pozz svima.
Jučer sam nabavila 4 sterbaja, no kako nisam mogla odmah doma otići, društvo je malo promrzlo :/
Stavila ih odma u karantenu od 30 litara, grijač, filter, samo staklo, pumpica za zrak i zacikliran akvarij.
Prije nego sam ih pustila iz vrecice van sam ih polako priviknula na novu vodu i dok su bili na privikavanju sam, sam im stavila pumpicu za zrak. cini mi se da im je pomogla...
2 su bili ok, dok je ostatak plutao. Nakon par sati su i ova dvojica "potonula" i jedan se oporavio. 4ti je ostao lezati na boku.
Već sam se pomirila s tim da moja krivnja, pa sam samo uključila pumpu za zrak, misleci kako ova cetvrta nece prezivjeti...
Sad ujutro vidim, ribica jos dise!. jos je uvjek na boku i ljuske su joj bile nakostrijesene- dropsy

.
Gledajući srodnu temu na forumu, prebacila sam ribu u akv od 4 litre, sa grijacem i spuzvom filter i stavila gorke soli. Voda je sva iz karantene.
Osim nakostrijesih peraja, ribica ima kao krvarenje na koži (slike stavim uskoro).
Vec je u tom akv kojih 20minuta i vidim da su se ljuske spustile. malo se je pomaknula, no jos uvjek je na boku.
Ona treca, koja je isto plutala ima isto to krvarenje(stvarno neznam kako da to drugacije nazovem :S), malo ju ponekad koordinacija muci, no inace je ok...
Ova dvojica koji su bili ok i dalje su ok.
Post je napisam malo... zbunjujuce, no zurila sam se pisati ga..
idem slikati ribice...
Sto mi je dalje ciniti?