Srpanj 11, 2025, 05:33:48 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi ubrzano disu!kao na olimpijadi!Pomozite,hvala!  (Posjeta: 7042 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeWiaN

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
Diskusi ubrzano disu!kao na olimpijadi!Pomozite,hvala!
« u: Studeni 20, 2009, 23:07:13 poslijepodne »
Pozdrav drustvo,kao prvo htio bi se izviniti administratoru foruma koji je htio od mene kupiti diskuse pa sam na kraju rekao da su prodani ali sam slagao jer mi je bilo zao rijesiti ih se!Nego da predjemo na problem .U akvariju od 260 l nalazi se 6 diskusa 3 kom malboro-pegon neki mix,jedan red white koji je malo u zaostatku ,nije bas najbolja riba ,jedan smedji tirkiz i jedan snake skin,ribe jedu odlicno imaju odlican apetit,odlicnih su boja kao sto cete i vidjeti u videu,normalno se krecu nisam ih isprepadao s nicime,temperatura vode je 29,e sad kolega Darko iz vk mi je rekao da bi mogao biti problem sa fosfatima sto sam i ja pomislio pa sam prije 2 dana ubacio u filter fosfat ex ,filter je tetra ex 1200,pomislio sam na fosfate jer su malo brze alge pocele rasti a i hranim ih sa purecim srcem pripremljenim po receptu 4 puta dnevno,testere nisam nikad koristio niti mjerio parametre vode,voda je cista pipovaca od malena i ribe su iz domaceg uzgoja i uvijek je bilo sve u redu,izmet im je normalan,necesu se od niceg,skrge su normalne crvene boje nema nikakve sluzi,neznam sta bi moglo biti,sumnjam na skrzne parazite ali nevidim nikakve simptome koji bi upucivali na parazite osim ubrzanog disanja,izmjenio sam 50 POSTO VODE KOJA JE UVIJEK TRETIRANA EASY LIFE-OM FFM,i u akvarij stavljam 2 x mjesecno preporucenu dozu ,pomozite molim vas ,trebam vase misljenje ,sto mi je cinite ,pogledajte video pa prosudite,by the way mozete dati i pohvale za akvarij ,sugestije ili kritike kao i za ribe sve je dobro doslo  ;)

Evo i video: 

Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
Odg: Diskusi ubrzano disu!kao na olimpijadi!Pomozite,hvala!
« Odgovori #1 u: Studeni 20, 2009, 23:12:15 poslijepodne »
Pomozite nebi htio da se nesto dogodi mojim krasnim mezimcima previse sam se vezo uz njih ,maze mi se jedu iz ruke itd!Pozz!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2009, 09:09:08 prijepodne »
Pa zar nitko od toliko iskusnih uzgajivaca i diskusasa!  :'(

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2009, 09:18:05 prijepodne »
Ja nemama neka iskustva sa diskusima, ali kad bi se to desilo sa drugim ribama, tj.ciklidima koje imam, pretpostavio bi da im nedostaje zraka.. Ja bih pokušao sa dodavanjem raspršivača zraka pa bi dalje vidio kako se stanje odvija.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2009, 10:16:18 prijepodne »
Ma pajdo probao sam ubaciti dva dana je redio pun gas dodatni rasprsivac zraka uz ovaj sto je u akvariju i ista se stvar dogadjala!Neznam sumnjam na skrzne parazite ali nebi tretirao cijeli akvarij ako grijesim!Mislim lijeciti zdrave ribe bas i nije najpametnije!

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #5 u: Studeni 21, 2009, 11:28:10 prijepodne »
Ostalim ribama taj lijek ne bi trebao skoditi.. ako si sve to probao probaj sa tim lijekom tretirati citav akvarij pa ćes vidjeti rezultate
ZADAR

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 21, 2009, 11:33:36 prijepodne »
Kad si mjenjao vodu?
Puno diskusa u malom akvariju, intenzivno hranjenje s hranom bogatom bjelančevinama, lako je moguče da imaš povišen NH3/4, NO2. Ubrzano disanje je jedan od simptoma trovanja s NO2, makar može biti i hrpa drugih boleština.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #7 u: Studeni 21, 2009, 11:42:20 prijepodne »
slažem se sa kolegom Tuljanom...kada sam bio kod jednog uzgajivača i rekao mu da mu u jednom tanku diskusi ubrzano dišu, samo je rekao da mora zamijeniti dio vode...probaj redovno mijenjati dio vode tjedno prije nego ubaciš ikakav lijek...

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #8 u: Studeni 21, 2009, 12:00:50 poslijepodne »
Pa imnace mijenjam vodu svaka 4 dana do 7 dana 30 posto vode a u ova dva dana sam zamjenio 50 posto vode i usisao detaljno podlogu ,probat cu sa jos izmjenama vode ak ne ubacit cu lijek ,samo koji je najbolji za skrzne parazite,tj protiv njih?A da je previse diskusa sumnjam 6 kom na 260 l mislim da je to ok!

