Srpanj 19, 2025, 23:33:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: new ideas...?  (Posjeta: 2036 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
new ideas...?
« u: Studeni 18, 2006, 20:04:00 poslijepodne »

evo to bi bilo trenutno stanje (u malo lošijoj kvaliteti slika, ali nije mi se dalo improvizirati stalak, nadam se da vidite sve) komentirajte što god želite, što god bi promijenili...
kao što je očito, lijevi kut je ok, a ovaj desni nikako da dovedem u red, naime ova travica (Lilaeopsis novae-zelandae i Echinodorus magdalensis) jako slabo i sporo raste, a tu je i problem što staviti ispred filtera??
izmjenile su se tu i egeria densa i ceratophyllum i bacopa monnieri i razne crvene biljke i myriophyllum i limnophila i ništa od tog nije uspjevalo, taj kutak je jednostavno uklet...dajte neku ideju, please
osim toga imam dosta pločica sljemenskog škriljavca, možda da i to negdje stavim? a imam i mahovine u drugom aq - neznam dajte neke ideje!!
unaprijed hvala Edited by: dario
-  Zagreb/Savica  -

Offline Tompa

• Punopravni član
new ideas...?
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2006, 11:40:00 prijepodne »

hmm.... koliko ima svjetla unutra? Bacopa traži ipak neko solidno svjelo, a po mojem mišljenju i nije neka opcija za prikrivanje nečega ili nekoga. Kako bilo... Pokušaj s Ludwigijom, ispada da je to univerzalna biljka za sve uvijete i sve namjene. Ili nabavi Microsorium (paprat), priveži na neki kamen ili komad drveta i stavi ispred filtera. Jest da će mu trebati vremena dok se razraste, ali nakon nekih 6 mjeseci sakrit će taj filter. Spomenuo si da imaš mahovine u drugom akvariju? Uzmi onda te mahovine i pričvrsti ju za stranice filtera (flaksom ili nekom mrežicom). Za mjesec dana će se razrasti po filteru... ako ništa drugo, bar nećeš imati crnu plastičnu kockunego zelenu mahovinastu. Ipak, s vremenom kad se razraste ostalo bilje uglati oblik filtera bi se u tom slučaju trebao utopiti u konturama ostalog lišća...

Ovo sitno bilje u prednjem planu treba puno svjetla i neku hranjivu podlogu. Dakle, ako imaš samo šljunak - ništa od toga! Molim cijenjene kolege da me isprave ako sam što krivo rekao.

Offline dario

• Punopravni član
new ideas...?
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2006, 09:57:00 prijepodne »
a što je najbolje imam hranjivu podlogu, neznam zašto tako sporo raste...
inače preferiram biljke koje se hrane preko korjena, preko hranjive podloge, ali i preko tabletica koje stavljam!
-  Zagreb/Savica  -

Offline zoky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
new ideas...?
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2006, 19:30:00 poslijepodne »
zgodno jos da su malo ostrije slike
Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.

Offline dario

• Punopravni član
new ideas...?
« Odgovori #4 u: Studeni 22, 2006, 18:19:00 poslijepodne »
a mislim stvarno ljudi, mislio sam da će netko imati kakav konstruktivan prijedlog, zato temu nisam ni otvorio pod "vaši akvariji" nego pod "uređenje", jer koliko mi je poznato u onu galeriju idu samo potpuno sređeni akvariji!?
a vi nitko ništa, a znam da tu ima jako iskusnih u ovom području (uređenje i dekoracija akvarija)

-  Zagreb/Savica  -

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
new ideas...?
« Odgovori #5 u: Studeni 24, 2006, 18:31:00 poslijepodne »

ja bi stavila nesto visokorastuce u pozadinu ovak izgleda malo preprazan i malo mracan - jel to zbog slike? i stavi jos neku granu ili slozi podlogu neravno (mala brdasca od sljunka) ili neki krupniji kamen

eto ti neki prijedlozi

u oblacima

Offline Fišerica

• Punopravni član
  • **
new ideas...?
« Odgovori #6 u: Studeni 26, 2006, 18:29:00 poslijepodne »

u pozadini sredina i malo desno stavi Valisneris, bar mislim da se tak zove
*******Flower Power*******Fišerica*******