Kolovoz 16, 2025, 06:55:27 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Konačno zasolio nano...  (Posjeta: 16107 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sasa55

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #75 u: Travanj 12, 2007, 23:54:00 poslijepodne »
daj mi reci actinia nije opasna za nemića?
STC, ZAGREB

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #76 u: Travanj 13, 2007, 07:48:00 prijepodne »
A ne znam... Nadam se da nije jer ova veća se preko noći toliko otvori da bi ga bez problema progutala. Znam da ljudi imaju i actinie i nemiće, pa... Valjda nebum takav pehist, ali ju svejedno pazim
Zagreb4EVER :)))

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #77 u: Travanj 13, 2007, 19:54:00 poslijepodne »
ajd držim figeda bu sve u redu javi do negdje 6 mjeseca kad bu se islo na more ak su oboje dobro bum si i ja jednu upiknul!!!!
STC, ZAGREB

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #78 u: Travanj 19, 2007, 22:28:00 poslijepodne »
Novo stanje od 18. travnja...

Dodano je još malo zoanthusa, actinodiscusa i pachyclavularia, sve courtesy of Brada.

Sarcophytoni su se fino otvorili, a posljednji dodatak mi je malo olakšao novčanik, ali se definitvno isplatio. U centru je dodana Euphyllia Glabrescens za koju se JAKO nadam da bi ju klaunovi mogli posvojiti. U dva dana ništa od toga, ali rano je još. Malo sam ju, prilikom lijepljenja, oštetio kod skeleta, pa su nekoliko donjih krakova bili skroz plosnati. Srećom, jutros je sve bilo ok i svi su pipci puni i prekrasni. Zanimljivo je da su u dućanu bili skroz smeđi, a doma je cijeli koralj promijenio boju u fluorescentno zelenu. Stavio sam ju u sredinu jer je tu baš nekako umjerena struju koja ju lagano oplahuje tako da blago leluja, a i svjetlo je dovoljno jako.

Jedino ne znam zašto se Gorgonija odjednom zatvorila... Mala grana ima "pupoljke", ali glavno "stablo" se ful zatvorilo

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #79 u: Travanj 19, 2007, 23:43:00 poslijepodne »
Lijepa ti je Euphylia, nadam se da će se brzo širiti, a gorgonija će se otvoriti kad osjeti potrebu.
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #80 u: Travanj 20, 2007, 10:38:00 prijepodne »

to je normalno za gorgonije nitko dao sad nije saznao zasto postoje neka

nagađanja ali nemas se oko cega brinuti, ta euphilija voli stajati pod 90stupnjeva na kamenu tako da joj pipci padaju, i laganu struju, govorim to jer imam takvu

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #81 u: Travanj 20, 2007, 11:29:00 prijepodne »

Heh, ova moja stoji pod nekih 45 stupnjeva jer sam tako pronašao lijepu rupu u koju sam ju zalijepio

Koliko je osjetljiva? Jel' joj trebaju kakvi posbni uvjeti ili hrana? Mislim, znam što sam pročitao po netu, ali kvalitetnija je informacija iz prve ruke

Offline lucifer

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #82 u: Travanj 22, 2007, 10:59:00 prijepodne »
raste ko korov nemas se sto misliti

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #83 u: Travanj 23, 2007, 22:11:00 poslijepodne »
NEWSFLASH!!!

Klaunovi su posvojili Euphylliu!!! Točnije, veći klaun se večeras počeo zaletavati u nju i "kupati" dok mali još nema pristupa... Nevjerojatno je da su zabrijali nakon nepunih tjedan dana. Možda je pomoglo što sam danas prvi puta mijenjao vodu ili što je došao novi stanar- Banggai Cardinal? Ne znam, ali sad buljim i čekam da dođu na još jedan "đir u eufiliji"

Čim uspijem... Šaljem sliku!

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #84 u: Travanj 23, 2007, 22:13:00 poslijepodne »
BTW, s friškom vodom se otvorila i gorgonija in all its glory!

Offline lucifer

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #85 u: Travanj 24, 2007, 14:15:00 poslijepodne »
zakon se ti zabavljas vidim ja

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #86 u: Travanj 24, 2007, 19:25:00 poslijepodne »
učini mi uslugu i reci kako se ponašaju banggai cardinali...?

Ako požive preko mjesec/dva dana, kupujem ih od tebe u svrhu uzgoja, ako si za naravno, plačam novcem/ribama/koraljima kako tebi paše + pomladak ako uspijem.

