Srpanj 18, 2025, 19:32:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Slijepljene peraje..  (Posjeta: 1896 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Teehee(R)

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Slijepljene peraje..
« u: Veljača 04, 2007, 13:30:00 poslijepodne »

Naravno da se sve p*zdarije sa akvarijem moraju dogoditi u nedjelju poslijepodne kad nista ne radi i to dan prije nego sto imam dva ispita...

Jucer navecer sam skuzio da su borcu peraje skroz slijepljene i da je sav nikakav. Posto nisam imao drugo, malo sam ga okupao u otopini hipermanga, no nije prezivio noc. Jutros gledam ostale ribe i cini mi se da se ista stvar dogadja sa dva corya i jednom neonkom -leđne peraje su im skupljene i djeluju trulo.
A da, prosli cetvrtak mi je odapela i jedna neonka, al sam mislio da je od starosti pa nisam bas zagledao sto je sa njom, al pretpostavljam da je ista stvar.

Jel netko zna sto je to i kakav lijek da upotrijebim za to? Lijek bi po mogucnosti trabao biti od Sere!

Edited by: Teehee(R)
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline duda

• Punopravni član
Slijepljene peraje..
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2007, 18:25:00 poslijepodne »

Zato imaj lijek pa neče bit mjesta panici. meni su ribe prošle godine imali sljepljene perajice. Imala sam baktopur i generaltonic. Odvojila u karantenu naravno i odlučila se za generaltonic i bogu hvala ribicama je sve ok. Mislim da sam na vrijeme vidjela. Jer tu večer nije im bilo ništa, pregledane sve od glave do petevjerovatno preko noči buknulo i ja sam ujutro odmah njih buč u ljek i sve je bilo Nakon nekih 15 dana otprilike su dvije obolile ista stvar i više nisam imala general tonic pa sam ubacila baktopur i jedna ok druga

Offline duda

• Punopravni član
Slijepljene peraje..
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2007, 18:26:00 poslijepodne »
Zbog čega bi ljek po mogučnosti trebao bit od sere?

Offline Tompa

• Punopravni član
Slijepljene peraje..
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2007, 19:46:00 poslijepodne »
Uf, nezgodno! Ali duda ti je već sve rekla aja mogu potvrditi da s Bactopurom možeš problem vrlo uspješno riješiti!

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
Slijepljene peraje..
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2007, 21:02:00 poslijepodne »

Citat: duda
Zbog èega bi ljek po moguènosti trebao bit od sere?

Zato jer sam u totalnoj guzvi, a imam jedno pola minute do Tukana koji drzi jedino Seru...eto,to je jedini razlog.

Tnx, odoh sutra po Bactopur!
Get out and fly!

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
Slijepljene peraje..
« Odgovori #5 u: Veljača 05, 2007, 20:37:00 poslijepodne »
Hm, pocele su se dogadjati cudne stvari otkad sam stavio bactopur.
Jel normalno da voda bude svjetlo zelena nekih sest sati?

Izgleda da smeta ribama ili djeluje na njih pa su postale izuzetno aktivne. Botia, coryi i kineki algojed su aktivniji kao sto vec duze nisu bili. Imam dojam da su sve ribe bile bolesne od necega i sad kao da su prizravile jer kinez opet naganja sve redom sto je vec od njega, botia je aktivna i ceprka za puzevima, kuliji plivaju po danu sto se nije dugo dogodilo, a coryi u jatu plivaju skroz do polovice dubine.

Ima li razloga za zabrinutost?

Get out and fly!

Offline zlatkica

• Punopravni član
Slijepljene peraje..
« Odgovori #6 u: Veljača 05, 2007, 21:13:00 poslijepodne »
Normalno je da ti je voda zelena...ali neku pojačanu aktivnost kod svojih riba nisam primjetila...ali su moje bile normalno aktivne i prije stavljanja lijeka...