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #9 u: Studeni 21, 2009, 12:17:45 poslijepodne »
Mislim da je ok sto se tiče količine riba, samo ja ne bi čekao sa lijekom.. tu ne možeš faliti.. može se samo do kad čekaš stanje pogoršati. Ja bih probao onim lijek protiv bijelih točkica.. on se dobar pokazao protiv parazita.. Ne znam odakle si , ali ako si u Zagrebu tamo bar imas odličan izbor i dobre poznavatelje bolesti kod riba.. i plus u shopovima ima raznih preparata i prodavači su dobri znalci..
ZADAR

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #10 u: Studeni 21, 2009, 12:27:20 poslijepodne »
Ma sad sam primjetio disu,disu i onda odjednom kao da nesto prevrcu po ustima i onda opet pocnu disat 100 na sat!A probat cu

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #11 u: Studeni 21, 2009, 12:38:55 poslijepodne »
A sta kazete na setup?Valja li?Ma samo da rijesim ovaj problem,daj bože!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #12 u: Studeni 21, 2009, 12:49:07 poslijepodne »
A da probam sa NEGUVON (antihelmitik),jel bi trebalo to rijesiti problem?ili kratkotrajne kupke u rastvoru kuhinjske soli i formalina ili samo sol ili DEHINEL (prazikvantel) sta mislite sta je najbolje?

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #13 u: Studeni 21, 2009, 12:50:46 poslijepodne »
Sad sam primjetio da je na nekima jedna skrga zatvorena disu ubrzano samo na jednu skrgu!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #14 u: Studeni 21, 2009, 12:54:24 poslijepodne »
Jel moze baktopur pomoci njega imam kuci?Kako se on dozira izgubio sam upoutstvo a nisam ga dugo koristio?I jel trebam povisivati temperaturu ili ne,al ponavljam ribe jedu normalno ko provalije

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #15 u: Studeni 21, 2009, 12:58:00 poslijepodne »
ako si siguran da su škržni paraziti, onda od Sere Tremazol. kažu da ga ima samo Tukano prema Sesvetama...

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #16 u: Studeni 21, 2009, 13:05:53 poslijepodne »
baktopur je za bakterijska oboljenja , ja ne bi to stavljao.. inače set-up ti je super
ZADAR

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #17 u: Studeni 21, 2009, 13:20:38 poslijepodne »
Ma nisam siguran da su skrzni paraziti zato sam i napravio video i javio se ovdje na forumu da mi pomognete,neznam sto mi je ciniti dali da probam jos izmjeniti veci dio vode povecati zrak u akvariju i pricekati jos malo ili?

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #18 u: Studeni 21, 2009, 13:47:03 poslijepodne »
Jel moze mikopur od sere pomoci jednino to mogu sad nabaviti!

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #19 u: Studeni 21, 2009, 15:20:12 poslijepodne »
ode kupiti od jbla gyridol pa cu probat tretirati stime pa cemo vidjeti!pozz

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #20 u: Studeni 21, 2009, 15:33:44 poslijepodne »
A da probam sa NEGUVON (antihelmitik)

ne..
neguvon nije namjenjen za terapiranje sustavom per os...
i nije namjenjen za takve stvari već za ektoparazite

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #21 u: Studeni 21, 2009, 17:30:43 poslijepodne »
Evo ubacio gyridol i poveco aeraciju,temperatura je 29c, samo nisam micao fosfat exy iz filtera nadam se da nesmeta ,napomenuto je samo da se izvadi aktivni ugalj a ja ga nisam ni imao i svi ostali kemijski dijelovi filtera e sad neznam dali tu spada i fosfat ex,i pise da se za 6 sati promjeni 70posto vode ,jer to nije malo prekratak vremenski period za ljecenjeili da ostavim da djeluje dok nevidim da je ribama bolje pa da onda izmjeni vodu jel im moze naskoditi taj lijek ako stoji duze od preporucenog!Hvala!

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #22 u: Studeni 21, 2009, 17:40:24 poslijepodne »
Ja sam po ovim simptomima koje si nabrojao sigurna da se radi o škržnim parazitima. I obavezno liječenje cijelog akvarija, jer se jajašca škržnih parazita liježu u pijesku. Najbolji i najučinkovitiji lijek ja Prazikvantel. Ja sam ga naručivala iz engleske, ali probaj pitati u apotekama, možda ga imaju. Bitno je da je čist i da nema nikakvih primjesa.
I da, do ove bolesti dolazi kod neurednog držanja riba, što znači, ne mijenjanje vode redovito, ne usisavanje podloge, a i ono što je Tuljan napisao, puno riba na malom prostoru i hranjenje, zahtijeva veliku brigu o akvariju. Obrati pažnju na to  :up:

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #23 u: Studeni 21, 2009, 18:00:44 poslijepodne »
Sad sam se sjetila, u zoo shopovima imaš za kupiti FMC (formalin-metilensko plavilo-malahitno zelenilo)preparat koji je vrlo učinkovit u prevenciji ovakvih stvari. U njemu ribe možeš kupati  :up:

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Moji kraljevi
« Odgovori #24 u: Studeni 21, 2009, 18:02:39 poslijepodne »
Pa ovaj lijek sto sam stavio Gyrodol sadrzi prazikvantel ak se nevaram tak mislim da bi trebalo biti dobro ponovit cu postupak jos jednom po potrebi,a sto se tice odrzavanja svaki drugi,treci dan sam usisavao podlogu a vodu mijenjao svaki 4 do 7 dan kao sto sam vec napisao,sad mozda su pokupili neke parazite sa mojih ruku jer hranim ih iz ruke ,mazim ih itd a mozda po koji put nisam oprao ruke neznam jel to ima kakve veze,a ovaj lijek mi nije jasan pise da za 6 sati moram mijenjati 70 posto vode jel to stvarno tako u praksi ili je teorija samo takva??? -?