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #87 u: Travanj 24, 2007, 21:40:00 poslijepodne »
@lucifer: Zabava je vrhunska Svaki dan nešto novo osvane, svakih pet minuta se nešto novo zbiva... Da sam znao koliko je more zanimljivije, drugačije bih planirao 300 litraša, ali Oskara više ne dam

@Stina: Uzeo sam samo jednog, onog najaktivnijeg u dućanu i za sada se ponaša skroz dobro. Klaunovi su ga došli "malo pogledati", ali ništa značajno se nije desilo. Prvih sat-dva se skrivao iza kamenja, ali jutros je izašao u prednji plan i drži se za sebe. Budem ga sutra poslikao, pa ću uploadati.

Ono što me fascinira je to da je riba totalno mirna i "čmrljava" na prvi pogled. Mirno pluta u svom kutu i ful ignorira okolinu, ali... ČIM TRUNKA hrane padne u akvarij ponaša se kao zvijer. Klaunići su početnici za njega, a oskar mala beba koliko je kardinal proždrljiv. Tolikom se brzinom razleti po akvariju da pokupi hranu da je skroz nevjerojatno da se radi o istoj ribi. Vidjet ćemo kako će se razvijati, ali nisam ziher koliko će biti koristi za uzgoj jer ne mislim dodavati više. Pokušavao sam skužiti par, ali mi se niti jedni nisu činili upareni, pa sam se odlučio na samo jednog koliko bih u konačnici i htio imati u akvariju. A tu su, na žalost, i financije

Budem javljao kako napreduje...

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #88 u: Travanj 24, 2007, 23:59:00 poslijepodne »
glavno da on živi i da te veseli, baš me interesira hoće li se pokazati survivorom!!

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #89 u: Travanj 25, 2007, 08:24:00 prijepodne »
I ja se nadam... Stariji od mjesec dana je ziher jer su došli do Vilija isto kad i kamenje tak da mislim da ima šansu

Ima ih još, pa ako se osjećaš avanturistički...

Offline lucifer

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #90 u: Travanj 26, 2007, 23:20:00 poslijepodne »
sto bi mrijestio stina ? a jež ovo ono? dođi pa cemo im gledat zajedno pod repove mozda skuzimo nesto

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #91 u: Travanj 27, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
Posjet Bradi i idu slike novog stanja... Promjene nisu kapitalne, ali eto

Bio sam malo u gužvi zadnjih par dana, pa su tu i slike nove zvijezde akvarija.

BTW, moje želje do konačnog setupa su još: Firefish (crvena), onaj sivi goby s narančastim flekama kakvog ima Stina (mislim da se tako znanstveno zove LOL), te okinawa goby koji je must! Još si razmišljam o yellowtail damselu ili royal grammi. Što mislite što bi bilo pametnije dodati ili možda nešto sasvim treće da se doda još malo boje?

Evo novog full frontala:

Slike lijevog i desnog kuta u kojem se lijepi ogromni frag xenije elongate (pridržava ga kamen)

Za kraj, kardinal i sale u makro shotu

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #92 u: Travanj 27, 2007, 22:01:00 poslijepodne »
Evo još jedna ful euphylie

Čini mi se sretna jer mi svaki dan nekako šira izgleda...

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #93 u: Travanj 29, 2007, 16:50:00 poslijepodne »
Od danas je i pachyclavularia krenula za ozbiljno :))))

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #94 u: Svibanj 08, 2007, 20:05:00 poslijepodne »
Novo stanje i mix dobro/loših vijesti... Bad je da mi je, pretpostavljam od gladi, uginuo pjevčić. Jeo je dobro dok je bio sam, ali kako su nove ribe počele dolaziti, nije uopće pokazivao interes čak niti kad sam mu pred usta stavio komadić rezanog repa kozice što je inače volio. Mislim da je stres bio prevelik

Dobra je vijest da sam igrom slučaja nabavio koraljnu ljepoticu, Centropyge Bispinosa koja je uletila kao zamjena i moram priznati da mi je najfascinantnija riba do sada. Nevjerojatno je aktivna, stalno ide unutra, pa van po kamenju, pitam se kroz koje rupe, ali ih pronalazi. Gricka alge, jede flakese, prekrasna, stvarno prava ljepotica od ribe. Čim je ušla, zaposjela je pećinu i u nju više niti kozice nemaju pristupa. Ostale ribe uopće ne doživljava, a niti one nju tako da mislim da će stvar funkcionirati. Sad još samo fali Firefish (magnifica) i stocklist je full!

