Kolovoz 11, 2025, 12:29:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novi setup  (Posjeta: 9996 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bjelos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #25 u: Rujan 05, 2007, 01:44:00 prijepodne »
Sutra dodajem jos 4 neonke pored ove 4, pa cu imati 1w/l. Imam jos jedan panj slican ovom velikom pa mozda ubacim i njega da budu jedan drugom kao "odraz u ogledalu".

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #26 u: Rujan 05, 2007, 02:33:00 prijepodne »

Svidja mi se mnogo vise nego ono s pocetka...
Vidim i "crvena" biljkica je tu... Znaci situacija ti je bolja nego kod mene... Samo obecavaju, a ja ne primjetim razliku... Rekli su mi da dodjem pocetkom 9. mjeseca, pa cu bas ovih dana otici...
A i glosso se sad vidi kako treba... Jos kad dodas rasvjetu gdje ce ti kraj biti...

Mislim da bi ti taj novi panj bio visak... Cini mi se da i ovaj zauzima vecinu prostora... Super mi je sto si ga okrenula... Ovaj svijetli dio je bas odlican, samo bi ga ja jos malo zakrenula da bude dijagonalno... Kako da ti objasnim... Da ta svijetla grana dodje jos blize prednjem staklu...
A onda bi ova cripta kad se malo razraste bila taman iza nje i cinila srednji plan...
Zavidim ti na cabombi... Ja sam ju do sad 3 puta kupovala i svaki put bi propala. Evo sad imam jos jedan strucak koji se drzi, pa vidjeti cemo dokle... A evo dolaze i hladniji dani pa mozda od nje stagod i bude...

U svakom slucaju samo naprijed...

Pozdrav!

E da, i slika je odlicna...

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #27 u: Rujan 05, 2007, 03:49:00 prijepodne »
Kabombe sam jos toliko pocupala. Steta sto nisi blize da ti dam. Vidi se da i njoj fali svetla jer nije mnogo gusta, ali raste kao blesava. Dobila sam i pelcer Alternathere ( vidi se skroz levo) a i nadam se da ce ludvigia da se pokaze u pravom svetlu, kao i rotala. Kada se sve to razraste, poradicu na tome da lepo organizujem zadnji plan. Cekam i zosterfoliu da napravim lep zbun. Bice valjda nesto od ovog akvarijuma. Ja se trudim koliko mogu. I da, hvala puno na savetima!

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #28 u: Rujan 13, 2007, 01:01:00 prijepodne »

Dodala sam jos 4 neonke. Aq izgleda kao casa kisele vode koliko se vidi pealing... Neke biljke su odmah pocele da crvene. Evo jedna slika ludwigie repens...

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #29 u: Rujan 13, 2007, 19:41:00 poslijepodne »

Evo jedna nova slika.

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
novi setup
« Odgovori #30 u: Rujan 13, 2007, 20:19:00 poslijepodne »
super, najnoviji setup mi je mrak!!
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #31 u: Rujan 13, 2007, 22:05:00 poslijepodne »
Sad stvarno izgleda mnogo bolje... To svjetlo je naocito strasno pojacano... Drago mi je sto ti bilje pruza uzitak gledanja perlinga... Na zalost nisam sigurna da bas vidim razlike u boji, ali to je vjerojatno do mene i mozda malo do fotke... Na prvoj vidim, ali na drugoj...

Nego sta ces sad sa anubijasa? Imaju li sjenu? Sa slike bas ne bih rekla...

Sta se desilo sa riba? Pala je neka cistka...

E da, i jel ti panj potonuo ili je jos privezan?

Pozdrav!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #32 u: Rujan 14, 2007, 00:00:00 prijepodne »

Ja kako ujutru ustanem odmah zamacem ruke u aq da nesto menjam. Sada cekam da se bilje razraste. Bakopa inace sporije raste, a ja jedva cekam da napravi zbun, posto ima jos 5-6 malih stabljika koje se ne vide jos uvek od panja. Takodje imam 2 grancice zosterfolie koje nikako da mrdnu (nisam znala da je tako osetljiva biljka, pipnes je listovi se izlome) pa ce i ona ici pozadi.

Ne mogu nikako da uslikam lepo da se sve vidi. Drugacije su boje skroz uzivo. Cak je i sitnolisni limun (Hygrophila polysperma) dobio roze gornje listice. Rotala rotundifolia je bila skroz zelena, a sad je roze. Ne svidja mi se ova desna strana, ne znam sta bih tu mogla da promenim. Mozda da kupim eusteralis stelatu... Ili a ova Limnophila aromaticakadajos poraste ide u taj cosak...Dajte neki savet...

