Srpanj 04, 2025, 20:52:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako sam dobila caymana 110...  (Posjeta: 37900 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Kako sam dobila caymana 110...
« Odgovori #75 u: Rujan 02, 2007, 22:05:00 poslijepodne »

Sjajno! Ma, nećemo Nini kvariti veselje s imenovanjem ribica - mi imamo svakakva imena, al to su redom proizvod totalne zezancije. Jedino je Pamina i Figaro dobili imena zbog Mozartove godine, a Ares jer je bog rata, a ovaj je naš totalni mali ratnik...ostalo su ....uh....

Mislim da je pametno mališana premjestiti od nemani Balzarata - možda je ribac u rodu s Nessie? Jooooj , moram jedno od svojih budućih čudovišta tako nazvat - viš ideje!Dobro je da se mališa smiri i da mu perajice zarastu....pa će biti OK

Nemoj još žuriti sa ostalim ribicama - radije pričekaj još barem tjedan dana - bolje neko reskirat, da ne bi Nina i Nana bile razočarane!

No, sad očekujemo daljnja izvješća, lijepo molim----

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #76 u: Rujan 06, 2007, 02:43:00 prijepodne »

Evo sve hocu da se javim pa nikako. A to je zato... sto en znam kratko...
Uglavnom od zadnji put svasta novo.

Uglavnom uzivam u nocnom spijuniranju... Nesi (ukrali smo vam ime, jer po svemu sudeci ono je curica i nema smisla da se zove Stripi) i Mik-Mik su zbilja dvivovi koji ocaravaju... Toliko elegancije nisam vidjela ni na jednoj ribi... A tek koreografija... Kao da su profici. Neki dan me je Mik-Mik prepao. Nestalo nam struje (da, da i to se desava u jednom glavnom gradu), pa sam upalila svijecu kod racunara i s druge strane ih promatrala. Posto nije bilo struje ni filter ni pumpa ni racunar ni tv mi nisu zujali... I onda vidim kako Mik-Mik izlazi vertikalno na povrsinu i cujem jedan plup, ali poprilicno snazno... Prepao me je... Na prvu nisam skontala da je to on, dok nije ponovio... A onda drugi sok... Decko se poceo ukopavati u cosak koji niodakle ne vidim bas najbolje... Oh, da ste samo vidjeli tu snagu... Pa bocno, pa malom perajicom, pa legne, kao da mjeri, pa proseta, odmori se, pa onda opet. A za to vrijeme njegova gospoja posprema okolo... I na kraju (mog gledanja) ona dodje i usidri se u tu rupu, a ja u krpe. I kad sam legla kontam mozda su htjeli biti roditelji, al nisu mogli naci mjesto pa su pokusali tu. Ali obzirom da ima poprilicno podloge nisam sigurna da se moze dovoljno ukopati... Ne mogu nigdje da nadjem nesto za procitati o njihovom mrijestu... Ima neko nesto konkretnije?
Pecinu ne sljive ni 5 posto, pa sad smisljam kako da maknem pecinu
prema filteru ispod kojeg provode dane... (Ako nece brdo Muhamedu,
Muhamed ce brdu... )

Inace, taj veliki decko voli da se igra sa mjehuricima (koji rade samo po noci) i izlazom filtera... Uziva da se uhvati za njega i onda vijori na talasu... Surfa...
Sto se corica tice, kralj Triton dobio je kraljicu... Ispostavilo se da je Jack zapravo curica... I sad svi uzivamo u njihovim poljupcima, mazenju, pracenju... Ko zna mozda se odlucimo i na mrijest...
Sve u svemu toliko su nas odusevili svojim ponasanjem da sam u jednom momentu rekla, necu ubacivati vise nikakve ribe... Najvise su po dnu, ali bude ih i da plivaju ko "prave" ribe... I to ne rijetko... Ma pravi su genijalci... Bila sam se zabrinula kako izlaze na povrsinu i hvataju zrak... Ali onda sam procitala da je to instinktivno...

Osim ovoga jos se mucimo sa mutnom vodom. Bila sam stavila vatu umjesto one ugljene spuzve, jer mi je jedan lik rekao da ona nije bas kvalitetna kao pravi aktivni ugljen. I zaista mehanicka filtracija se poboljsala. Nestalo je onih malih cestica sto su lebdjele okolo, ali i dalje je mutna... Pa sam veceras izvadila tu vatu, jer je uzasno smanjila protok (bice da sam previse stavila) i stavila aktivni ugljen u carapi. Pa cemo vidjeti sto dalje...