I novost je da sam pokrenuo savings plan za Vision 180 s Tunze Comline setom s skimmerom i osmolatorom (nije da će skoro, ali it's coming...).

Sve ovo skupa je tako lijepo krenulo da sam zabrijao staviti sve u novi akvarij čim za to bude novaca i vremena. Mislim da je cca godinu dana lijepi rok da se ovo razraste i da se onda sve prebaci uz par kila kamenja i bob's your uncle

Evo par slika novog stanja...

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #95 u: Svibanj 13, 2007, 09:46:00 prijepodne »
Još bad newsa... Jutros sam na dnu pronašao centrropygu

Inače mi je prije par dana na velika vrata došao ich, možda čak njome uzrokovan jer mali klaunić je djelovao brašnasto po perajama, ali nakon što je plajka došla, osipao se kao posoljen, a prešlo je i na većeg. Centropyga je u roku 24 sata postala ful bijela tako da sam zgrabio dimidiatesa u viliju i što je najbolje, počeo je stvarno lijepo čistiti centropygu i to u roku par minuta od kako je ušao u vodu. Ipak, valjda je bilo prekasno. Već jučer uopće nije izlazila iz pećine, a danas ujutro ŠOK!

Klaunići mi djeluju malo bolje, kardinal i blenny nisu iopće pokazivali znakove točkica, a jedina stvar koja me veseli je to što dimidiatus jako halapljivo jede usitnjene mysise što znači da ima dobru šansu preživljavanja. All in all... problemi i mislim da ću neko vrijeme pauzirati s dodavanjem riba, bar dok se ove ne očiste ili ih ne uhvati zla sudbina.

Eh da, barem su koralji profitirali od čestih izmjena vode jer mi se svi čine JAKO entuzijatično

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #96 u: Svibanj 14, 2007, 20:36:00 poslijepodne »
Još bad newsa... Manji klaun mi je jutros pred očima uginuo

Veći je još pod točkicama i davao sam mu dobru šansu dok nisam fotkao kako se zavukao u euphylliu. Na fotki izgleda puno gore nego golim okom tako da više Bog ne zna što će biti... Od kako je ostao sam, stalno se zavlači u euphyllijicu koja se sva stisla, ali eto. Dok je u njoj, čak i dimidiatus uspijeva čuknuti koju točkicu, ali brijem da je too late. Vidjet ćemo... Barem doktor maže i ljuskice tako da mu dajem fer šansu da bar on preživi...

Evo slike klauna u eufiliji:

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #97 u: Svibanj 15, 2007, 07:45:00 prijepodne »
...moram priznati da mi je žao, ali nevezano za ich.. mislim da si dosta prerano počeo sa ribicama... ne znam zašto ali tako mi moja intuicija govori.... gledajući po datumu foruma... tvoj akvarij se nije niti zaciklirao kako treba.... nema niti dva puna mjeseca :)... nadam se da će ostatk plivajuće bagre preživjeti i da češ do daljnega stvarno stati sa ubacivanjem ribica...

... e da .. negdje sam na nekom forumu(ne našima) pročitao da ich... ne mora nužno ući sa ribama, ich... navodno se može uhvatiti i živjeti na nekim vrstama algi i još nekim organizmima..sad ga je#i ne znam im nazive.... i još manje ne znam da li je to i istina!Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #98 u: Svibanj 15, 2007, 07:54:00 prijepodne »
Mislim da je to glavni problem... Zato i pišem o svemu da drugi ne bi ponovili moje greške :(((

Sve je nekako dobro krenulo, koralji su se fantastično otvarali, voda bila ok, pa me je ponijelo i eto ti ga na... Da sam ostao na klaunima, vjerojatno bi sve bilo u redu, ali kako su i oni naizgled dobro napredovali, prokleta nestrpljivost je napravila zlo. U svakom slučaju, kako god ovo prošlo, prije barem kolovoza nikakva nova riba ne ulazi u akvarij. Što ostane - ostane, a i prije nego išta novo nabavim, unutra ide lysmata tako da se dodatno osiguram. Jako je tužno gledati sirote ribe kako se pate, a sve zbog moje nestrpljivosti. Svaka škola košta i ovo se sigurno neće ponoviti :((((((((

Offline lucifer

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #99 u: Svibanj 15, 2007, 09:05:00 prijepodne »
morska ima i lise strane a to je strpljenje nego čujem da si mi susjed pa se javi na pm za kavu