mu fali dlaka do po mom ukusu bistrog (kristalno)... U stvari sve sam sigurnija da ovo sto vidim ustvari problem tog gledanja kroz aq, a i dubine, te osvijetljenja...

I da opet smo bili u onom domu za stare... Pa na starom LINKu ima dodatih slicica.
 Oprostite sto nisu neke, bio je vec mracak, aparat idiot, a osvijetljenje prostorije uf...

Stanje u aq nije bilo dramaticno. Voda nema ni ž od onog žutog...
Biljkice mi se cini cak i rastu, i sve su na svojim mijestima osim kuge
koja je plivala... Ne znam samo od kog svjetla... Uglavnom probali smo
pomaci lampu i uspjeli je staviti iznad... Nasula sam cca 4-5kg
pijeska... I namjerno nismo nista poravnavali...

Od riba su nestali coridorasi, a tijelo jednog muskog gupija sam nasla...
Kupila sam im grijac. Bilo mi zao prosli
put kad sam pipnula vodu, bila mi je nekako zimasta... Sad mi se cini
da se i ona prostorija grije, i nije bilo tako strasno, ali kad sam ga
vec donijela i postavila sam ga. Za sad sam ga stavila tu gdje se vidi,
ali mozda bi se moglo kad se filter malo ocisti staviti tamo... Cisto
zato sto sad stoji knap pod onim pokrovnim staklom...

I eto, to je to...

Veliki pozdrav...

P.S. Vec je doslo sitno... Jos sutra cekam, a prekosutra mocenje...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #161 u: Rujan 20, 2007, 20:39:00 poslijepodne »

na strpljenju! Viš, kako se može izdržat...(rugala se sova sjenici---neću dalje---)

Ajme, a kad ga bućneš! Joooj! Molimo lijepo onda puuuuuuuno slika, u svim pozama!

Kod starčeka i nije tako loše - šteta za stradale ribice, iako bi se moglo očekivati i gore... Super! Grijač će trebati premjestit, ali nije neka frka - važno da je ribicama sad ipak stalna temperatura! A, kako veliš, biljke su čak OK - potvrđuju babymum kad poludi i kaže da će prestat titrat oko akvača i da će biti bolje (ne to slušat, naročito neiskusni kolege )

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #162 u: Rujan 20, 2007, 23:20:00 poslijepodne »
Nemojte me hvaliti! Mozda ga sutra bucnem...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #163 u: Rujan 22, 2007, 22:23:00 poslijepodne »

Sinoc me je opet snaslo nesto... Opet onaj masni film... Ovaj put mislim da je od malo previse hrane... Ne pitajte ko je kriv...
I evo mislim da se isplatilo sto je zracna pumpa tj. instalacije bila na dohvat ruke... Upalila sam mjehurice do jutros i nije bilo nicega. I naostrim se da cu danas ubacivati panj, ali daj ovo, daj ono, a onda i najljepse daj da iskoristimo sunce i moj panj se jos moci... Valjda ce sutra...
A ona platica se jos deblja... Stvarno mislim da je pre, pre debela... Zapravo mi ju je zao... Valjda ce sutra...

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #164 u: Rujan 24, 2007, 07:57:00 prijepodne »

Koliko ja znam obicno ujutro pocne mrijest ali mislim da nije pravilo neko jer mislim da su se kod mene zivorotke mrijestile u bilo koje doba dana, a mozda ako ima sunca jutarnjeg koje dopire do aquariuma, mozdaje topotakne da pocne mrijest.

Sretno u svakom slucaju!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #165 u: Rujan 24, 2007, 13:34:00 poslijepodne »
Kod mojih nema pravila. Zapravo mi se cini da je vecinom bilo nocu... A ona platica je ispuhala jucer poslije podne...
Odgajaliste mi je ovih dana dobilo neku ljigu po staklima, nije ni cudo svjetlo 12h, a ni jedne biljkice, ni cistaca. Usisavam svaki drugi dan, ali ocito nije dovoljno...
Tako da sam jucer istresla vodu i filter (i sacuvala ju), a ribice jednu po jednu preselila u neki lavor. I konacno sam ih izbrojala: 49...
Oprala aq vodom, izribala spuzvicom i sve vratila... Mislim da su bile jako sretne ili im je bilo hladno. Temp je spala 2 stupnja... Bas su ubrzale...
Inace su mi jako smijesne. Imaju dva tabora. Da ne kazem da imaju gornji i donji Parlament. Gupiji su u glavnom pri povrsini, a platiji pri dnu... A u sredini nikoga... Ma super su...

