Srpanj 20, 2025, 16:25:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako ste vi uspjeli zasaditi HC "cubu", a da ne ispliva?  (Posjeta: 1085 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
Kako ste vi uspjeli zasaditi HC "cubu", a da ne ispliva?
« u: Veljača 18, 2011, 09:12:21 prijepodne »
Baš kao što naslov kaže, idem probat s tom "ticom zahtjevnicom"  :D i iako sam se unaprijed pomirio s tim da vjerojatno neće uspjet (kako bih izbjegao kasnije shock i nevjericu  :D ).

Pogledao na Jubitou tutoriale kako s njom baratat i sve 5 mislim se ja, jer kada se biljka izvadi iz košarice zajedno s onom podlogom, koja izgleda kao zbijena staklena vuna, samo se razreže na komadiće ta podloga i biljčice se ne vade, nego zapikavaju tako u podlogu, u busenima. Ok, mislim si ja, ne izgleda preteško, natočim si pivu i lagano si mislim "imam ja vremena, to je piece of cake". Kad je piva već počela djelovat (nemojte me proglasit pijancem, bilo je to jučer NAVEČER, ne jutros) :D idem ja vadit kubicu iz košarice, kad ono surprise - podloga u koju je posađena nije ta uobičajena nego ona zemlja u "čarapici" i kad sam to škarama razrezao, sve se poraspadalo. Niš oprao sam biljku po uobičajenom postupku i slijedilo je j... m...  :-X  :D

Sad je stvar u tome što ja to jesam nekako zasadio uz dosta "otpada"  :( al kako imam živahne ribe dna jutros me već dočekalo 2 busena na površini  :D

U biti šta ja ovo pišem...? Što u biti želim...? AHA!  :D Da, kako ste vi to čudo malo sadili?

Tnx

Offline ZeleniMrav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: Kako ste vi uspjeli zasaditi HC "cubu", a da ne ispliva?
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2011, 09:53:12 prijepodne »
Nisi spomenuo kakvu podlogu imas al nema veze.
Cubu bi trebao lagano odvojit na cim manje "stabljike",znaci samo niti sa listicima da ostanu.
Das si malo vremena i poslazes to na neki karton/papir/casopis,onda to stavis na rub akvarija uzmes malu pincetu i bodes u podlogu jednu po jednu,cim dublje,pa malo povuces van...
Daj si malo truda i vidjet ces da se moze.
Ribe ce ti neke tu i tamo nesto povadit al to zapiknes nazad.
Vidi si ovu temu kako sam to ja radio.

Mislim  da nisi  trebao nista rezat nego lagano odvajat od te podloge,znam da ima puno posla al ako si u startu ne napravis kako spada nece bit dobro.
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2011, 10:11:10 prijepodne »
Čuj, nisam sadio cubu ali sam imao sličnih problema sa glossom. Princip sađenja je isti, treba samo puuuuno živaca i strpljenja. I ono šta kažeš, nakon par sati pogledaš, sav ponosan i zadovoljan, u svojih ruku djelo, umoran si kao da si posadio čitavu plantažu od xy hektara nečega, a kad ono u jutro pola toga pliva po površini... Mene su koridorasi mučili, pa koji vrag stalno moraju nešto kopat?!!? Ali na kraju krajeva, neke bitke sam dobio ja, neke oni, ali za sada ja sam dobio rat, kad se jednom sve uhvati nema više problema! Ali budi spreman da ćeš do onda i par puta sve nanovo saditi. Znači pinceta u ruke i polako :)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2011, 10:22:29 prijepodne »
Da, pincetom i pikaj, onak, malo ukoso.
Jedino kaj... ako imaš živahne ribe kao što kažeš mislim da češ morati odustati. Ili od tih riba ili od HC-a. Stalno će ti je dizati, a samim time i živce tak da ti ni piva ne bude pomogla.

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2011, 10:47:22 prijepodne »
pitanje ovak, jel bi to moglo rasti da se prekrije u akvariju nekom 'rijetkom' mrezicom i par kamencica da drzi krajeve? ili bi sputavalo rast i nedaj boze pocelo propadati..

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2011, 14:58:30 poslijepodne »
pa išlo bi. osobito ako uzmeš onu mrežu za komarce pa izvučeš svaku 2. nit. ali ja sam cubu sasvim lako posadio u Florite. skidanje s one krpe u košarici je bila druga priča. ali lilaeopsis...to je bilo majko mila, kad sam ga razmotao pretvorio se u niš... ipak sve posađeno dobro stoji već 3 dan.

Offline Sonny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2011, 16:16:59 poslijepodne »
Ja i jesam sadio s pincetom, i ne znam kako bi to izgladalo bez. Stvar je u tome što imam podlogu Master soil od Wave-a koja je u biti zemlja u granulama. Lagana je i granule su 3-5mm tako da ove pojedinačne stabljičice, odnosno niti  :( nema šanse da se prime, al zato imam 5-6 busenića koji će teže isplivat. Nek se primi bar 3-4, ja sretan, jer s vremenom bi se to moglo pretvorit u tepih, al s vremenom!  :D :D