neznam sta da radim, vec skoro punih 48 sati gori svjetlo i nisam ih hranio, situacija je kao sta ste opisali a od mrijesta nista... casica uredno pluta stoji na jednom mjestu i puno je baloncica... dali je sve ok ovako ili ne stima??? najvise me brine to sta im ne dajem hranu, koliko mogu tako izdrzati ili da ih danas nahranim?
p.s. dodao sam i mycopur, drugi dan danas...

Evo kolege kasno stižem,ali pokušati ću odgovoriti ili možda pomoći, jednim postom.Za Pegu, ako nije dobro zatravljen tank, i nema površinskih biljki, budite sigurni da su pojedeni.Osnovana sumjnja, je betta ženka ili neki drugi predator kojeg imate.Dovoljno je 2-3 dana da klince platija ili gupija, polovite ako niste uspjeli ženku staviti u kotilicu na vrijeme.Nakon tih par dana, ovi klinci imaju velike šanse preživjeti, jer su brži od betta.Jedino iz sačekuše??????????
Kolega Mastino,
Ako je majstor napućkao gnjezdo, provjerite odozdola, da nisu i jajašca unutra, možete povećalom.Može se dogoditi a da niste mogli zapaziti ljubavnu igru.Ako imate, žive crve ili one smrznute (ma može i obična hrana, samo ne biljna tableta,ni slučajno), dajte im malo, osobito tamo gdje se zadžava ženka.Ukoliko ženka bude jela, a muški neće ni taknuti, onda u gnjezdu imate ikru, i samo strpljenje.To što nisu jeli 48 sati, nije nikakav problem, normalno je da mužjak ne jede 3-4 dana prilikom mrijesta.
Pa, ako u narednih 24 sata,opet nebude ništa, vratite ih u društveni akvarij, i za par dana probajte, ono o čemu sam Vam pisao, "zamjena partnera", ili opet ista ekipa.Vidjeti ćete po ponašanju, ženka ponovo šareni, odlazi do mužjaka, itd...Ne mogu suditi, ali postoji mogućnost da ženka, samostalno izbaci ikru, bilo u društvenom tanku ili u mrjestilištu.Dogodi se da ona to sama pojede, e ta ženka nikako nije podobna za rasplod, i nema šansi, svaki puta će učiniti isto.
I ovo prosudite po izgledu ženke, ako još ima veliki trbuh, onda nije izbacila ikru!
Betta ženka kad dostigne veličinu za rasplod, može svakih 16 dana u mrjijest.Naročito ovo doba godine kao i cijeli zimski period, imali smo najviše posla oko mrijesta betta.