Osim toga i mopan je konacno zaplovio... Pretumbala sam sve kako sam najbolje znala i umjela. Vodu sam prilicno zamutila, pa se sinoc nije uspjela razbistriti, a evo ni danas... Kad bude doci ce i slicice...
Imam plan sta bih jos mogla izmijeniti, ali poslije 3 sata ruku u
vodi, moram napraviti odmor, a i do tad cu vjerojatno uspjeti napraviti
nesto za tepih da popunim ove prazne dijelove...
I da, glavom je zaplatila moja akvarijska ljubav:
cladophora. 4 sam rasporila i stavila na mopan. Nisam sigurna jel to
pravi potez, ali vidjet cu kad se voda razbistri... Za sad mi se cin OK...
A filter me je stvarno poceo nervirati. Znate
da sam ubacila dva komadica vate i aktivni ugljen u carapi. Jucer sam
cula neki ššš iz akvarij. Ja tamo kad nivo vode u zadnjoj komori, dakle
gdje je pumpa, je gotovo pao do nje same. I onda ona usrce malo zraka i
izbaci ga i to je bio taj ššš... Uf... I onda vadjenje tih mojih
dodataka... Sve na strku i frku... Sreca pumpi nije bilo nista... Skuzila sam da mi se ustvari poprilicno zaprljala prva mehanicka komora. Nesto kao taloznik... Mozda zbog toga sto mi se mahovina odvaja i onda dodje u filter i zacepi taj prvi plasticni odjeljak... Uglavnom sad sam skontala da tu pregradu treba cistiti svakih par dana, jer sam ju zadnji put cistila prije 7 dana...

Uglavnom dva minusa za ovaj filter... (Taj taloznik i losa mehanicka filtracija...)

Uglavnom sad je sve proslo i
nadam se biti ce OK. Danas sam planirala staviti
prvu turu smole, da pocnem spustati tu tvrdocu...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #166 u: Rujan 24, 2007, 14:19:00 poslijepodne »

bravo za bebe! A ta ljiga se normalno stvara kad nema filtera - od drekeca i viška papice.... Trebaš vidjeti koliko ljige naprave puževi tek!

Gupići su i inače ribe gornjeg dijela akvarija, pa mogu mislit kako izgleda ekipa ---- mali crveni dolje, a mali sivi gore (joj, da neko ne shvati krivo, mislim, sad kad je sve politika )....

Jedva čekamo sliku s mopanom! Super što si mahovine podijelila - ako se lijepo prime, biće loptica....

A filter - e, pa sad igraj opet neku nagradnu, pa ti se možda posreći jedan lijepi vanjski, tetrica, pa i eheim nije loš.... A do tad lijepo živce na štrik na balkon....

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #167 u: Rujan 24, 2007, 14:22:00 poslijepodne »

Probaj staviti izvana na usisnu granu u filter mrezicu koja ce sprijecavati mahovinu da ulazi u tu prvu komoru a ostale necistoce ce prolaziti kroz te rupice mreze.

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #168 u: Rujan 24, 2007, 14:52:00 poslijepodne »
Sto se tice tog masnog filma, mislim da je bitno i kojom hranom se hrane ribe. Dok sam kupovala onu najjeftiniju, kontam da je to sve isto, bilo je te masnoce i kod mene. Pa sam skupljala flasama po povrsini vode jer mi je bilo muka da to gledam. Sada imam Sera Vipran i nema te masnoce. Opet kada je aq u fazi formiranja zna se javiti nesto sto lici na vrenje kiselog kupusa, kad tek pocne da se kiseli.Ko ga je kiselio znace! To je normalno.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #169 u: Rujan 24, 2007, 15:09:00 poslijepodne »

Trebala bih onda nesto pricvrsititi na ovaj vanjski dio filtera... Prije komore 5... Moram malo skontat kako to uraditi, tj. pricvrstiti to. Zapravo on ima resetkicu kroz koju uvlaci vodu. I kad vidim mahovinu ja ju rukom pokupim, ali ocito ne sve... Osim toga, kad vracam ovaj dio sa plavim spuzvama uvijek izadje hrpa prljavstine na tu resetku...

Ta problematicna komora je ovo malo crno ispod plavih spuzvi...