Anubiasi su tu gde su i bili.... Izbacuju prelepe listove i cini mi se da i njima prija promena... ne znam, cim primetim i "A" os alge premesticu ih (iako nemam pojma gde). Ribe su u istom broju, nego je bilo vece i "vreme za spavanje" pa su se primirile... Diskusi odlicno napreduju, svakim danom su sve lepsi i veci... Panj nije jos skroz potonuo, ali manje vuce na gore... Uskoro planiram ciscenje filtera, pa kada izvadim filter moci cu da stavim crnu pozadinu. Hvala vam na lepim komentarima. Divni ste. Evo mozda se bolje vidi.

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #33 u: Rujan 15, 2007, 16:37:00 poslijepodne »

Ne da mi djavo mira pa sam u 2 sata nocas sve ispremestala. Jednostavno mi nije to-to. Dajte savete neke, nestalo mi je ideja skroz. Levom stranom sam koliko toliko zadovoljna, ali ne znam sta da radim sa desnom. Razmisljala sam da u desni cosak ubacim neki lep lotus (elodea prvom prilikom leti napolje), ispred njega mali panj kao na levoj strani a izmedju ta 2 panja da premestim gloss. I dalje mi staje neresen problem sta sa ovim anubiasima... Na ovoj sigi je Microsorum pteropus pa cekam da je skroz obraste da se siga uopste ne vidi. Dajte neki predlog, ostala sam bez ideja... Evo slike.

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
novi setup
« Odgovori #34 u: Rujan 15, 2007, 19:03:00 poslijepodne »
hej, hej.....

Ja bi na tvom mjestu pustio biljke da se malo razrastu.......... nemoj ih stalno premještati, to ti baš i nije dobro........... moraš biljkama dati malo vremena.......... svako presađivanje je biljkama šok i stres (bez obzira što vi svi mislili o tome i biljke su živi organizmi).........

A međuostalom moraš se i ti priviknuti malo na te promjene koje često radiš, možda ti se za koji tjedan svidi....... meni je i ono prije bilo ok..... ne znam...... mislim da moraš biti malo strpljivija......

Lijepi pozdrav

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #35 u: Rujan 15, 2007, 22:35:00 poslijepodne »
Meni sad cijeli zadnji red izgleda ko vojnici. Nekako mi je ona grana davala stih neurednosti. A sad pod konac...
Mislim da ti treba nesto srednjeg rasta... Kad malo bolje pogledam onaj setup od 05.09. mi je bio najbolji... Zato sto je izmijesano bilje po visini...

Ajde biljni iskusnjaci pomozite djevojci...

Znas mislim da je i tvoj i moj problem sto hocemo previse vrsta biljaka. Danas sam zamisljala kako bi super izgledalo da citav aq bude sa samo 2 biljke i mozda koji panj ili kamen. Jedna niska i jedna visoka biljcica i gotovo. (To bi meni stimalo, jer aq gledam s obje strane...)

Mislim da je Boby u pravu. Kazu da nije dobro non-stop cackati biljke i to ima logike. A i ovo sto kaze da se ti moras navici je tocno. Ja sam prekjucer nesto premjestala (prvi put za 20 dana, bravo ja!) i moja kcer je rekla da sam napravila ruzniji akvarij nego je bio. Sutradan kad se upalilo svjetlo, bila je odusevljena kako dobro izgleda pecinica na drugoj strani... Dakle dopusti sebi da ti se svidi, i dopusti bilju da dozivi okolinu kao svoju...
A ako ne ide... Opet prekopavanje...

Internet je pun prekrasnog bilja, ali sta nam to vrijedi, kad ga mi ne mozemo nabaviti. Dakle, sto nadjes u radnji, prvo razgledaj na netu, skontaj jel to mozes iskoristiti i onda u kupovinu...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #36 u: Rujan 15, 2007, 23:59:00 poslijepodne »

Skroz ste u pravu... Kabomba ide skroz desno a na njeno mesto ce doci Hemianthus najverovatnije pa da sa leva ima blagi pad do sredine, pa opet uzbrdo.. A zamislila sam da bude polukrug neki... Dadesna i leva strana budu isturenije u odnosu na sredinu.

Ne znam vise nista. Mnogo vrsta bilja se meni svidja i ja bih sve to strpala u akvarijum. Ali nema mesta... Za sada mi se svidja kako je crypta wendtii cucnula ispred panja, lep je konstrast. U pravu ste i da mi fale biljke srednjeg plana... Preporucite mi nesto sto bi ispred kabombe lepo cucnulo na desnoj strani

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #37 u: Rujan 17, 2007, 01:31:00 prijepodne »

Evo za sada kako izgleda. Na sredinu verovatno ide Hemianthus ili Eleocharis, sta mislite? Izmedju kabombe i rotale je Alternethera koja se jos uvek ne vidi.Mislila sam da sa desne strane ubacim Eusteralis stellatu. Kritikujte, savetujte... Cev je trenutno na sredini da rascisti haos koji sam napravila. Lotus sam neki nabavila i posadjen je ispred kabombe.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #38 u: Rujan 17, 2007, 18:42:00 poslijepodne »
Meni sad izgleda mnogo, mnogo bolje...