Osim toga konacno sam uradila testove (uvijek nesto prece) i malo sam zbunjena...
Naime, GH u malom akvariju je 14, a u velikom 11... Nije mi jasno od cega... Moze mi neko pomoc? pH u malom je 7,2, a u velikom 7,5... U malom imam lozu koja jos boji vodu, pa nesto kontam da je to do nje, ali od cega je GH?

Uglavnom danas sam narucila co2 ferplastov (jedini dobavljivi, a i vidim dobre su kritike za njihov rasprsivac). CO2 boca je jos negdje u vidu magle, ali nadam se da ce i ona brzo okopniti...

Za smanjivanje tvrdoce sam kupila smolu, jer nisu imali treseta. Nesto
kontam co2 ce svakako spustati pH, a tvrdocu cu rijesiti ovako. A cim
je manja tvrdoca i pH ce se lakse spustiti... Zapravo namjera mi je
bila kupiti i jedno i drugo pa onda eksperimantirati, a
Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #77 u: Rujan 06, 2007, 12:08:00 poslijepodne »
Ako ti je voda i dalje mutna pusti aktivni ugljen unutra.. neka on to kemijski pročisti... i ako bi našla cycle bilo bi super...Dalje... šta se tiče smole... ako si je odlučila stavit buduči da nema treseta gledaj da je staviš na takvo mjesto di če moči da voda prolazi kroz nju... Smolu stavi u najlon čarapu obvezno... i svakako si kontroliraj GH da nebi bilo frke... ako ti GH bude ok onda vadi smolu van.. više ni potrebno je držati... ako je idalje GH visok onda zamjeni smolu ( ne zaboravi da mora bit u čarapi) nakon šta si regenerirala smolu... neznam dali to znaš.. možeš je regenerirati ( da nebi bacala) regeneriraš sa soli... dok to radiš ne vadi iz čarape nek cjelo vrijeem bude u čarapi... i nemoj da ti se smola osuši mora bit vlažna jer bude li se osušila više nemaš efekta i možeš je bacit... Edited by: duda

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Rujan 06, 2007, 12:36:00 poslijepodne »
E, sad se sjetih kolegice... koliko vidim misliš imati neonke.. znamo da vole mekšu i kiseliju vodu.. kako nema treseta u granulicama.. zaboravih ti reči da pogledaš tekuči treset konkretno Biotrix prodac.. odličan proizvod.. ja sam ga koristila... jer voda mi bila fuuuuuul tvrda... a tetrice unutra... imala sam šou... treset granule nisam mogla više stavit ni stalo u onaj prijašnji filter.. A krepao bio ferplast pa nije mogao pomoči tresetu da budu parametri kakvi su prije bili... a terin CO2i ja sam ti riješila dodavanjem biotrixa ( naravno postepeno) jedino ako ti ne smeta... voda bude poprilično žuta... i više žučkastija nego sa granulama... Edited by: duda

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #79 u: Rujan 06, 2007, 14:16:00 poslijepodne »

Pročitali mi vaše romane, kolegice drage.... Kakva spisateljska snaga.... Ah...

No, sad ozbiljno - za vodu je duda dala odlično objašnjenje - a glede ribica.... Stvarno je superiška kako se slažu mali-veliki beštijići--- I ništ za krađu imena - eto meni kumčeta i u Sarajevu! A to što vole bućkati po akvariju, to je potpuno normalno. Naša Pamina to naročito voli raditi kad se dobro najede...onda je po pet-šest puta gore-dolje, pa se malo odmori, pa onda opet.... Severus nikako da naraste malo više, da ga možemo staviti s njom, ali je tako beskrajno smiješan i blesast da možda bolje da ostane u drugom akvariju.... Naročito kad ratuje s gibicepsom Filipom !

No, priznajemo da baš i nismo nešto našli o mrijestu plehića, pa zaključujemo da bi trebao biti sličan kao u ancistrusa... Dakle, kad dođe do pogodnog trenutka, onda će već pećinica doć u prvi plan. Možda nije loše da je ne mičeš previše, odnosno, da im ostaviš prostora ispod filtera - vjerojatno im tamo paše strujanje vode. Pamina se jedno vrijeme jako durila što smo makli nutarnji filter, pa je onda jedno vrijeme stalno "visila" na usisu novog filtera, a sad je tek unazad mjesec-dva našla novo mjesto gdje se sakrije i pravi kukuc... Najljepši moj jumbojet na svijetu....!!!!

