Plavi nije ti to biti zajeban to ti se zove znatizelja
Imam par manjih akvarija i opreme viška koji mi sluze samo za konstantno prckanje , pa na taj nacin odoljevam iskušenju da išta cackam po glavnom akvariju (iz potpisa) koji zbog toga funkcionira besprijekorno. Iskreno nezam kak bi inace izdrzao da nekaj ne iscupam, presadim, promjenim....
A sad proces....
Desilo se da je sve bilo ok neko vrijeme no digla se temperatura zbog vrucine na nekih 30 C posto je to full mali akvarij i onda je naglo pocela voda smrditi i to ne smrditi malo nego ono da nemozes biti u prostoriji gdje je akvarij. Intenzivno je iz podloge krenuo zarobljen plin - svako malo negdje samo mjehuri iz podloge. Na testerima su amonijak,nitriti i nitrati otisli nebu pod oblake u roku od jednog dana. Usljed temperature se ubrzalo raspadanje organske materije i bakterije u podlozi i filteru nisu bile u stanju procesirat toliku kolicinu amonijaka i to je bio kraj akvarija.
No unatoc tome sam ostavio još jedan dan smrdljivi akvarij cisto da vidim sta bi bilo da ubacim FFM (troduplu dozu) i mogu reci da to cudo funkcionira. Za 8 sati se razina smrada drastično smanjila, voda se nije razbistrila, vidjelo se da ffm radi...nakon 12 sati i dalje mutno, no miris vise nije bio ni priblizno toliko intenzivan i smrdilo je u principu samo iznad akvarija a ne više u cijeloj sobi i hodniku...na testerima je to i dalje bilo sve u crvenom, ali se ipak smanjila razina stetnih spojeva...tak da ono FFM stvarno dobro funkcionira. Naravno to ne znaci da moze cudo napraviti.
na kraju mi se vise nije dalo cekat i gledat kaj ce se dalje desiti pa je cijeli sadržaj akvarija završio u kanti za smeče, a akvarij i oprema na detaljnoj dezinfekciji i detoksikaciji