Srpanj 11, 2025, 00:05:36 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi ubrzano disu!kao na olimpijadi!Pomozite,hvala!  (Posjeta: 7041 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeWiaN

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
Odg: Diskusi ubrzano disu!kao na olimpijadi!Pomozite,hvala!
« Odgovori #25 u: Studeni 22, 2009, 08:13:16 prijepodne »
Napravio tretman gyrodolom,promjenio 70 posto vode i jutros stanje jos gore,ubrzano disu neonkice i diskuse su na povrsini hvataju zraka,neznam stvarno na rubu sam zivaca pojaco sam aeraciju ali cisto me strah!!!!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #26 u: Studeni 22, 2009, 08:50:51 prijepodne »
Nakon dodatnog rasprisivaca neonkice se spustile dolje i stabilizirale i diskusi nisu vise na povrsini ali jos ubrzano disu,mozda da pricekam koji dan da vidim sta ce se dogoditi nakon tretiranja lijekom,neznam da li da ponovim postupak radi jajasaca koja su ostala na dnu a na kraju krajeva ja uopce neznam da li su diskusi imali parazite mozda nesto drugo neodgovara u vodi od parametara!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #27 u: Studeni 22, 2009, 09:12:17 prijepodne »
NO2, NO3, PO4? jesi li uopće mjerio?

amonijak je prilično opasan pri povišenom pH i daje baš takve simptome,....

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #28 u: Studeni 22, 2009, 12:20:26 poslijepodne »
Upravo izmjerio parametre ,No2-0,No3-0 ph je jedino 6,5 ali nista zabrinjavajuce i sve ostalo na testeru odlicno,e sad sam pricao sa kolegom kaze da sam napravio energeticnu bombu sa hranom pa da je mozda zbog toga,jer ribe izgledaju zdravo super boja,fino se krecu jedu kao mutave itd,a u hranu sam stavio:purece srce,spinat,mrkvu,sok od paprike,cesnjak,jaja,bananu,listice kupovne(hrana),1kkom tablete centravit izmrvljena ,multivitamiska tableta i nakapo jos atvitola od jbl-a(vitamini) i povezao sve sa zelatinom.I jedu to kao blesavi rastu kao blesavi i kao sto mozete vidjeti na videu finih boja!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #29 u: Studeni 22, 2009, 13:26:23 poslijepodne »
Samo izgleda da mi je tej Gyrodol shebo biljke u akvariju!Nije sve ali  :'(

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #30 u: Studeni 22, 2009, 13:28:42 poslijepodne »
eh, srce ...što nisi prije rekao, ono ti je zagadilo vodu do tih mjera da su se ribe razbolile. Sa srcem se diskusi ne hrane u biljnim akvarijima, nego u golom staklu, a što se tiče biljaka, bilo je to i za očekivat. Žao mi je.

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #31 u: Studeni 22, 2009, 14:13:25 poslijepodne »
Ma jok biljke su uvenule od sinoc kad sam ubacio lijek!Do tad je bilo ok sve!

Offline Loco

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Studeni 22, 2009, 14:28:09 poslijepodne »
Ako može odgovor po staroj školi,

ako si izmjenio 70% vode i natrpo gyrodola filter ti je kemijski (gotovo) mrtav, a i diskusima je izmjena 70% (upitno tretirane) vode šok sam po sebi (kao i bilo kojoj drugoj ribi). Preporučam izmjenu do 25% TRETIRANE (odstajale, tretirane, zagrijane) vode ako može dva puta dnevno uz obilnu aeraciju. Pravilo Što manje vode u što više izmjena.
I sumnjam da je bolest, obzirom da je izmjena vode 'svaka 4 dana do 7 dana 30 posto'  za ovu količinu diskusa u 260L vode uz takvu ishranu definitvno premalo, mislim da je ipak do vode.

i ne tretirati diskuse kojekakvim kemijama (pogotovo samo zato što ubrzano dišu) u zajedničkom akvariju dok se ne ustanovi uzrok.

ps
prednost diskusa kada se sumnja na kojekakve boleštine, u odnosu na ostale ribe, je mogućnost dizanja temperature i do 35. ali to vjerojatno znaš i sam.