Eto, pišemo li mi i pišemo, a slikica nigdje - al kako uslikat te momente kad su najsmješniji....nema šanse...trebalo bi imat kameru 24 sata da se ovjekovječi njihovo igranje i bedastoće koje rade...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #80 u: Rujan 06, 2007, 17:40:00 poslijepodne »
Evo taman sam djela za komp da vam se izvinjavam za dugacko pisanje i onako nehajno pogledam u akvarij i primjetim kako mi nesto bode oci...
Pridjem blize i shvatim da su jajasca... Ali cija???
Evo vam par slicica koje nisu bas neke, jer mi se ruke tresu, a i voda je mutna, pa idiotski fokus, pa...
Uglavnom, pitanje je sta da radim? Kako da znam da su to oplodjena jajasca?
Skroz su bijele boje, kao sto vidite ima ih svuda, i izbrojala sam ih 39...
Sve se nesto mislim da to kralj hoce nasljednika , jer se plehici nisu mrdali danas...

Duda sa zutom vodom nemam problema, meni se svidja taj stih...

Bb&m cini mi se da je pecinica previse otvorena i da ju zbog toga ne koriste... Micanjem bi samo dobili zasticeniji prostor ispod filtera. Tu uopce nema protoka tj. jako je slab... Zapravo dobili bi svoja "vrata"... A svi ih volimo ponekad zatvoriti...

Eto odoh sad jos malo promatrati ovaj svijet...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #81 u: Rujan 06, 2007, 19:44:00 poslijepodne »
Hm, ne znam baš, nisam siguran... Žao mi je kaj te moram razočarati, ali meni to izgleda ko jaja od puževa... Onih malih dosadnih... Imaš ih možda? Nadam se da sam u krivu...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #82 u: Rujan 06, 2007, 21:01:00 poslijepodne »
Da i meni je to palo na um... Ali mi nije jasno ako do sad nisam vidjela ni jednog odraslog odkud jaja po cijelom aq?
Sad sam ih sva poskidala i stavila u mrezicu u akvariju tako da su potopljena...
Onako su kao guma i kao da nema nicega unutra, bjelo i mjestimicno providno...
Ipak mislim da cu ih preventivno srediti... Ako su puzici dobro je, a ako nisu bice drugi mrijest...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #83 u: Rujan 06, 2007, 21:31:00 poslijepodne »
Eh ,evo nije mi se dalo citati bas svaki odgovor ,al skontala sam da trazis aymonijera .Imam ja jednog ,ako ti je bas frka ...posudi'ce kolegica dok se ne snadjes .Meni je on trenutno skroz sam u jednom akvarijumu ,pa eto ...U petak sam u Sarajevu .Javi se na PP..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #84 u: Rujan 06, 2007, 21:52:00 poslijepodne »
Nisam siguran, ali ne čini mi se da su to napravili pužići....oni rade nekako više kao nakupine...Ja bih ipak probao staviti u mrežicu, ali tu mrežicu ostaviti u akvariju i čekati par dana da vidim što se zbiva, pa lako onda izvadiš ako nije dobro...

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #85 u: Rujan 06, 2007, 21:56:00 poslijepodne »
Hm... Meni su isto tak radili po staklu... To bijelo, poluprozirno, prazno... A ne znam, možda i nisu bili puževi...   Samo, kaj drugo? Neonke? Sigurno ne kod mene... Ili samooplođeni pleco? Možda...   A fakat ne znam... Aono... Ostavi u mrežici pa vidi...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #86 u: Rujan 06, 2007, 22:06:00 poslijepodne »
mmmm da, ko zna što je, al kako sam znatiželjna baba, ja bih tako - mrežica, pa da vidim kaj je!

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #87 u: Rujan 06, 2007, 23:01:00 poslijepodne »
U to ne sumnjam bebač moj da si ti znatiželjni babac....

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #88 u: Rujan 07, 2007, 08:11:00 prijepodne »

Ovo nisu jaja puzeva, mogla bi biti coridorasi da su se mrijestili.

Moras ih staviti, ako vec nisu propala, a mislim da jesu zbog boje, u zamracen aquarium.

Malo potrazi na Internetu ali mislim da odmah moraju u zamracenom biti, tako da nista od toga - nazalost, ali moram da cestitam to znaci da pandama pravo odgovara voda u aquariumu. Meni je kompletno jato pandi (6 komada) uginulo u 2 dana. Prvo izgubili brkove pa onda i zivot.

