Zahtjevna je da sta se tice svijetla...
Ovaj problem sa savijenim listovima jos nisam rjesio,isto tako pocela se savijat i Blyxa japonica...

Mislim da grijesim negdje na relaciji svijetlo-co2-nutrijenti...imam velikih problem i sa zelenom tockastom po staklu a sad i bilju,mislio sam da cu sa fosfatima to rijesit a znam da bi trebao samo smanjit rasvjetu.
L.aromatica inace raste solidno,E.parvula raste jako sporo,B.japonica sporo,A.reineckii sporo,Cuba jako brzo,C.helferi solidno,H.tenellum brzo,E.ozelot stagnira(mada ima gigantski korijen),C.wenditi brzo....
Kalcija mozda fali!Kao zbog toga se isto listovi savijaju....
Voda je skroz meka,dve rcs koze su uginule kod presvlacenja(nedostatak kalcija kazu) a najbolje mi rastu biljke koje vole meku vodu(HC Cuba,Eriocaulon cinereum...)...
Zanimljivo da Eriocaulon cinereum kojeg je tesko uzgojit kod mene napreduje sasvim solidno,nisam mislio ni da ce se ulovit jer sam jednog dobio smrznutog na -10 i sve lisce sam porezao jer je bilo trulo a drugog sam kupio u petshopu u pol cijene jer je isto bio trul...odvojio sam nozem zdravi dio i to posadio....

Zato me zbunjuje kalcij(meka voda) ili svijetlo-co2-nutrijenti...dodje mi da sve raskopam i posadim samo ovo sta dobro raste...nemam pojma...