Hvala na savjetu...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #170 u: Rujan 24, 2007, 15:45:00 poslijepodne »
Bjelos ja svoje hranim sa tetra pro vegetable, tetra pro, prodacov bloodworms i tubifex, tetra fresh delica (brine shrimps), i 3 vrste tabletica za ribe dna (sve 3 tetra)...

A sad tek vidim babyboom da velis kad nema filtera... Ma ja imam jedan mali spuzvasti filteric i on pokupi vecinu hrane ispod sebe, a ja usisam, ali eto opet...

Mislila sam prebaciti tamo jednog ancistrusa iz malog. Prosli put je bio tamo i sve je bilo ok. Nikad ove ljige... Ali vraga, ne da se uhvatiti ni jedan... Kad se naoruzam strpljenjem prebacicu ga...

Nego uhvatila me opet misao da prebacim ove male velike bibone u veliki aq. Kad komunalci odu spavati, a i ovih 5 odraslih zivorotki se umiri nekako mi aq dodje prazan. Sta mislite? Dok ih ne udomim mogu li ih prebaciti... Sad su velike oko 1,5 do 2 cm... Nesto mislim posto ih je 7 (jedna je netragom nestala) da ce se drzati u jatu i da nece biti problem... A onda bih mozda prebacila i ove moje dvije neonkice... A opet nov aq... Jooooj... Nisam ja za ovaj sport...

Dakle, sta mislite o prebacivanju platica? (Ajd budite na mojoj strani... )

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #171 u: Rujan 24, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
Samo neku mrezicu sa manjim rupama nego sto su ove njegove silikonom zalijepiti i to je to

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #172 u: Rujan 24, 2007, 22:52:00 poslijepodne »
Evo voda se nije najidealnije razbistrila, ali ipak skupih hrabrost...

Interesantno, uopce mi se ne svidja setup ovako na slikama. Ni slutila nisam da razlika izmedju zive slike i fotografije moze biti ovolika... Izmedju ostalog mozak mi danas bas ne radi, a i malo sam umorna pa nisam bas ganjala nabolju mogucu fotku... Ako vam se ne svidja, bas me briga...

U pogledu iz hodnika: lijevim uglom sam skroz zadovoljna, vidjecemo da li ce i biljcice biti... Desnim bas i nisam. Ustvari, ocekujem da obje ove biljcice dodju do povrsine, pa cemo onda zapravo moci komentirati... A u sredinu ako Bog da glossa...
U "najcescem" pogledu mi fali samo nesto nisko od sredine na desno (mozda iscupam kugu i pruzim glosu od jednog do drugog stakla) i onda cu biti zadovoljna. Bas mi se svidja kako se uklopila ova cripta u jednu "krivinu" panja... Sa desne strane imam okvir od ove gigantee, a nadam se slicnom i od bacope sa lijeve...
Strasno me nervira ova cijevcica od co2 pa cu ovih dana otici u nabavku barem zelenog crijeva...

Eto gledajte, kritikujte , savjetujte , hvalite ... Ali samo polako, imam slabo srce...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #173 u: Rujan 25, 2007, 00:16:00 prijepodne »

Ja bih izbacila usterianu. Zaklanjace ti svetlost ostalom biljkama (gloss posebno puno svetlosti trazi) a ima toliko jak koren da uzima hranu svim biljkama koje su u blizini. Ako pokusas za 15-ak dana da ga iscupas podici ces pola podloge. Ja probala...U taj cosak bi mogla da stavis Ludwigiu ili nesto crvenkasto.

Desna strana je prelepa, odlicno je cucnuo panj. Tu cevku ce sakriti bilje, ne brini. Kod mene je bacopa uspesno to zamaskirala. Mnogo mi se svidja akvarijum, prosto blista!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #174 u: Rujan 25, 2007, 08:57:00 prijepodne »

Meni se sviđa! Još kad se malo razraste bilje--- Jedino, kako bjelos kaže, usteriana zna bit "zločesta", ali mislim da, ako je redovito se gnoji tableticama pod korijen ili nečim sličnim, i šiša kad počne ludovati, može biti jako atraktivna.... Moja se prekrasno razrasla, unatoč kozama koje je pokušavaju popasti, tako da tvoja ima velike šanse!

Desni pogled je prekrasan!!!!

Budem još pogledao pažljivije - sad malo žurim - pa kad krenem kritizirat - uzmi nitroglicerin pod jezik¨

E, a za bebače možeš staviti košaricu od biljaka naopako, pa će se sakrivati nutra... A imaš i biljke, pa ako su pametni....Edited by: babyboom