Ovaj lotus je prelijep. Nadam se da ce mu biti lijepo i da ce ostati ovakve boje... Bas mi je super...

Da znas da ti zavidim na mogucnosti da nabavis neke od ovih biljkica...

A sad strpljenja i ne cackaj vise. Da vidimo dokle ce se to razrasti... Kad ti se i glosa rasiri moci ces je rasiriti i napraviti lijepi tepih...

Pozdrav!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #39 u: Rujan 18, 2007, 00:21:00 prijepodne »
Hvala ti puno na savetima i podsrsci, ja buljim u taj aq po ceo dan i ne mogu da budem objektivna. Zato mi mnogo znaci misljenje nekog drugog, ko to gleda "sa strane". Glossu sam svuda posadila, brzo raste pa se nadam da ce uskoro biti neki lep tepih. Fali mi podazi nesto srednjeg plana za centralni deo, ali otom-potom.

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #40 u: Rujan 23, 2007, 03:44:00 prijepodne »

Evo kako izgleda danas, tj. nocas . Biljke jako brzo rastu, a creva su tu slucajno, usled cackanja po akvarijumu.

Offline nibo

• Novi član
  • *
novi setup
« Odgovori #41 u: Rujan 23, 2007, 08:01:00 prijepodne »
Jako lijepo ali mislim da bo bilo još bolje da se i sredina sredi sa malo bilja da ne izgleda prazno.A i nebi ti se vidjele te cijevi.Ali to je samo moje mišljenje!
BORN TO BE WILD!

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
novi setup
« Odgovori #42 u: Rujan 23, 2007, 09:55:00 prijepodne »
Rijeka

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #43 u: Rujan 23, 2007, 14:36:00 poslijepodne »
Hvala, vase misljenje mi je jako bitno . Cev od filtera inace stoji levo iza ovih biljaka. Na sredinu cu staviti Eleocharis, samo da dodjem do njega.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #44 u: Rujan 24, 2007, 00:38:00 prijepodne »
Lijepo raste, lijepo raste... Bas se vidi...
Jesi ubacila treset? Kako ide?

P.S. Mislila sam da sam ja blesava u koja doba postam, ali ti?! Ti si gora...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #45 u: Rujan 24, 2007, 01:28:00 prijepodne »

Nocu je slikano pa su listici skupljeni, vidi se posebno na kabombi. Meni vec mesec dana stoji malo treseta u filteru (otprilike 2 sake). Stavila bih jos samo je problem sto nemam testove. Kupicu za Ph i Gh (ili mi treba za Kh?), mislim da je to dovoljno. Ne baca mi se vise para na to. Bila sam vredna pa sam danas menjala vodu i cistila alge sa stakla. Pojavile su mi se neke alge koje izdledaju kao dlaka sa duge zenske kose, a sijamci i ancistrusi nece da ih jedu. Lencine! Znate li ko bi jos mogao da papa ove napasti? Nije strasno, lako se skidaju i nema ih mnogo ali bolje sada leciti nego kasnije

Ja nisam normalna, do 4 ujutru lunjam po forumima... sada nema povratka, dijagnoza aquarium-mania, izlecenje nemoguce.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #46 u: Rujan 24, 2007, 14:22:00 poslijepodne »

Za mjerenje ti treba KH. Meni je najjednostavnije da uvrstim u ovu automatsku racunalicu. Na dnu imas i tablicu optimalnih vrijednosti...

Sto se tice ove alge po ovom clanku mi se cini da je rijec o koncastoj algi. A tu pise da je uzrok prevelika kocentracija zeljeza. Da sad ne citam sve ponovo: gnojis li bilje i cime?

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #47 u: Rujan 24, 2007, 15:55:00 poslijepodne »
Ne gnojim uopste, ali podloga je treset, a u tresetu je vjerovatno veliko koncentracija zeljeza. Ja sam na jednom sajtu naslao toj algi, tamo je zovu dlakava alga. Trebali bi sijamski algari da je jedu, ali moji ni da primirisu.

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
novi setup
« Odgovori #48 u: Rujan 25, 2007, 12:25:00 poslijepodne »
Vidim da je skoro sve na isto mjestu..... super

Pazi da ti Hygrophila polysperma ne bi ugušila Limnophilu aromaticu, jer Limnophila ti puno sporije raste i treba joj puno svjetla..............

bravo

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #49 u: Rujan 25, 2007, 15:46:00 poslijepodne »

To mi nije palo na pemt... Hvala! Zamenicu im mesta pa da vidim kako ce izgledali. Smanjila sam broj biljnih vrsta, tako da sada cekam da se Hemianthus, Alternathera i lotus razgranaju i popunepraznomesto.

Hvala puno