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #33 u: Studeni 22, 2009, 15:06:35 poslijepodne »
Ma znam sve to a vode sam toliko izmjenio zbog uputstva na lijeku tako je pisalo,a cini se da je bolje ,a vodu sam testirao kao sto rekoh nemoze biti bolja,samo sad mi je dio biljki stradao bit ce da je ipak ubrzano disanje radi prekaloricne vitamniske hrane !

Offline Loco

• Novi član
  • *
« Odgovori #34 u: Studeni 22, 2009, 15:18:21 poslijepodne »
Slažem se, pretjerano si se zabrinuo, ribočoni su se naždrali, boja im je bila savršena i normalno su plivali... samo su ubrzano disali. nema diskusa koji zadrži dobar izgled i boju a da mu nije dobro... napravio si veće sranje nego što je bilo, lijekom i drastičnom izmjenom vode si vjerojatno ubio filter i nagazio uobičajenu kemiju vode. nije panika, samo česte i male izmjene dobrom vodom i sve ok... znao sam držat i po deset odraslih diskusa u 150L vode bez filtera uz svakodnevne izmjene vode... samo bez naglih promjena... dokaz su ti umiruće biljke... samo polako i bez panike...

Offline Loco

• Novi član
  • *
« Odgovori #35 u: Studeni 22, 2009, 15:43:10 poslijepodne »
a i to kaj na lijeku piše što se izmjene vode tiče je sve relativno... nije isto uvalit pola vode iz pipe jednom oskaru i osminu tretirane vode jednom diskusu  ;)

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #36 u: Studeni 22, 2009, 16:23:19 poslijepodne »
A dobro je kriptokorina s lijeve strane akvarija je stradala ali danas ce mi kolega dati drugu tak da nije greda ostalo bilje je ok,malo je anubias pobijelio ali sad cu ga izvaditi i probati oprati!Al voda koju sam promjenio bila je tretirana i odstajana ,al vidjet cu sad za par dana sta ce biti!

Offline Loco

• Novi član
  • *
« Odgovori #37 u: Studeni 22, 2009, 16:31:41 poslijepodne »
a gle, nemoj se ljutit, al ak si odabrao diskuse onda su biljke u drugom planu... doduše, ak si uspio zaklat biljke onda ti je to više nego dovoljni dokaz da nije nikakva bolest u pitanju nego tvoja nepažnja s vodom... kažem ti, a to vrijedi i za bilje i za diskuse, nema naglih promjena a nepotrebno trpanje lijekovima je najgore što možeš napravit...

Offline Tisch

• Punopravni član
    • Nove igre sa Amazona, download ili dostava u Hrvatsku
« Odgovori #38 u: Studeni 23, 2009, 10:38:16 prijepodne »
Bok,
Brijem da bi ja isto ubacio Gyrodol ak je voda ok, al u karantenskom akvariju sa vodom iz glavnog na jednom diskusu. Jedino kaj mi je čudno je kak ti je ph 6.5 a voda cista pipovaca ??
Gdje živiš, u Zagrebu je ph preko 7.5 ...

Di si nabavio diskuse i kolko su kod tebe ?
Meni su ribe znale disati ubrazno kod hexamite ali nisu jele, pomogao je FLAGELLOL od SERE
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29334.15

Pozdrav i javi jesu ribe bolje

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #39 u: Studeni 23, 2009, 10:56:50 prijepodne »
Žao mi je što se uključujem prekasno ali moram i ja kazati nekoliko riječi.
Diskuse držim već jako puno vremena i kroz svo to razdoblje dosta sam naučio o prehrani, vodi i liječenju riba pa ću ti predložiti, odnosno, dati neke savjete iz prakse:

1. U tvrdoj vodi nitriti su puno otrovniji nego u mekšoj vodi (jedna od karakteristika trovanja nitritima je ubrzano disanje)
   ovo također vrijedi za amonijak, nitrate i fosfate.

2. Velike diskuse hraniti samo jednom dnevno a svega 3 puta tjedno sa pripremljenom hranom na bazi srca jer ista hrana strašno zagađuje vodu,
   odnosno, stvaraju se prevelike količine amonijaka i njegovih nusprodukata te fosfata a koje dobre bakterije ne mogu preraditi u dovoljnim
   količinama stoga su potrebne česte izmjene vode...

