Srpanj 22, 2025, 09:52:33 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: vodena kuga i ludwiga  (Posjeta: 797 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
vodena kuga i ludwiga
« u: Travanj 12, 2007, 09:05:00 prijepodne »

nakon mjesec dana, liječenja cb eritromicinom, dodavanja gnojiva i prvih stanovnika u akvariju imam neke biljke koje izgledaju kao da trebaju pomoč, pa tražim stručnije mišljenje

vodena kuga - egeria densa mi je došla s jedom grančicom koja je pri vrhu imala crvenkasto-smeđe vrhove listića, sada se to dogodilo na još jednoj grančici pa se bojim da je to znak propadanja. Inače zakorjenila se nije nikako.

Ludwiga repens je dodana u akvarij kasnije ali se ni ona nije uopće zakorjenila pa se bojim da neće ni krenuti rasti. Krenule su na nekim stabljikama male dlačice ali većina još nije ni mrdnula. Inače ona se samo cvakne i zapine u pologu, jel tak?

Uakvariju su još i sagitarija koja se zakorjenila ali nije krenula ni jedan novi listić i Hydrocotyle verticulata kojazačudo dosta dobro izgleda. I rogolist i hydrocotyle leucophalaod plivajućeg i stargras - još ne posađen.

Rasvjeta je originalna + juwel reflektori, a gnojila sam s JBL feropolom (željezo i elementi u tragovima). Imam i NPK gnojivo ali se bojim dodati ga već sad jer je akvarij tek zacikliran da ne bi buknule alge...

ajde sad sa savjetima

u oblacima

Offline Tompa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
vodena kuga i ludwiga
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2007, 09:24:00 prijepodne »
Ne znam za taj ferropol, ali da probaš s običnim gnojivom za mikroelemente? Eritromicin u pravilu ne bi trebao imati loš utjecaj na biljke, kao ni (jače) na dušične bakterije. Ne znam koliko smisla ima dodavati NPK ukoliko nemaš pojačanu rasvjetu i CO2. Dakle, pokušaj nekim običnim gnojivom s mikroelementima, Nutrafinov PlantGro je dobar izbor koji već sadrži dovoljno Fe tako da Ferropol ne bi ni trebala koristiti.