Pokusaj si zamisliti, da tebe netko dodje i hrani dva dana u tjednu, a preostalih 5 si gladan? Bio bi jako sretan, zar ne?

Ok, malo se zezam, ali mislim da kuzis poantu. Neke automatske hranilice, vikend pakete hrane i slicno, nisam bas pristalica, nikad probao, ali dovoljno logike govori u prilog protiv te ideje.
Drzati ribe gladne dva tjedna, u smislu rjesavanja algi - iskreno, ovo prvi put cujem, mozda i je moguce s ribama, samo mislim da ih je jako malo koje bi bile sretne i zdrave sa takvim sistemom hranjenja. Nadalje, kako ti je vec receno, akvarij nije samo svakodnevno hranjenje riba, postoji tu jos puno faktora koje bi trebalo provjeravati ipak cesce nego jednom tjedno. A i nova oprema se pokvari. I dok 4 dana bez filtera stvarno nije strasno za vecinu riba, ipak bi u tom periodu bio optreban nadzor, ako nista drugo, dok ne nabavis novi. Medjutim, 4 dana bez grijaca, mislim da bi u toj prostoriji moralo biti jaaaaako toplo da drzi temeperaturu vode na prihvaljtivoj vrijednosti. A i opet, tu imas problem konstantnosti takve temperature, kao i problem, ako iz bilo kojeg razloga ona padne - sto ce ponovo tu vodu ugrijati? Uostalom, toliko vjerujes grijanju da mislis da ne postoji sansa da ono prestane raditi jedan dan?