3. Ribe ubrzano dišu kada u vodi nema dovoljno kisika sukladno navednom trebaš namjestiti izlaz vode iz filtera da mreška površinu vode jer se
   tako najbolje otapa kisik u vodi i akvarij popuniti brzorastučim biljem koje najbolje i najbrže iskorištava nusprodukte amonijaka i fosfate.

4. Prema simptomima koje si naveo: "ubrzano disanje i zaljepljena jedna strana škrge" rekao bih da se radi o škržnim parazitima. Ja bih u  
   ovome slučaju ribe liječio sa serinim lijekom "Tremazol" koji se pokazao najboljim za škržne parazite.

5. Kada liječiš u vodi veće tvrdoče obavezno moraš pojačati koncentraciju lijeka koji dodaješ u akvarij jer se dio ljeka ispuferira s kalcij
   karbonatom i drugim spojevima

6. Lijek ne smiješ držati dulje nego je propisano u uputstvu jer možeš vrlo lako otrovati ribe i biljke

7. 6 diskusa ne mora biti previše za 260 litara vode ako vodu mijenjaš dva puta tjedno i ako u akvariju imaš puno brzorastučeg bilja uz
   dodavanje CO2 ali svaka promjena vode je za ribe veliki stres a na videu sam vidio da su tvoje ribe prilično uplašene što nikako nije dobro.
   Ja u 250 litara sada imam 5 diskusa i puno komunalaca te jedno jato tetrica, imam puno bilja uz dodavanje CO2, vodu mijenjam svakih 15 dana
   a jednom mjesečno operem filter i filtermaterijal. Ribe hranim jednom dnevno a jednom tjedno poste.

Pozdrav i sretno.

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #40 u: Studeni 23, 2009, 17:22:00 poslijepodne »
A gle hvala na savjetima ,ali stanje se stabiliziralo diskusi vise nedisu toliko brzo ,jos je ubrzano ali skrge vise nisu zaljepljene ,jedino mi je kripta stradala,a probat cu se drzati tvojih uputa ,samo moji diskusi jos nespadaju pod odrasle pa ih jos uvijek hranim 3x dnevno do 4x po manje kolicine  ;),evo novi video gdje se sve vidi i lijevo praznina a bio tak lijep grm kripte!

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #41 u: Studeni 23, 2009, 17:44:57 poslijepodne »
Ja cu ti reci ovo da prekines ili izmjenis sitem prehrane.
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #42 u: Studeni 23, 2009, 22:24:44 poslijepodne »
zbog cega ,ma da vidim hrana se malo previse raspada nisam stavio dovoljno zelatine

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #43 u: Studeni 24, 2009, 09:22:11 prijepodne »
Tvoji su diskusi dovoljno veliki da se hrane jednom dnevno, osim toga, što ih više hraniš više zagađuju vodu bilo nepojedenom hranom koja trune bilo od ribljeg fecesa kojega s obzirom na toliko mnogo hranjenja ima u izobilju. Sukladno navedenom ili smanji prehranu ili češće mijenjaj vodu jer u vodi imaš velike količine fosfata, amonijaka i njegovih nusprodukata...

Vidio sam oglas da prodaješ ove diskuse i akvarij, šteta, vidim da su ti već postali mezimci  :P

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #44 u: Prosinac 03, 2009, 18:42:00 poslijepodne »
Ma neprodajem,odustao sam,zao mi je svega toga se rijesiti!

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #45 u: Prosinac 04, 2009, 15:22:33 poslijepodne »
 :up:

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #46 u: Prosinac 07, 2009, 23:09:12 poslijepodne »
Ako sam dobro shvatio stvar se popravila i ribe su OK. I meni se znalo desiti da deki diskusi dišu na jednu škrgu. Parametri vode bili bi uvijek OK kad sam ih testirao, no ono što je uvijek upalilo bolo je veća zamjena vode.
Tu na ovom linku imaš puno informacija o bolestima i ponašanju:
http://www.diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?jezik=slo&templ=0&id=8&izris=sezGalerij