Ali nemoj gubiti nadu, kada vidis slijedeci put da je debela zenka pravo odmah ih odvoji u poseban aquarium, a potaknes ih na mrijescenje doljevanem hladnije vode. Kada vidis da zenka lijepi jaja po staklu a muzjak ide iza nje i oplodjava ih, sacekaj dok ne zavrse i izvadi mrijesni par, a nakon toga zamraci aquarium novinama ili necim, uglavnom nesmije svijetlo dolaziti jer je njihova ikra fotosenzitivna, tj propadne na svjetlu. Nakon dan ili dva ce mali vec poceti plivati ali nemoraju jesti jos jer imaju sa sobom zumanjka pa tek nakon par dana a onda artemija ili neka tako sitna hrana jer su mali pravo mali :).

Eto to je nesto malo sto znam, a ostalo izguglaj.

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #89 u: Rujan 07, 2007, 08:17:00 prijepodne »

evo sad pogledah one albume tamo na linku i vidim da imas i ove paleatuse pa bi i oni mogli biti.

Samo skontaj koja je zenka bila pravo debela i ta ti je garant!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #90 u: Rujan 07, 2007, 11:47:00 prijepodne »
Ministre hvala na savjetima... Drugi put budem... Slicno sam i ja nasla po netu, a ima i tu na akvarij netu...

Zato sam i napisala da sumnjam na kralja Tritona i kraljicu Mashnicu (c. paleatusi)... Ona je bas bila buckasta (vise nije), a on non-stop oko nje...
Jutros su ta jajasca malo potamnila... Onako na zuckasto... To je vjerojatno znak da propadaju... Evo ostavit cu ih jos danas pa cu vidjeti... Zapravo ako su puzevi izleci ce se, a ako ne onda barem znam ko je bio...

Hvala svima!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #91 u: Rujan 07, 2007, 13:46:00 poslijepodne »
Šteta ako su propala jajašca - al barem znaš za slijedeći puta...

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #92 u: Rujan 07, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
Ma nisu puzevi definitivno! A nece pod svjetlom uspjeti ali nema veze daj ribama malo bjelancevina nece im skoditi

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #93 u: Rujan 07, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
Znas kako je meni sve ovo novo... Nikad nisam vidjela ikru u akvariju pa mi je ovo pravi BOOM! Sad cu biti spremna za slijedeci put i kad se kraljica zdeblja idu van...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #94 u: Rujan 07, 2007, 14:14:00 poslijepodne »
A kamo van?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #95 u: Rujan 07, 2007, 18:21:00 poslijepodne »
Prvo u setnju, pa na picence, pa onda u hladni akvarij...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #96 u: Rujan 07, 2007, 19:43:00 poslijepodne »

misliš nakon svega...širit nemoral?

E, dobio sam dva korića - albino i šarenog - bebe, skroz maleni, Tik i Tak se zovu! Kad se smiri voda u "novom" akvarijiću, stavit ću slikice, al morao sam to izbrbljetat!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #97 u: Rujan 07, 2007, 22:56:00 poslijepodne »
E pa cestitam vam! Neka im bude lijepo... Neka brzo rastu i budu vam zadovoljstvo...
A kakav je Novi???

Tuzlanka u Sarajevu

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #98 u: Rujan 08, 2007, 11:26:00 prijepodne »
Onda se ja ispričavam na dezinformaciji...   Stvarno sam mislio da su to puževi, jer je to i meni netko rekao kad sam pitao za svoje...   Čestitam na mrijestu i nadam se da će slijedeći biti uspješan...    
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #99 u: Rujan 08, 2007, 12:36:00 poslijepodne »

Misliš na "novi" akvarij ---- e, vidjet ćeš, stavit ču slike na forum, samo se mora ustabilit voda, još je malo mutna, a kako je Aresić imao malo oštećenu perajicu,stavili smo im i malo bactopura, preventivno, pa je i malo žućkasta...

A akvarijić je bivši karantenski, 15 l brutto - dakle, negdje 12 l netto, s rasvjetom od dvije stolne lampe sa štednim žaruljama, malim grijačem...slatki mali...

Što ima novo kod tebe?

Wickermann, ne treba se ispričavat, i ja sam prvo pomilsio na one zločeste pužeke, ali kad sam bolje pogledao slike, više mi se to nije činilo! No, eto kolega ministar je riješio zagonetku!