hvala vam na odgovorima, nadalje, bio sam u dućanu i vidio da u taj tetratec in800 filter ide samo crna spužva tvornički, a na rezervnom pakiranju piše da ta spužva služi za filtraciju svega i za nastanjivanje bakterija (iako je cijela gruba), za razliku od juwela koji daje različite spužve, razlčičitih boja i sve to skupa duplo više košta. tako da ću ja u njega staviti tu grubu spužvu i eventualno onu vatu za akvarije, jer ako je ta gruba spužva tvornički stavljena i ako na pakiranju piše da je za sve, onda valjda je, možda ne tolko kvalitetno, ali tetra ipak već dulji niz godina radi te proizvode, pa valjda znaju? ili? koja su vaša mišljenja ili iswkustva s njihovima unutarnjim filterima ako ih je ko imo?
znači ova kombinacija riba bi bila ok? gupi ili plati, sijamski algojedi ili ancitrus, barbusi, s time da bih ih sve stavio skupa dok su još male da se naviknu jedne na druge i eventualno borac...
a što se tiče biljaka, ove manje zahtjeve poput anubiasa, paprati itd. i sl., da li da za njih koristim supstrat i lijepo ih zasadim, ili samo da ih stavim u običnu podlogu na dnu akvarija i gnojim sa onim tekućim gnojivima? pročitao sam i raspitao se po shopovima, i jedni su mi rekli da stavim supstrat a drugi su mi rekli da mi je dosta ako ih samo stavim u akvarij i gnojim?
što se tiče rasvjete, imam dvije lampe, jednu sun-glo 20w, a drugu neke firme, piše, lampa za fresh water (slatku vodu) 18w, dal je to ok rasvjeta za ove ''početničke'', tj. manje zahtjevne biljke?