ovako, imam par pitanja...
1. jel mužjak može imati vodoravne pruge po sebi ili okomite?
2. jel ženka ima bijelu toèku na trbuhu?
3. jel ženka može širiti škrge (kao kad se mužjak šepuri)?
4. da li se na bijelim ženkama mogu vidjeti okomite i vodoravne pruge?
kupila sam prije tjedan dana 5 ženki svome borcu i sad za dvije pretpostavljam da su ženke... one su plave boje...za treæu plavu nisam sigurna... i uzela sam dvije bijele ženke koje nemaju nikakve pruge po sebi i jedna ponekad raširi onako škrge kao mužjak...
pošto su u zajednièkom tanku od 110 litara koji je gusto zasađen, mužjak tu i tamo naleti na ženke... svih 5 ženki (ako to jesu) se pomalo ofucalo...
eto, to je moja trenutna situacija pa vas molim odgovore na pitanja...možda mi neke stvari postanu jasnije.
Poštovana aanci,
Da ste ih možda poslikali,bilo bi lakše,ali pokušati ćemo ovako pomoći.
1.Odrasli mužjak nema vodoravne pruge, već to možete vidjeti kod mužjaka starosti do 2,5 mjeseci
2.Ženka ima bijelu točku na trbuhu,osobito pred mrijest,kada ima i zadebljanje trbuha,opisivano pod ovom temom
3.I ženka kao i mužjak znak svoje agresivnosti, ili namjere signalizira otvaranjem skrga.Posebno kada je više ženki i kada se utvrđuje "tko je šefica" ili dominantna ženka
4.Na bijeloj ili blijedoj ženki,teško ili gotovo nemoguće je zapaziti, pruge.Obično je to albino vrsta, tako da i ima manjkavost uloge samih uzdužnih pruga.Neznamo kako izgleda kod potpuno bijele ženke, jer sa takvom se do sada nismo susreli

Ovaj drugi drugi dio, može samo značiti, da su vam sve ženke skoro spremne za mrijest,ali obzirom na odnos 5:1,koji inače smatramo pretjeranim (naš stav), neznam kako će to mužjak podnijeti,ako pokušate mrijest sa svima??????

Izaberite najljepši par, ili onu koja je dominatna i dobit ćete najbolje leglo!

Želimo vam sreću i uspjeh!